prensesimveannesi merhaba, 40+0 da doktorun tavsiyesiyle suni sancı başlatıldı bebek anne karnında kendi dışkısını yutma gibi riskler olmasın diye,fakat benim ne 1cm bile açılma vardı nede nişan gelme nede suyum gelme yani hiç bir belirtim yoktu neyse başlattılar sancıyı tek koldan tam 24 saat geçmesine rağmen hala bir belirti yoktu doğum namına daha sonra 2 koldan sancı vermeye başladılar ve her şeyimi Manuel yani kendi elleriyle yaptılar nişanımı patlatma suyumu gelmesi ve sürekli alttan muayene gibi sanırım doğuma bir kaç saat kala ancak 1 cm açılma oldu tabi bu arada küçük bir hapla genital bölgeyede sancı verdiler acı eşiğim çok yüksek diye biliyordum ama son saatlere doğru kolumdaki sancıları kapatıp sezaryene alın diye bağırıyordum yinede sancım ara ara geçince yine direniyordum. Nitekim 31 saat sonra normal yolla 3.550kg kızımı kucağıma aldım ve doğum anım çok kolay oldu 4tanecik alttan dikişim vardı sadece. Gözünüzü korkutmak istemem tabi her doğum bir değil her vajinada o yüzden mümkün mertebe kendi sancınızı beklemenizi tavsiye ederim tabi her şey yolundaysa doktorunda takibiyle benim doğumumda 3 kişi direndi kızım yani sağlık durumu kalp atışları vs her şey yolunda gittiği için ben acılara dayandığım için doktorum vazgeçmeyip normal doğumu beklediği için normal oldu. O kadar sancıya rağmen ertesi gün dedim ki yine hamile kalsam yine normal isterim velhasıl Allah bu gebeliğimde ikiz nasip etti o yüzden normal ihtimali biraz düştü ama yinede her koşul yerinde olursa normal yapacağım inşallah 🙏