Ben 2019da orda doğum yaptım .evet nst odasında 5kisisiniz çatala aldıkları zaman tek oluyorsunuz bebeğinizi cinsiyet söyleyip yanınızdaki tezgaha koyuyorlar kontrol için bir hemşire alıp götürüyor öncesinde kilosunuda söylüyorlar sonra doktor plasentasinizi da dogurtup dikisinizi atıyor.hasta bakıcı altınıza bez bağlayıp tekerlikli sandalye ile yukarı çıkarıyor.öncesinde 1kek ve 1mehve suyu veriyorlar hızlı ca ye yukarı çıkcaz diyorlar.bebek küveze girmicekse sizinle geliyor.eger durumunuz kritikse 15kisilik bol hemsireli bir odaya alıyorlar sizi biraz rahatlarsa 5kisilik odaya geçiyorsunuz ama doğum yapan kişi sayısına bakarak odada az kişide olabiliyor.eger ilaç ve kan alma gibi durumlar varsa aşağıda açtıkları damar yolu kolunuzda duruyor.evet lavabo ortak koridorda herkes kullanıyor.odadaki çöpe bebek bezi atmak yasak tuvaletteki büyük çöpe atılıyor.ilk kata çıkınca hemşire altinizi açıp karnınızı ovup kan akışını ve dikisleri kontrol ediyor.kata cikinca ilk 2saat tuvalet yasak .tuvalette eşya asabileceginiz bir yer yok yeni ped takmak zor oluyor.ilk eşofmanım kan oldu odada deistirdim.her sabah 11de altinizi açıyorsunuz doktor iki parmağıyla dikisi kontol ediyor .ama benim hiç canım yanmadı yani bastırıp ittirmiyor sadece dokunuyor ve kan siddetinde renginde değişiklik varmı diye soruyor.ben 5gün kaldım yaşadıklarım bunlar hala da Zübeyde ye devam ediyorum.allah var beni azarlayan olmadı çünkü ben hiç soru sormuyorum bişey dedikleri žaman dikkatli dinleyip hemen yapıyorum çünkü orası devlet hastanesi ve benim gibi 100lerce kadın var sırada buna da şükür memnuniyet kavramı ne istediğine alakalı bence herkese Allah kolay doğumlar versin iyi insanlarla karşılaştırsın cok zor gerçekten ama bir kaç gün sonra zaten eve geçince hatırlamıyorsun bile