Gizemis merhaba, ben kendi tecrubemi size aktarayim. Oglum dogdugunda 10 gun kuvozde kaldi. İlk onceler sutumu sagip goturuyordum ama yetmiyordu sonra mama aldik orda veriyorlardi sutum zaten bebek emmedigi ve makinayla sagdigim icin az geliyordu. Eve getirdigimizde uyku duzeni ve kilo alimi yavaslamisti. Doktora gittigimizde 3 saatte bir yerine 2 saate bir emzirmemi ve mama vermemi istedi. Daha sonra doktorumuzi degistirdim ve oda Yeni dogan yogun bakimda bebekler daha rahat uyusun diye mamayi daha fazla verdiklerini boylece daha uzun uyuduklarini soyledi. Oglumda ilk ciktiginda mama takviyesi yaptigimda 60 cc iciyordu ve hic uyku duzeni yoktu surekli uyanip agliyordu adam akilli 1 saat bile uyumuyordu surekli emzirerek sutumu arttirdim inanin sadece memedeydi ve koynumda yatiyordu yataga bile yatirmiyordu kac ay boyle devam etti yazin sicaginda. Mamayi biraktik kilo artisi normale dondu. Normalde yeni dogan bebeklerinin mide kapasitesi asla 60 cc degil. Birbirimize alisana kadar bir duzen oturtmamiz cok zor oldu. Sizi o kadar anliyorum ki ben hic uyuyamiyordum 2 saate bir emzirmek kabus gibiydi yarim saat emzir yarim saat gaz cikar bez degistir. 1 saat uyuyordum sonra gene emzirme saati geliyordu. Tum kalbimle soyluyorum hepsi geciyor keske o gunlere donebilsem. :)