mom2_ Hamilelikte bebeğinde hidrosefali tespit edilen var mı ? Bu posta gelir misiniz bu konuda bilgisi olanlar
Aycaaa571 mom2_ bilgim yok ama eğer doğuştansa geçmiyor ne kadar şant takılırsa takılırsa sonradan olursa yine geçme ihtimali oluyor
Seyda5234 mom2_ benim bebegimede corpus collosyum agenezisi tanısı konuldu fetal mr amniyosentez ve kordosentez yapıldı Çok şükür ek bir anomi yok insallahda olmaz 🙏 Kasım 3 randevum cerahpasa takipliyim size ne dediler ki Çok geçmiş olsun
mom2_ Seyda5234 çok geçmiş olsun sizede rabbim sağ Salim kucaklarımıza almayı nasip etsin kimseyi evladı ile sınamasın rabbim
Smyyebytllh Merhaba, yazıp yazmamak konusunda çok kararsız kaldım geçen sene hidrosefali ve spina bifidadan dolayı gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık sormak istediğiniz birsey varsa elimden geldigince cevaplaya bilirim
mom2_ Smyyebytllh merhaba bende yaşadım bunda 7 ay kadar önce 17 haftada gebeliğim sonlandı tekrar hamileyim sizin süreç nasıl geçti tekrar hamilelik yaşadınız mı ? Bir sorun oldu mu
Betlnur Smyyebytllh hangı testten anlasıldı ne gıbı anormallıkler var dı acaba benım dortlu taramam yuksek rısklı cıktı spına bıfıda olabılr dendı kafatsı ve omurga acıklıgında bı sıkntı yok ama doguma kadr her hafta kontrol edılyor
Smyyebytllh mom2_ bende şuan daha 12 haftalık hamileyim doktor şuan herseyin güzel gittiğini söyledi çok şükür ama aynı korkuları yaşıyorum Rabbime sığınıyorum dua ediyoruk yapabielcek başka birseyim yok
mom2_ İlk hamileliğim çok güzel geçti çok şükür 1 oğlum var rabbime şükür çok sağlıklı 2. Gebeliğimde 16. Haftada bebeğe hidrosefali dendi ve gerçekten çok ileri boyutta olduğu söylendi bana toplam 12 doktor gördü hep aynı şey çok direndim onu benden koparmasınlar diye ama işin içine benim hayati riskim de girmişti benim için de tehlikeliydi ve zaten belki biraz daha beklesek daha da kötü olacaktı çok sağlıksız bir bebek olduğu onunda orada acı çektiğini söylediler teslim oldum olmak zorunda kaldım bana sormuyorlardı çünkü artık o karar verilmişti koskoca üniversite hastanesinin kurulu tarafından çok zor şeyler yaşadım bebeğimi doğurdum ve toprağın altına koydum zorda olsa ayağa kalktım büyük oğlum için yaşamaya nefes almaya devam ettim hayat bi şekilde devam ediyor çünkü mecburen eliminde benimde psikolojimiz çok kötüydü yavaş yavaş toparlanıyorduk sonra 5 ay sonra çok afedersiniz çok dikkat ederken hem eşim hem ben rabbim bize bir hediye gönderdi ve tekrar hamile olduğumu öğrendim mucize oldu bizim için zaten kendisi olmasa biz bi daha cesaret edemezdik ki zaten rabbim işte nasip etti şimdi kız evladım olacak inşallah ama korku endişe mutluluk hepsi bir tekrar olur mu yaşayan var mı uzun oldu kusura bakmayın ama bu süreci yaşayan annelerden bilgi almak istiyorum rabbim kimseye yaşatmasın inşallah bu arada herkes sağ Salim evladına kavuşsun hep dua ediyorum 🤲
mom2_ Smyyebytllh öyle gerçekten dua etmekten başka çare yok bizde öyleyiz şuan bir tek duayla rahatlıyoruz acaba neden olduğu konusunda bir bilginiz var mı size ne dendi nasıl bilgi verildi ??
Smyyebytllh mom2_ tamamen folik asiti bağlı olduğu söylendi aslında planli bir gebelikti doktor kontrolunde ama doktorum hic folik asit kullan demedi bende bilemedim.. Ama suan aklıma takılan üç ayimdan sonra doktorum folik asiti kesti ama perinatolog dokuz ay boyunca kullanacaksin demisti kafam cok karışık
Cemre77 mom2_ çok geçmiş olsun bende birkaç hafta önce aynı konuyu açmıştım şu anda 26 haftalık olduk yaklaşık 19. Haftada ayrıntılı organ taramasında kafasında su olduğu söylendi eşinden parça aldılar genetik testler yapıldı hepsi temiz çıktı çok şükür Pazartesi MR çekildi evet genetik hiç bir rahatsızlığı yok fakat sıvı artışı devam ediyor doğduktan sonra şant takacaklarını söylediler bebek nöroloji uzmanı baktı bende ne yaşayacağımı bilmeden bekliyorum dua ediyorum bir an bile ondan vazgeçmek aklımdan geçmedi tabiki bana hayati risk taşıyor falan demediler testler daha bu hafta bile sürüyor artık çok büyüdü ve çok hareketli rabbim bütün annelerin yardımcısı olsun çok zor bir dönem geçiriyoruz
mom2_ Cemre77 kafasında ki sıvı artışı kaç ml acaba biliyor musunuz birde ilk gebeliğiniz mi sizi perinatoloji mi takip ediyor
Cemre77 mom2_ Evet perinatoloji bakıyor ben Almanya’da yaşıyorum aylık jinekolojik muayene yapan ayrı nöroloji ayrı bakıyor 13-18-21 olarak arttı henüz MR sonuçlarını bilmiyorum
kbra0635 Cemre77 çok geçmiş olsun. Ben de şuan aynı durumu yaşıyorum sizin su artış ne zaman tespit edildi