MerveNur- Masiva aynen ben de gebe okulunda öyle duydum ebe doğuma yakın sudan çıkarıp doğuma alıyoruz dedi
Tugbacelik2508 MerveNur- duşta kalmakla aynı şeye geliyor o suda doğum olmuyor ki. Gerçi gene de rahatlatıcı sona gelince pek onu düşünmek hali kalmıyordur annelerin
Yektasmom Ben çok da önerilen bir şey olmadığını dinlemiştim bir doktordan, hijyen açısından desteklemiyoruz, doğum anına kadar sancı sırasında su tabiki rahatlatmak için iyi ama doğumun sura olmasını önermiyorum demişti.
Tugbacelik2508 Yektasmom pek birsey duymadım hijyene ilgili burda evlerde bile suda doğum yaptırıyorlar. Pek zararını gören yok sanirim
Tugbacelik2508 Bebegim- çok gereksiz pahalı bir ücret. O kadar fazla bir işlem ya da masrafı olan birsey değil ki suda doğum. 😳
Yektasmom Tugbacelik2508 Acıbadem doğuma ve eneveynliğe hazırlık kursunda dinlediğim profesörlerden biri değinmişti bu konuya. Ben ondan daha iyi bileceğimizi sanmıyorum.
BirGolgi Tugbacelik2508 türkiyede hastaneye sorulması gereken bir konu çünkü bazı hastanelerin havuzu var bazılarının yok. Acıbademlerin genellikle oluyor. Suda doğumun hiçbir zararı olduğunu düşünmüyorum Yusuf Olgaç doktorun bu konuda videosu vardı. Dünyaca kabul gören makalelerle yararlarından bahsediyor. Suda doğum tecrübesi çok ya da hiç olmayan doktorların pek istemediğini hatta kötülediğini düşünüyorum. Bir de suda doğum ile suya doğum sanırım farklı şeyler o yüzden birinde sonunda havuzdan çıkarılıyorsunuz.
Tugbacelik2508 BirGolgi evet Avrupa da çok normal görülen bir doğum şekli. Türkiye de yeni olması kafa karışıklığı yaratıyor sanırım. Ama bu fiyatlarda Türkiye de bunu herkes deneyimlemez. Abartılı ücretler
Tugbacelik2508 Yektasmom yani doğrudur elbette turkiye de çok iyi doktorlar var ona dicek lafım yok. Ama ben norvecte yasiyorum ve burda sezaryen ve normal doğumdan farklı görülmüyor. Her doktorun fikrin aynı olmayabiliyor teşekkür ederim bilgilendirmeniz için 😊
Zeynokaanselcuk Eda-00 bende araştırdım Yusuf beyi suda doğum düşünüyorum fiyat olarakta görüştüm 15 bin lira
Eda-00 toocin herkes memnun çok hasta odaklı bir doktor. Maddi şartlar el verseydi düşünmeden giderdim :)
toocin Tugbacelik2508 burada Yusuf beyde de öyle. Odada hem havuz hem de yatak var. Su gebenin tercihine bırakılıyor. İsterseniz suya istemezseniz yatağa alıyor.
Tugbacelik2508 toocin yusuf beye baktım baya Avrupa’daki sisteme yakın iyi bir doktor belli. Ama çok yüksek fiyatlar 😬