ozgeecetiin Canım kizlar 32+4 günlük hamişim ve 1 haftadır gebelik zehirlenmesinden dolayı hastanede yatıyorum 😢 Bebişimin bu rahatsızlıktan dolayı gelişimi durdu kilo almıyor malasef 🥺😥 erken doğum riskim var ve doğum olursa kuveze alınmasını istemiyorum . Bana anne karnında bebeğe hızlı bir şekilde ne kilo aldırır fikirlerinizi yazar mısınız acaba 🙏🏻😢
miranbeyinmothersi ozgeecetiin yani aslında çok bilmiyorum ama 20+3 430 gramdı 21+3 530du. 21+1 yarında gidicem benim riskli olduğundan sık gidiyorum. Benim iki hafta önden gidiyor ama ekstra hiç bişey yapmıyorum hatta şekerim çıkar diye tatlı yemiyorum , muz bebeğe kilo aldırır diyorlar hiç yemedim. Benim yediklerimi söyleyeyim yeşilkik srbze et bakık tavuk hergün tüketiyorum kesinlikle protein alımına asırı dikkat ediyorum. Ispanak kaşar peyniri normal peynir yoğurt süt tüketmeye çalısıyorum biber çiğden yerim kahvaltıda. Yemediklerm ekmek - pilav bulgur makarna aşırı canım çekerse kepekli makarna ama onuda proteinli olsun diye tavuklu sebzeli kıymalı vs bakıyorum günlük 2 litre su içmeye özen gösteriyorum ve bir porsiyon bazen iki porsiyon meyve . Bende çok kilo almadım 2 kilo aldım zaten 1den fazlası bebek suyu plesantası filan benim nacizane tavsiyem sebze protein meyve
busra5501 ozgeecetiin canım çok çok geçmiş olsun tam zamanında kucağına al inşallah. Bol protein içeriği yüksek şeyler kilo yapıyormuş et balık vs. Bide ceviz muz fındık pekmez yiyebilirsen avakoda çok faydalı ben yiyorum. Onun dışında bolca su iç havuç ye inşallah zamanomda gelir merak etme kafana çok takma dinlemene bak 💗
Dilrubaaa ozgeecetiin ben kendimden şöyle söyleyebilirim sabah aksam bir kaşık pekmez yedim iyi geldiğini düşünüyorum bebişe günde bir tanede muz yiyorum bazılaeı kaşae peynirinin çok kilo aldırdığını söylüyor ama ben en çok verimi pekmezden aldım 😇
Sedef88 ozgeecetiin denendi sade soda günlük bir tane beypazarı olcak,kahvaltıda bol yumurtalı kaşarlı menemen,süt,muz,meyvenin her türlüsü,yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye,aklıma gelenler bunlar
Nureeee Canım benim ablamda öyleydi mahvetti bebek hiç kilo almadı son haftalar full Adana yedi bebeğe aşırı kilo aldırıyo Adana
ozgeecetiin Nureeee Bana yasak şuan herşey hastanede yatıyorum tuzsuz ve yağsız yediriyolar zehirlenme yaşadığım için ödem topladı vücudum
ozgeecetiin busra5501 Ah ah şu odada bir başıma kendimi kimseye anlatamıyorum 😥 refakatçi bile almıyorlar . Sadece bebeğimin kilo alması lazım başka bişey istemiyorum 🥺😥
miranbeyinmothersi Ben midem ameliyatlı olduğumdan zaten hep böyle besleniyorum ama maşallah bebeğe faydasını gördük, hatta eşim dün diyor sen bebeğe kilo aldıran şeyleri tesadüfende olsa yiyorsın diye ama genetik diye birşey var 6 kilo ben 4 kilo eşim doğmuş. 184 94 kilo eşim 178 92 kiloda ben hani karsılastırma iyi değildir kimi bebek genetik zayıftır öncelik tabiki sağlıklı olmaları canım
ozgeecetiin miranbeyinmothersi Protein kaçağı var gebelik zehirlenmesi yaşıyorum ve 15 gün önce gelişimi durdu kilo almıyor bu yüzden aradaki farkı kapatmam gerekiyor erken doğum riskim var kuveze alınmasını istemiyorum 🙏🏻
esraf07 ozgeecetiin muzla çiğ badem yiyin yanınada bir bardak süt için solunuza doğru uzanın bunu gün aşırı yapın son aylarda en çok bebeğe kilo aldıran yiyeceklermiş bunu yapın yapanlar 4 kilodan aşağı doğurmadı
__hamisbianne__222 ozgeecetiin sürekli muz yeseniz maden suyu sade oda kilo aldırıyor diye duymuştum kaşar peyniri meywe cidden kilo aldırıyor bebeğe
Kelebekim ozgeecetiin geçmiş olsun canım, benimde plesanta yaşlanması vardı bebeği beslemezmiş. 30. haftadan itibaren gece ve gündüz olmak üzere günde 2 kez 1 büyük bardak süt ve bir muz yememi söyledi doktorum. 2 kilo doğsa iyidir diyordu çok şükür 3.400 doğdu. İnşalah sende faydasını görürsün 🤲
miranbeyinmothersi ozgeecetiin ayy allah yardımcın olsun protein kacağını hiç bilmiyorum 🤷♀️ sağ salim kucağına almayı nasio etsin
FatmaB58 ozgeecetiin çok geçmiş olsun gebelik tansiyonu vs var yada rastgele tahlille mi farkedildi gebelik zehirlenmesi olduğu ? Şikayetleriniz nelerdi arkadaşım çok soruyorum ama tansiyon hastasıyım her gittiğimde doktora bundan korkuyorum 😔 Rabbim şafi isminde şifa versin inşallah bebişinize de sağlık versin kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏❣️
busra5501 @“ozgeecetiin”#p18353793seni çok iyi anlıyorum…şöyle düşün tatlım çok kısa bir zaman sonra bebeğinle oradan sağlıkla ayrılacaksın orası sizin için en güvenli yer kötü yorumlar kötü haberler asla okuma.herkesin yazdığına dediğine inanma orada doktorlarına inan sadece. Güzel film falan izle TV varsa dua et görüntülü sevdiklerinle konuş. Sen üzülmeki oda üzülmesin annesi emin ol tek değilsin ve çoğu sağlıklı doğum yapıyor moralini bozma yeterki tansiyonun oynamasın. 🌼 Eşin falan gelip duramıyor mu yanında devlet hastanesi mi?
ozgeecetiin busra5501 Ayy ne guzel morel verdin ❤️ Malasef devlet Hastanesi canım riskli gruptayim birde covidden dolayı almiyolar sadece ziyarete geliyorlar servis kapısının önünde 5 dk gorusebiliyorum 😥 Keşke eşim girebilse en çok ona ihtiyacım oluyor 🥺
busra5501 ozgeecetiin ya kıyamam canım bende 25 haftalığım ve şu an çok üzüldüm. Allahım görüyor biliyor karşılığını alacaksın sabırlı ol. Tansiyonun ne zamandır yüksek çıkmaya basladı zehirlenme oldu kuzum. Şu an iyi mi.
ozgeecetiin busra5501 Özele gidiyordum normalde ben her gitmemde ayaklarım şişiyor dedim normal dedi 1 hafta önce tansiyonum çıkmaya başladı 15 gün öncede gelişimi durmuş bebişimin 😢 şimdi ben duzeldim bebeğime kilo aldırmam lazım 😥🙏🏻