Annebebek81 Selam kızlar daha 9 haftalik hamileyim kafam cok karışık 🙄 ikili test nasıl oluyor, kimisi yaptırma diyor genelde down sendromlu diyolar moralin cok bozuluyo 9 ayi zor geciriyosun diyolar bana bi akil verin napiyim sizce ?
Merveikratanem Annebebek81 ne alaka bir kan alınıp bakılıyor ben ikizlere hamileyim tam net bir sonuç almasam bile yaptırdım temiz çıktı aklımda kalmasından yaptırmak daha iyi birde tek gebelikte nete yakın sonuc çıkıyor
Duy_gu Annebebek81 canım her Dr da öyle Demez bnce bende 10+3 üm girmeyi düşünüyorum teste dr öneriyor
begonvilko Annebebek81 tatlım ben de önümüzdeki hafta yaptıracağım nasipse. İkili test senin yaşındaki, senin kanındaki vs yani seninle aynı şartlardaki insanlara göre bir istatistik veriyormuş. Eğer riskli bir sonuca varılırsa bir ilerisi üçlü test yaptırıp soru işaretlerini giderebiliriz. Sonra dörtlü test vs kesin sonuca varılıyor bir şekilde. O yüzden canını ruhunu sıkma bence. Ben şahsen yaptıracağım ama yaptırmak istemeyenlere de saygı duyuyorum.
Denizyildizii Annebebek81 ben yaptirmadim çünkü kesin değil sonucu. Sadece ihtimalden bahsediyorlar. Bi ihtimal için bebeğimi aldırmayı da düşünmüyorum. Anne karnında tedavisi de olmadığına göre bence gerek yok
Annebebek81 Merveikratanem Kafami cok karıştırıyorlar ilk hamileligim pek bi bilgimde yok bu ikili üçlü testlerde karar veremedim bi türlü ense kalınlığı ölçülüyo falan dediler insan bi tedirgin oluyo😏 Sağlıkla kucağına alırsın insallah bebislerini 🤲🤲❤️
Annebebek81 begonvilko Cok tesekur ederim insallah guzel sonuclar aliriz hepimiz 🤲 herkes bi olumsuz konusunca korktm acikcasi
Annebebek81 Denizyildizii iste kesin bisy yok olsa dahi aldrmak istemem tabikii bu yuzden kararsız kaldm bende
Merveikratanem Annebebek81 benim 17 aylık bir kızım var bu ikinci hamileligim valla millet doktorlardan daha iyi biliyor rabbim hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ben kızımda da yaptırdım bir sıkıntı olmadı hatta ikili üçlü test yapıldı ikizlere tek ikili test yapılıyor onuda yaptırdım gerekli olmasa doktorlar istemez mesela detaylı ultrasonda tam net bilgilendirme olmasa bile yaptırdım hatta doktorum doçenti ultrasonda baksak bile hersey değişebilir takdir Allahını şimdilik sıkıntı yok dedi doktor bile bunu diyor tedbirini al takdir Allahın inşallah bir sıkıntı çıkmaz
Puki Annebebek81 aynı fikir bende de vardı ne ki neye bakılıyor diye dün araştırdım ense kalınlığı burun kemigi falan bakılıyomus yaptıracam bakalım yarın için randevum var yaparlarsa tabi
Esmaonur Annebebek81 ben haftaiçi yaptırdım. Ultrasonla baş çevresine ense kalınlığına baktı bi sorun görünmüyor dedi. Bir tüpte kan aldılar, sonuçları 15 gün sonra çıkıyor. Her doktor kötü konuşmaz sanmıyorum ama tercih sizin tabi 🤷🏼♀️
Bussbuss Annebebek81 yarın yaptıracagım nasıp se🙏benimde aklımda çok soru isareti vardı doktorum içimi rahatlatı🙏🙏🥰
Selin12- Annebebek81 12 haftalık ken yapılıyor bence yaptırın ben yaptırdım hiç bir problem çıkmadı zorunlu değil ama yapılsa iyi olur