Sukranerolkaradag
Janset2105 neyi kabul etmiyorlar anlamadım.
Janset2105
Sukranerolkaradag normalde doktor değiştirirken bile 6.7. Aydan sonra başından beri takibini yapmadığı gebeyi takibe bile almıyorlar Doğuma hiç almazlar. Bu zamana kadar kim takip ettiyse ona gidin diyorlar nasıl bi gebelik geçirdiniz oluşabilecek ani durumlar nedir bilmedikleri için Doğuma da almıyorlar . Ki özel hastaneler hep imaj için yani bişey olsa allah korusun riske girmiyorlar
Nurylcndag
[bilinmeyen] haklısın canım,ne bileyim insanların devlete karşı acatip bir tepkisi var soruyorum ben devlette doğurmam orası pis,işte hijyenik değil,ilgi yok vs. Sonra düşünüyorum ne yani şimdi benim param yoksa devlet hastanesinde doğum yaptım diye doğum yapmamış mı olucam yada çocuk içimdemi kalacak,ben şimdiki doktorumdan çok memnunum sağolsun iyi tecrübeli ama o kadar işte adamın başı devletten daha kalabalık,ben sormadan söylemiyo birşey,arkadaşım devlete gidiyo kadın herşeyi tek tek söylüyo kendisine bak canım şu şöyle felan diye video bile çekmiş kız bana kalp atışını bile çektirmedi doktorum eşime dinletemedim,şimdilik bir şekilde idare ediyorum ama artık çok zorluyo bizi 3 milyardan fazla para gitti şimdiden daha 18 haftalığım,devlette tek korkum doğum işte doğum sırasında birşey olursa ceya doğumdan sonrasında gerekli kontrollerin hepsi yapılırmı vs.belki saçma şeyler ama ilk gebeliğim,bilmediğim bir şehirdeyim eşimle tekim hiç kimsemiz yok burda,biri birşey dediğinde o düşünceye tutunmak istiyorum çünkü başka alternatifim yok,enfeksiyon için aciline gittim takibinde olduğum hastanenin bi idrar tahlili bir serum takıp gönderdiler 250 lira maddiyatım kötü olmasa bile açıkçası zorluyo
Nurylcndag
[bilinmeyen] canım işte hamileliğimin yarısındayım daha 1 kere gelebildi oda cinsiyeti öğrenmek için işinden dolayı zaten rutin kontrollere gelemiyor,annesini de aynı şekilde girdiği bir ameliyatta kaybettiği için doğuma benimle beraber girmesinin doğru olmadığını danıştığım psikologta söyledi giremeyecek yani benim için eş meselesinin bir anlamı yok,kalabalık desen ben özele gitmeme rağmen şimdi 1 buçuk saat ayakta bekliyorum gebe halimle beraber gelen eşlerden biride kalkıp yer vermiyor zaten
Nurylcndag
[bilinmeyen] devlet her ay 400 tl ne parası kesiyor ki ?
Nurylcndag
[bilinmeyen] evet öyle zaten mesela ilerde şikayet etmeyelim diye fişi iki seferde kesiyolar bir sigortaya göre almaları gereken miktarı çekiyolar sonra ikinci kez çekiyolar böldükleri zaman şikayet etme şansımız olmuyomuş muayene ücretini ve üstüne bide imza atıyosun her seferinde aldığım hizmetin bedelini her koşulda kabul ediyorum diye garanticiler yani,çok farkettim bir sürü şey ben 4.5 ayda
Nurylcndag
[bilinmeyen] aa evet doğru sigortadan kesiliyor oda biliyorum.Sağolun gerçkten konuşmak bile yeterliydi en azından beni anlamanız,bende istemezdim düzenimi bozmayı ama hem maddi ve hemde para vermeme rağmen bir sürü memnuniyetsiz durum yaşıyorum o yüzden karar verme aşamasındayım bende,verdiğin bilgiler,üşenmeyip uzun uzun yazdığın için Allah razı olsun ☺️🙏
Aysgulaknc
Nurylcndag canım hangi hastanede oldu bu
Nurylcndag
[bilinmeyen] hayır canım ben sordum tabiki fikrini söyleyeceksin ki haklısında,buradaki devlet hastanesinin öyle abartılan kadar kötü olduğunu düşünmüyorum zaten öyle kalabalık değil veya çok katı kurallar yok,en azından bir kez gidip deniycem,bu şansı bebeğimde bende hakediyoruz diye düşünüyorum.
Anne47
Nurylcndagben 4 haftalik ogrendim gebeliğimi ve 9. Hafta kadar kusma bulanti vardi kisaca baya zor gecti yani. Ozele gidiyordum. Memnundum. Sonra devlet hastanesine gittim orda devam ettim kontrollere simdi 19+4teyim.devlet hastaneside guzel ama surekli iyi doktora denk gelemiyon arada pislik olanlarda cikiyor sansina. Bide dogumda tip öğrencileri de seni izliyor bundan hoslanmadim ben. Bide benim gittiğim hast. Universite hast. Oldugu icin tip öğrencileri cok ve bende dogumu son anda ozelde olabilirim kararsizim😐🙏
Nurylcndag
Anne47 burda bir devlet hastanesi var ondada belli başlı halkın tanıdığı doktorlar canım sorsan fikirlerini herkes söylüyor yani,bir şansımı deniycem bakalım.
