b_e_b_e İlk dogumumda 5gün sonra yıkamıştım göbegi daha düşmemişti. Hiç bi sıkıntıda yaşamadım açıkcası. Ama şimdi heryerde farklı bilgi var. Yabancıların videolarına bakıyorum hastanede daha yıkıyorlar. Bende 3günlükken falan yıkamak istiyorum sanıyorumki çok kötü hissediyor kendini 🤭 (heralde kendim çok sık yıkandıgımdan😅)
Esmakorkmaz b_e_b_e genelde önerilen göbek bağı düşünce yıkamak ama illa yıkayayım diyorsanız bence göbeğine dikkat ederek yıkarsınız. Ben de bebişimin durumuna göre yıkayacağım sanırım eğer rahatsız hissetmezsem göbeği düşmeden yıkamak istemiyorum 😊
Esraali b_e_b_e 2 gün sonra göbegine streç koydum zaten Bi su vurdum rahatlasın diye 5 gün sonra göbeği düştü tam yıkadm ondan sonra 2 3 günde bir rahatlıyor bebekler
-Ozge- b_e_b_e henüz doğum yapmadım son ayım kasımın ortalarına doğru doğumum nasipse eğer bir sıkıntısı olmazsa eve gelir gelmez annem yıkayacak bugüne kadar kuzenlerim yeğenler vs doğar doğmaz hep annem giderdi yıkamaya 40gün boyunca aralıksız yıkardı. Şimdi yok kimisi göbeği düşene kadar yıkamayın diyor çok saçma geliyor bana göbeğini kuru tuttuktan sonra iltihap vs olmaz Allah’ın izniyle. Ben biraz annelerimizin usulünce büyütmek istiyorum (her konuda değil tabiki)
Defnemom b_e_b_e ben hastaneden eve geldikten sonra yıkamayı düşünüyorum göbek bağına dikkat ederek tabi ikinci olunca biraz daha tecrübeli oluyor insan ama minik kızımın gelmeye niyeti yok hâlâ 39+3 uz🥺
b_e_b_e Esmakorkmaz şampuansız sadece su ile yıkarım. Sonra göbegini çok dikkatli kurularım. Sanırım ozaman bişey olmaz
Esmakorkmaz b_e_b_e kuruyup düşmesi gerektiği için ıslatmamak gerekiyormuş ondan önermiyorlar diye biliyorum yine de sizin tecrübeniz varmış nasıl uygun olacaksa ona göre yaparsınız😊
b_e_b_e -Ozge- ilk bebegimde aman bişey olursa diye çok korkuyodum ama şuan daha rahatım bu konularda tecrübe gercekten çok degerli
Suzanne b_e_b_e göbek bağı düşene kadar yıkamayı düşünmüyorum yeğenimi kontrole götürmüştük o zaman hemşireler aldı yıkadı mis gibi pakladılar 😂🥰
b_e_b_e Suzanne ben kendim yıkarım mis gibi bayılıyorum bebek yıkamaya😅 yakınımda ne kadar bebek varsa hepsi elimden geçmiştir🤭
35lavanta b_e_b_e kızımın göbeği 4. Gün düşmüştü ben yinede 3 gün bekledim 7. Günde yıkadım. Sonrada zaten hergün yıkadım hem rahatladı hem gazına iyi geldi
Sinemmmmm58 b_e_b_e hastaneden ciktik eve gelir gelmez yikandik pandemiden dolayi doktorlarimizda yikamam grrektigini soyledi
Aselinkooo b_e_b_e göbek düşene kadar yıkamayın diyorlar ama kızımda hastaneden eve gelince kaynanam yıkadı hergün yıkadı hatta düşmeye yakın kanadı hafif Bi sorun olmadı ama 7 günde düştü.. İkinci bebeğim de tek olucam Bi yanım diyor ki bekle düşürene kadar göbeğini Bi yanımda silmeyle olur mu ki yıkasam daha mı rahat eder diyor kararsızım🤣
b_e_b_e Aselinkooo herkes bişey diyor işte bilemiyosunki. Ben acaba yıkayıp sorun yaşayan oldumu diye merak ettim.
honeysmom b_e_b_e göbek bağı düşmeden önce kafasını yıkarım vücudunu silerim diye düşünüyorum, 7 sindede banyo yaptırırım, karnına su gelmicek şekilde dikkatli yıkarım sanırım. Ama bakalım yaşayıp görücez, tecrübeli annelere danışıcaz o vakit gelince 😁
Derya honeysmom hastaneden geldiğim gün tüm vucudunu sildim suyla pamukla 6. Gün de göbüşü düştü 7. Günde yıkandı ama o 7 gün hep mis gibi koktu hep öptüm mantıken kanlı sulu iğrenç kokar gibi geliyor ama inanın öyle mis kokuyorlarki gerçekten de cennet kokusu derler ya o 🌸