030464 Benim doktorum ve sorduğum birkaç doktor da ülkemizdeki aşıların pıhtı oluşturmadığı yönünde konuşmuştu. Moderna isimli aşı da bu sorun varmış. Onun da değeri 200.000/1 mis. Ki zaten kan sulandirici iğne de kullanıyosunuz endişe etmeyin. Ben de tek doz oldum henüz. Ecopirin 81mg kullanıyorum önlem amaçlı gebelik başından beri tüp bebek olduğu için verilmişti
tomrisveannesi Bebegim4 kan sulandırıcı kullanırken pıhtı oluşmaz. Aşı ol kovid olursan kötü olur diyen doktor da pek bi mesuliyet almış hoş değil insanların isteğine bırakılmalı böyle şeyler. Benim doktorum kesinlikle biontech olma dedi. Her doktor farklı söylüyor. Ben yapılan çalışmalarda gebeler üzerinde denenmediğini okudum. Zaten imzalatılan kağıtta da yazıyor gebeler üzerinde çalışma olmadığı.
Bebegim4 tomrisveannesi benim gebelik şekerim var sıkıntılı ya şeker bu süreçte herşeyi yiyemiyorum kısıtlı malesef ondan dolayı dediğini düşünüyorum biliyo çünkü şeker tavan hele bu aralar
erdem_agah Bebegim4 ben Almanya da yaşıyorum. Doktorum sadece biontech vuruyor. Ve iki gün önce bende vuruldum. Hemşire vururken dediki şimdiye kadar hiç sorun yaşamadık… kimbilir kac gebeye yaptı biontech. Türkiye de şuan aşırı kara bir propaganda var gerçekten. İnanin kovid olmak hepsinden daha büyük bir risk. Bile bile lades demek.
merve100 Bebegim4 merhabalar , ağlamak stres ve üzüntü bebeğe daha çok zarar veriyor lütfen öncelikle iyi düşün , pıhtılaşma hastalığım olmasına rağmen biontech oldum . Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum bir sıkıntı olmaz dedi perinatolog
Derin0712 Bebegim4 cevremde duymdim dort gebe vardi tanidik ucu dogum yapti iste biri kaybetti bebegini biride ben ama burda cok gordum
Derin0712 Bebegim4 iste oda covit oldular ailecek asisi yoktu genel durumu iyiydi ama pihtilasma olmus bebegin kabine pihti atms bebek 32 haftalikti ölü dogum yapti asisi olsaydi belki beebgi suan kucaginda olucakti malesef
erdem_agah Bebegim4 bende herhangi bir sorun yok zaten doktorum 12 haftayı gecen sorun olmayan hamilelere öneriyor.
Bebegim4 erdem_agah bende pıhtı problemi olmaSa panik yapmam ama işte artık oldum şifa olsun inşallah
Ser_ Bebegim4 canım bende oksapar 0.4 kullanıyorum günde bir kez. 17. Haftada ilk dozu oldum. Şuan 22. Haftadayım 2. Dozuda bu hafta olmayı düşünüyorum. Mesele geçem hafta enjeksiyon oldum kalçadan öyle bir kan aktıki şok oldum kan sıvılaştırıcının etkisi dedi hemşire yani normalde enjeksiyonda kalçadan bir damla bile kan gelmezken. Sabah akşam kullanıyormuşsun zaten senin kanın şuanda çok sıvı hiç sorun etme. Ayrıca benim arkadaşım gebeliğinin 26. Haftasında covit oldu aşısızdı doktor ona bile sadece 5 gün kullanması için oksapar verdi. Yani aşı hiç bişe yapmaz ki sen zaten kullanıyorsun hiç kafana takma🥰
Busra-61 Bebegim4 bende aşımı oldum ve hatta daha yeni doktora sordum dediki bir sorun yokken neden kan sulandırıcı kullanacaksın covid olsan atlatsan neyse aşının öyle birşey yapma ihtimali yok öyle şeyler düşünmeyin dedi
Bebegim4 Ser_ benim görünüşte hiç cıvık değil biliyo musun bende ona şaşıyorum 🙈 ahh canım benim çok saol Allah razı olsun içimi ferahlattın 🥰
aysozcann Bebegim4 bizzat bu tarz söylemlerden dolayi perinatolojiye gittim kizimda bende cok sağlikliyiz herhangi bir yan etki asla olmadi (iki doz biontech )ufak kol ağrisi dışında lütfen bilime güvenin aşi olmayanlarada saygi duyuyorum tercih meselesi iyi ki olmuşum aşilarimi🌼🌹
Ser_ Bebegim4 Canım benim şöyle mesela bacaklarımda bu damar ve varis görüntüsü var aslında bende diyorum bazen iğne işe yaramıyormu acaba diye ama tabi oksapr yaparken kanamıyor da o kalçadan yapılan enjeksiyondan kanadı 🥰🥰
aysozcann Bebegim4 hayir yok pıhtılasma ilk dozda kan sulandirici kullanmadim ama ikinci dozda kullandim.
Kdrrelk Benim de kanımda pıhtılaşma var hamileliğimin başından beri coraspirin kullanıyorum doktorum 35 haftada bırakıcaz dedi ve 2 gün kaldı 35 haftalık olmama birinci doz aşımı oldum fakat ikinci yi daha olmadım 2 gün kaldı kan sulandırıcıyı bırakmama buradaki yazıları okudum ve tedirgin oldum eger aşı kanı pıhtılaştırıyorsa ben nasıl aşı olcam ilacı bırakıcam iki gün sonra kafam çok karıştı ve korku sardı içimi lütfen bu konuyla alakalı bilgisi ve tecrübesi olan varsa yazsın lütfen 😔😔😔😔
Shnern Bebegim4 Banada doktorum asi olursan gel kam sulandırıcı iğne baslamam lazım demişti bende 2 ay olacak delta gecireli ama coraspin kullanıyorum
Bebegim4 Shnern ben başından beri kullanıyorum kan sulandırıcı sıkıtnı olduğundan ama aşı Pıhtı yapmaz dedi yapsada iğnen korur dedi