Çok abartıyorlar kıyafetleri hiç gerek yok ayrıca 0-3 ay bu kadar kıyafete özellikle hiç gerek yok bu heyecan ve tecrübesizlik ilk annelerde var.
0-3 aylık bebekler hemen kilo alıp büyüyor ve bir çok şeyi 20 gün sonrasında bile giydiremiyorsunuz.
Bu yüzden listenizi şu şekilde yapın 3. Çocuğuma hamileyim 👍
Hastane çıkışı gereksiz masraf o parayla siz beğenerek takım alın hastane çıkışının çoğu gereksiz yemek yakası halbuki bebek meme emiyor yada biberon 🍼 içiyor gereksiz kilot oluyor bez takan minicik bebeğe kilot gereksiz ince battaniye oluyor oda ayrı olarak daha uygun ucuz bir de takımı eldiven şapka giysisi bunlar ayrı olarak da gayet güzeller var inanın para kutusuna gidiyor ben bu kez almadım. Çok da zevkli şık şeyler aldım.
3 adet takım
3 adet uzun zıbın
2 adet kolsuz zıbın
2 paket toplam 6 adet çorap
3 şapka
3 eldiven ( sürekli çıkıyor çorap takmak zorunda kalacaksınız ) :)
Bir adet kalın battaniye -bir adet ince
Biberon ( süt gelmeyebilir)
Paket ağız mendili
Doğum kış olacaksa bebeğe kalın pamuklu bir takım
2 adet kalın yelek (kış anneleri)
Yenidoğan bebek bezi (30lu)
Bunlar ana şeyler.
Anne için
İki adet pijama (doğum öncesi elbiseli uzun kollu pijama daha kolay oluyor alttan muayene için sürekli çıkar et o an bacaklar kasıklar ağrıyabilir bu yüzden bir adet normal takım pijama bir adette elbiseli
3 tane kalın çorap
3 adet iç çamaşırı
Göğüs pedi ( fazla süt gelirse kıyafet ıslanabilir )
3 adet südyen atın çantaya
Hasta bezi
Unutmamak adına açılmamış şarj paketi , diş fırçası vb çantaya koyun o an heyecanla unutuluyor makyaj malzemeleriniz
Kendinize küçük havlu
Metal kaşık çatal hastanede plastik veriliyor rahat olmuyor
Terlik , tuvalet kağıdı ıslak mendil
Hastane 🏥 örtüleri çok ince oluyor kışın doğum yapacaklar hastane de 1 gün kaldığı için mutlaka biraz biraz kalın bir pike alsın yanına arabası olanlar bagaja atmalı
Fotoğraf çekip anı ölümsüzleştirmek için kendinize şık bir tac da alabilirsiniz yada kurdale
En önemlisi bebeği hastaneden çıkaracak puseti ve eve geldiğinde yatacak beşik ve içine nevresim takımını unutmayın ❤️❤️❤️