Folik asit
Naneliayran ben diofol kullandım doktoruma sormadan gebelıkden önce herhangı birini kullana bılırsın dedi doktorum snrasnda oda benm kullandığımı önerdi bana bi bak istersen kuzum
Ben hamile kalmayı düşündüğüm ay başladım ilk üç ay da devam ettim. Araştırmıştım ve doktorların YouTube de konuşmalarını dinlemiştim. Aksine anne karnına düştüğü andan itibaren gelişimini ilk 3 aya kadar destekliyor. Sizin bahsettiğiniz fazla kullanımda oluşabilecek zararlar.
Naneliayran Sentetik denilen folik asit içeren. Doğal form olan metil folat veya aktif folat denilen versiyonunu kullanırsanız daha etkili olur. İkisi de folik asit diye satılır ama içeriğini doktorunuza veya eczacıya sorabilirsiniz. Benim mesela MTHFR genlerden biri homozigot vücudum emilim yapabilsin diye metil folat içeren folik asit kullanıyorum.
Naneliayran canım aşırı kullanım otizmde sebep oluyor kullanabilirsin hap şeklinde ama kimileri 9 ay emzirirken falan devam ediyor o zararlıdır yine de kullanmak istemezsen yeşil yapraklı bitkilerde hurma ve muzda fazlaca folik asit var araştırıp onları tüketmeye özen gösterebilirsin
Naneliayran bildiğim ve okuduğum kadarıyla folik asidin fazlası otizime sebep olabiliyormuş yani herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi
Nonamirce Tam tersi hurma ilk aylarda yenmesi yasak olan bi şey. Doktorum yasaklamıştı. Düşüğe sebep oluyor. Son zamanlarda doğumu kolaylaştırsın diye yenilmesi öneriliyor. Aman dikkat.
Otizme sebep olduğuyla alakali bilimsel calisma var mi acaba ben baktigimda tam tersini soyleyen calismalar buldum
“Folic acid, a B vitamin, may lower autism risk and ease features of the condition, according to findings from five unrelated studies published over the past few months.”
- Düzenlendi
Evet bende duydum ve hemen eczacı bi arkadaşa sordum içerik olarak en temizinde bile sentetik bir çok madde olduğunu domuz kaynaklı sentetik kimyasallar içerdiğini söyleyince almadım. Hurma , muz , marul , ayvaya yüklendim . Ama sonra mide bulantıları olunca bunları da yiyemedim araştırdım durdum bitkisel bi ilaç bulur muyum diye ki çok şükür ufuvit diye tamamen doğal içerikli folik asit buldum hatta diğer vitaminlerini de çıkarmışlar çok şükür şimdi Demir içerikli olan ürününe başlıycam mesela . Maalesef hiçbir folik asit temiz içerikli değil ve temiz içerikli olmadığı için otizimde yapar bir çok yan etki de doktor ne kadar önerirse önersin bunu sizde biliyorsunuz eczacınıza danışın domuz ve türevleri konusunda hassas olanlar size tam olarak bilgi verecektir.
Naneliayran Fazla kullanırsan zararı var doktorlar bilinçli başlatıp bilinçli bıraktırıyorlar ilk defa sizden duydum böyle birşey asıl kullanmazsanız daha tehlikeli
@Naneliayran bence cok abartmana gerek yok, icerigi icine sinecek baska bir folik asit kullan madem…
@Nonamirce canim, gebelik suresince nekadar dikkatli beslensek de, gene de ihtiyaçimiz olan folik asidi alamayiz ne yazik ki…
Emin olmadigin hususla yanlis bilgilendirmeden uzak dur, buradaki herkes cok hassas ve bircogu tedirgin…
Nonamirce Hurma doğum başlatmak için kullanılıyor yanlış bilgilendirme yapmayalım
- Düzenlendi
Naneliayran Merhabalar,öncelikle folik asit değerlerinize baktırın. Değerler normalin altında ise Folbiol dışında içeriğinde folatla birlikte birden fazla vitamine sahip olan diğer tüm folik asit takviyelerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Çünkü folbiolda folat değeri oldukça yüksek (mg) cinsinden. Fakat diğer takviyelerde (mcg) cinsinde ve vücuttan atılması bir hayli zor.
Şayet değerleriniz 20 ve üzeri ise içeriğinde folat bulunan besinlerden tüketecek olmanız da (bu yeşil yapraklı sebze ve baklagillerde oldukça yüksektir) vücudunuzdaki folat değerini artıracaktır 😊
Ayrıca yapılan çalışmalarda bebekte otizmi değil anne de kanser hücrelerini tetiklediği için önerilmiyor. Otizmle ilgili çalışma başlığı kurgudan ibaret olduğu uzmanlar tarafından açıklandı
Yok daha neler. Bu kadar doktor çöp o zaman boşuna diploma almış
Fasulyeninannesi1 otizimin neden kaynaklandiği bulunmuyor ama bu bi kaç yıldır folik asit kaynaklı olduğuna dair bir çok makale var maalesef bizim ülkedeki doktorlara sonradan sonradan dank ediyor yasaklanan bir çok ilaç gibi. söylediğinde seni cahil yerine koyuyor kendisi okumuş da en çok bilen o olmalı diye yediremiyor kendine ama siz araştırın derim bilim sürekli değişiyor içerik olarak araştırın makale okuyun
Mimik çok yanlış biliyorsunuz. Folik asit ilaçlarla fazla fazla alındığı için vücut onu dışarı atıyor bebeğe zarar vermemesi için. Hurmanın folik asit bakımından zengin olduğuna da eminim. Ayrıca kimseye folik asit almayın demedim. Kafanızda soru işareti varsa hurmayla folik asit alın isterseniz dedim
Gebelikte fazla miktar folik asitin otizime sebep olduğunu söylemişti doktorum devletin karşıladığı folbiol fazla folik asit içeriyor 400 mcg Alman gerekiyor günlük
baharelifbbasdag başlatmıyor canım kolay bir doğum olması içim zemin hazırlıyor
Naneliayran merhaba ben doktoruma sordum ve o dönem hem kullandığım multivitaminin içinde vardı hem de ayrıca alıyordum zararı olur mu dediğimde . Hapların içinde günlük alınan dozlar mg olarak o kadar az ki sorun olmaz dedi.