Eminee96 Merhaba kızlar çalışan anneler varsa doğum iznine nasıl çıktınız hangi belgeleri nasıl hallettiniz doğum izninden sonra tekrar çalışıcam cnku
Puding Eminee96 doktorun sana hangi haftada izne çıkman gerektiğini söylüyor o raporu alıp çalıştığın yerin muhasebecisine vermen lazım sisteme giriş yapsın diye bu kadar cnm eğer ki istersen geç izine çıkıp kullanmadığın izini doğumdan sonrasına kullanabilirsin
Kereminannesiiiiiii Eminee96 32+0 da çalışamaz raporu alıp verebilirsin iş yerine. Eğer çalışmak istiyorsanda 37. Haftaya kadar 5 hafta çalışabilir raporu almalısın 37. Haftada tekrar çalışamaz raporu ile izne ayrılabilirsin.5 haftasıda doğumdan sonraki iznine eklenir.
acemianne78 Kereminannesiiiiiii peki çalışabilir aldıktan sonra 5 er gün şeklinde rapor alabilir miyiz
whitedream Kereminannesiiiiiii bende böyle bı post arıyodum🙄 az önce sağlık ocağına gittim ordaki doktora sordum çalışabilir raporu ne zaman alınıyo internette 32.hafta diye yazıyo dedim. pandemiden dolayı değişti kadın dogumcuna sor dedi ayın 10u gibi gidicem o zaman 30 haftalık oluyorum inş değişmemiştir bilgisi olan varmı ki geç kalmayımda rapor için
Kereminannesiiiiiii acemianne78 alanlar olmuştu galiba öyle hatırlıyorum burdan. Ben almadığım için net birşey diyemem.
SunaS ama 37 haftaya bırakırsan ve 32 37 arası erken doğum yaparsan doğum parası alamazsın bilgin olsun
ebruzb SunaS bu konuyu biraz detaylandırabilir misiniz ben de merak ediyorum bunu mesela 37.haftaya kadar çalışmak ve o 5 haftayı da doğum sonrasına atmak istiyorum doğum parasını nasıl alamayacağız bu durumda
SunaS acemianne78 ben muhasebeciyim 32 haftalıkken izne ayrıl bence toplan 16 haftalık iznin var doğuma kadar ne kadar kullanırsan kalanı doğumdan sonraki iznin sayılıyor.
Dmt58 SunaS ben 32 haftada çalışabilir raporu aldım , sonra 35e kadar çalışabildim izne ayrıldım ama herhangi bi rapor filan vermedim tekrardan iş yerine , onlarda istemedi . Vermem gerekiyormuydu
Eminee96 SunaS Peki bi sorum olucak özel sektör falan farketmiyo sigortalı çalışan her annenin 4 ay izni var dimi
SunaS Dmt58 Evet doktorun rapor vermesi gerekiiyor sana şuan kac haftalıksın şuandan itibaren git al yoksa o rapor olmadan doğum parası alamazsın
GamzeGuzeller Merhaba bende yeni öğrendim gebe olduğumu fakat işim çok stresli bir iş. İstifa ettiğimde tazminatımı alabilir miyim acaba? Yada ihbar süresi işler mi? Bilen var mıdırrr
SunaS GamzeGuzeller istifa edersen tazminat hakkın olmaz ama cıkacagını işyerine önceden bildirmen lazım
SunaS Dmt58 şuan alabilirsin raporu ama gec kalma bu konuda 37 haftadan itibaren aldıgın rapor gecerli değil
SunaS Eminee96 sektör farketmiyor 4 ay iznimiz var ama doğum parası istiyorsan en erken 32 haftalık en gec 37 haftalık calısamaz raporunu alman lazım doğuma kadar kullandığın izinin kalanı doğum sonrasına yansır
SunaS whitedream bize gelen genelde 32 haftalıkken alıyor daha erken oldugunu düşünmüyorum öyle bir sistem değişmedi benim bildiğim kadarıyla
Kereminannesiiiiiii whitedream hayır doğum izni aynı. Muhtemelen kamuda çalışanlar için 24-32 haftalar arası idari izinden bahsediyordur o.
SunaS ebruzb alabilirsiniz ama eger 37 haftasından önce doğum yaparsanız erken doğum o zaman alamazsınız erken doğum olayınızıda dontorunuz az cok bilir zaten eger erken dogum riskiniz yoksa calısabiiyorsanız calısım tabi 37.haftaya kadar en azından doğumdan sonra izniniz daha cok olur