MMmerve_ Kızlar herseye aglıyorum sınırlenıyorum napmam lazım bılmıyorum:( bebege zarar olmasından korkuyorum bu durumu yasayan varmı yada nasıl basa cıkılıcagını bılen
Deryaiso MMmerve_ fazla sinir iyi değil canım dikkat et senin troid sıkıntın varsa onu etkiler bebeğinde psikolojisini etkiler kafanı dağıtmaya çalış
Ceylin680 MMmerve_ ağlama canım kıyamam hamileliğin ilk haftalari normal 11 12 Haftalarda azalır.arada arkadaşlarınızla konuşabilirsiniz .bazen evde bir çay kahve içmeye varsa komşu tanıdık iyi gelir .birde ağrınız yoksa güneşli saatlerde 5dkk 10dkk yürüyüş yapabilirsiniz .yalnızlık ve kapalı mekan kaygıyı artırıyor.ben arada arkadaşlarla telefonlesiyorum .bir komşum var ona gidip geliyorum birde hergün yürüyüş yapıyorum .iyi geliyor dizede iyi gelir
dakpinar- MMmerve_ çok ağlamak , stresli hamilelik geçirmek bebeğin ruh halini etkiliyormuş bana da böyle söylediler , ne kadar doğru bilemem ama dikkat etmeye çalışıyorum. Bebeğiniz için dayanmanız gerek başka bir çaresi yok sanırım 🥺
Beybisininannesi MMmerve_ bende dayanamıyorum artık herşey sinirimi bozuyor Ruhum daralıyor Birşeyi 50kere söylememe rağmen yapılmadığında iyice kasılmaya başladım
MMmerve_ ayse12211 eşimde uzuluyo demın aglıyodum geldı sarıldı :( ılkkez kendımı ıyı hıssettım okadar cok sevgıye ıhtıyacım varmıskı sarılması bıle mutlu ettı benı
MMmerve_ Deryaiso troıd sıkıntım yok sukur. Ilk gebelıgımde boyle degıldım arkadaslarımla gorusurdum gelırlerdı sımdı ne arayanım ne gelenım var cagırsamda bahaneler hazır kızım oldugundan berı demekkı menfaat dostluguymus onlarınki:(
Deryaiso Deryaiso valla kuzum bende hamile kaldığımdan beri herkes elini eteğini çekti bir kocişim var birde 17 yaşında erkek kardeşim onlara sarılıyorum herkesin yerini dolduruyorlar sen kızına bebeğine sarıl gerçek sevgi onlarda boş ver çok sıkılırsan kendi alanını yarat 🥰
MMmerve_ Ceylin680 buaralar hıc arkadasım dostum olmadıgını farkettım bı kısıyı bıle arayıp stres atalım dıyecegım kımse yok zamanında herkes menfaat ıcın yanasıyomus onu gordum. Hep ben arıyomuşum ınsanları.. Dertlerıne ortak olup stres attırıyomusum ıkıncı gebelıgım ve bı arkadasım bıle arayıpta hamılelık nasıl sıkıntın varmı dıye sormadı canım bu ınsana cok dokunuyo ınankı
MMmerve_ dakpinar- en ufagı mesela kaynanam bızde ev ısı yemek bunlar bıle benı cok bunalttı esım demıyo bıgun cıkarıyım senı kafan dagılsım dıye… Cevremde menfaat ıcın olan ve sımdıde olmayan dost sandıklarımda oyle.. Eşime dıle getırdım fakat oda işlerım yogun dıyo eskıden boyle degıldık ne bılıyım bosluktayım
fundayil BEnce aglamak istiyorsan aglamalisin icinde tutmak daha buyuk strese ve gerginlige sebep oluyor bence. Ben aglamak istedigim halde hic aglayamadim ve bu sekilde daha cok etkilendigini dusunuyorum acikcasi
linaaryaa MMmerve_ Canım boşver kimseye ihtiyacın yok senin aramasalar nolcak işte gerçek dost böyle günlerde belli olur sen kimseyi takma bebisini de kendini de strese sokma elbet birgün herşey gecicek yeni şeylerle meşgul et kafanı kendini yeni şeylerle oyalan düşünme böyle şeyleri Allah başka dert vermesin kuzum ya 💜🥰
Ceylin680 MMmerve_ Bende dönem dönem niye hep ben arıyorum onlar arasin diyorum ama önemli olan sohbet etmek se ara gitsin evet insanlar alacağı bir şey olmayınca hatırlamıyor ama bize bu dönemde sadece sohbet lazım gerçekçi olmak bizi yalnızlığa itiyor.insan bazen yalnızlığında da üzüntü duyuyuor
dakpinar- MMmerve_ seni anlayabiliyorum canım benim, normalde de sorun olan şeyler hamilelik hormonları da etkilenince daha da kötü oluyoruz . Eşinize siz söyleyin bunaldığınızı inşallah sizi anlar Allah yardımcın olsun inşallah ❤️
MMmerve_ Deryaiso ınsallah canım hepınızden Allah razı olsun sakinlestım dedıgın gıbı kımswye ıhtıyacımız yok evet ama ınsan bıan kotu oluyo ıste
Ceylin680 Ceylin680 MMmerve_ bu arada nasıl gidiyor hamilelik kaç haftalık oldunuz bende ikinciye hamileyim ilkine göre biraz daha zorlanıyorum sizdede durum aynımı
MMmerve_ Ceylin680 ben cok aradım artık kımseye tahammulum kalmadı deger gormedıgım ıcın saldım artık
MMmerve_ Beybisininannesi ben sessızım kayınvalıdem bızde sanırım ondanda daraldım her iş bana bakıyo ve cok yoruluyorum
MMmerve_ Ceylin680 suan 12haftadayım cok zor gecıyo mıdem bulanıyo yemek yemek ıstemıyorum ılk gebelıgımde kolay gecmıstı yarın kntrolum var bakalım ne alemde cok merak edıyorum. Sızın kacınck hafta
Ceylin680 MMmerve_ bende 13e girdim aynı sadece biraz bulantılar hafifledi ama hala her istediğimi yiyip icemiyorum