MehmetEzgiKelek
Nurylcndag aynen bende 29. Haftamdayım ve artık devlete gidicem altı üstü 2 3 dk anca gösteriyo ultrasonda öyle aman aman bi ilgide yok sırada çok hasta var die. Boşa 2 bin lira vermeye gerek yok dedim kendimce. Eşim görmek istediğinde özele muayne olcam yoksa tek girerim muayneye
Nurylcndag
MehmetEzgiKelek ya arkadaşım işte devlete gidiyo kıza kalp atışını iki tur dinletmiş konuşa konuşa o kadar hasta varken,benim doktorum bana dışarıyı görüyosun saat 4 oldu daha üst üste bekliyolar diyo kalp atışını tık tık yaptı bir şerit gider ya o şeritte iki kez dalga yaptı kapattı daha kendi bile duymadı,devlette de söylemeyecekse alışkınım artık burda para veriyorum gene doğru dürüst bir bilgi alamıyorum zaten
Anne47
Nurylcndag insallah iyi doktorlardir canim ne diyim
Anne47
[bilinmeyen] ilk defa duyuyorum doğum evi nedir nerdedir canim. Ben istanbul da yasiyorum
Amyleec
Nurylcndag ben birkaç kez devlet birkaç kez de özele gitmiş biri olarak söylüyorum önceden 182 den yada internetten randevunu alıp git ve mümkünse öğleden sonra saat 3 civarı olan saatleri seç kalabalık azalınca doktor daha çok ilgileniyor ben özelde de devlette de hep iyi doktorlara denk geldim sağolsunlar ikisinde de hicbir sıkıntı yaşamadım ikili test ve diğer bütün kan tahlillerini devlette yaptım özelde sadece muayene ücreti ödedim benim özeldeki doktorum çok tavsiye edilen biri olduğu için ona da gidiyorum yoksa hep devlette devam ederdim.Randevu alarak git ,memnun kalacağın bir doktor bulana kadar her seferinde farklı birine randevu alabilirsin günümüzde anneler bu takip ve doktor olayını çok abartıyorlar ben kendim de diş hekimiyim maddi olarak bizi zorlamadığı halde devlet hastanesini tercih ettim çünkü çoğu özel hastane ticarethane gibi yönetiliyor ve anlattıklarından senin gittiğin hastane de öyle gibi bir izlenime kapıldım
MehmetEzgiKelek
Nurylcndag aynen bende bu şekilde düşünüyorum o yüzden sıkıntı yapma bazı doltorlar ilk azarlıyo özellikle bayanlar doltor mu beğenmedin falan die ama. İmkanın varsa erkek doktora git onlar daha mesafeli en azından
Epelinkiran
Devlete geçtiğinde de hastaneden hastaneye fark ediyor. Ben başta özele gittim sigortam olmadığı için sonra eşimin sigortası olunca devlete devam ettim. Bi doktorla anlaşamadım devlette başka doktora gittim gayet memnunum güzel ilgileniyo adımı haftamı fln hatırlıyor gayet kibar cevap veriyor. Gebelik okuluna da gittim ebelerle de tanıştım doğumhaneyi de gezdim. Doğumda bi kişiyi yanına alıyolar sancını koridorda gezerek çekiyosun o yüzden tüm yakınlarını doğuma kadar görebiliyosun. Ayrıca bebeği doğar doğmaz silip hemen sana veriyorlar. Doğumhane gayet temiz pilates topu yatak banyo da var ben çok beğendim doğumu da devlette yapmayı düşünüyorum. Geçen özelde bi tanıdığım doğum yaptı hiç memun kalmadı sancısı olduğu halde mesai bitmeden doğurtalık seni demişler suni vermişler ebeler çok kaba davranmış doktor çok tecrübesizmiş zaten. Devlete geçeceksen iyice araştır, yeni yapılmış imkanları güzel olan bi devlet hastanesinde özelden daha rahat olursun bence
Nurylcndag
Epelinkiran evet daha 1 sene felan oldu hastane baştan yapıldı tertemiz bir hastane o konuda bir sıkıntı yok,bende araştırıcam canım arkadaşlarımda var zaten başından beri giden adaptasyonum daha kolay olur diye düşünüyorum
Anne47
[bilinmeyen] ay bakalim kismet canim
Epelinkiran
[bilinmeyen] bi de ebe bana dedi ki doğumda seni rahat ettircek herşryi yapıyoruz istersen flaşa sevdiğin müzikleri koy istersen mum yakarız sen nası kendini rahat hissediceksen o şekilde ortamı hazırlarız dedi
Epelinkiran
[bilinmeyen] evet işini iyi yapan doktor özelde de var devlette de Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah diyelim
Ceyduygu
Nurylcndag Gittigin hastaneye göre değişiyor ben özele de gidiyorum devlete de ama devamli gittigim doktorum devlette. Özelde daha cok sıra bekliyoruz ayrica eşimde yanımda girip oğlumuzu görüyor. Dogum esnasında veya odana esin giremese dahi yaninda bir bayan refakatci kalabiliyor. Zaten normal olursa bir gece kaliyorsun ozelde esin kalsa bile yine yaninda bir bayan olacak annen vs sana yardimci olmasi icin