Tugceuzun sezeryan doğumum okadar kolay ve rahat geçti ki iyiki diyorum öncelikle kendinize güvenin ve beyninizi hemen toparlayacagınıza odaklayın..
unutmayın bebegınız size muhtaç ve ona en iyi sadece siz bakabilirsiniz.
spinal anestezi iğnesi kesinlikle acıtmıyor hissetmiyorsunuz bile,doğum anı acı vs hissetmiyorsunuz zaten 5 dk geçiyor bir bakmışsınız yavrunuz doğmuş size gösteriyorlar o anı yaşamak pahabiçilemez.. acısız ağrısız bir doğumla yavrunuza kavuşuyorsunuz yani.
odaya çıkınca size rahim toparlayıcı serumlar takıyorlar hafif regl sancıları başlıyor dayanılmayacak gibi değil zaten hep ağrı kesici vuruyorlar kesinlikle ayağa kalkana kadar dikiş ağrınız olmuyor.
Bol bol sade kahve , bol su ve dondurma öneriyorum anesteziyi atıcak . Rezene çayı ve kompostada götürebilirsiniz gaz çıkarma için cunku eğer gaz çıkarmazsanız hastaneden taburcu etmiyorlar .
6-7 saat sonra hemşireler ayağa kaldırmak için geliyor ilk ayağa kalkış evet zor ama başarabilirsiniz onun içinde kesinlikle sezeryan korsesi alın eczaneden intrnettede var .)
onu ilk ayağa kalkmadan takın ve öyle kalkın karnınız toparlanmış olucak ameliyat kesinize baskı olmayacak.
pes etmeyin hep yürüyün oturmayın yürüyün ağrılarınız kalmayacak çok ağrım var deyip pes ederseniz malesef iyileşmeniz çok zor olur ben hiç yatmadım sezeryan olduğum günün ertesi günü çok iyiydim sadece çok bas ağrım oldu onuda ağrı kesiciyle geçirdim. Şimdiden hayırlı doğumlar