Minikpandam1 Güzel anne sakin ol aynı şeyleri yaşadım her bebek malesef doğar doğmaz annesini ememiyor benim kızımda emmiyordu zar zor mememi çekip ağzına sokmaya çalıştılardı ilk gün memem o kadar tahriş olmuştu ki gelen giden almıyor diye çekti çekti bebeğin ağzına koymaya çalıştı hastanede zar zor 2 3 kere emdi oda emmek bile sayılmazdı pompayla sağdım 2 hafta felan dikkat et insan bilmiyor mastit olma çok çektim bundan bebek emzirir gibi 2 saatte bir göğsünü boşalt bebeğini besle emme mevzusuna gelince benim bebeğim de aranmıyordu diyordum bu bebek niye aranmıyor ya refleksi yok vs uykudan gözlerini açamıyor onlar ne yap et uyandır sarılık olmasın bebiş biz sarılıkta olduk 13 ü gördük hastane yatışında değer olarak 16 sınır zaten bu dediğim 2 konuya dikkat et memeni emmiyor diye bırakma dolar sertleşir bir de onla uğraşırsın birde sarılığına dikkat et. Emme mevsuzuna gelince ben çareyi avent Philips s beden göğüs ucunda buldum çünkü benim bebeğim memeyi kavrayamadığı için emmiyordu onu fark ettim birde çene kasları çok güçlü olmuyor ilk zamanlar bu da etkili avent uç aldım memeye taktım tabi biz biberonla besledik bebek alışmış cok cok süt akıyor bunda ucu çekecekte ağzına süt gelecek baktım çekmiyor eşimle bir taktik bulduk biberonla ağzına süt damlatırdık böyle şap şup aranırdı aç ya biberondan o gögüs ucuna damlattık üstü ıslansın diye hemen ağzına veriyordum uçla emzirmekte zor uç düşüyor daha emzirmek nedir onu bile tam bilemiyor insan ama pes etme sakın pes etme her seferinde memeyi teklif et o koca koca kadınların laflarına kulağını tıka lohusa iken bu dediğim pek kolay olmuyor insanın psikolojisi çok başka ben bebeğim beni emene kadar emmiyor diye günde kaç posta ağladım arayanlar biberon vermişsin seni almaz daha dediler ağladım ama pes etmedim her seferinde memeyi verdim en son çare uçta buldum o uç sayesinde bir kaç gün de göğüs uçum çıkık olmaya başladı o ucu da bıraktık şuan kızım 2 ay 12 günlük memeyi bırakmıyor o kadar güzel bir duygu ki ilk günler yara bere oluyor meme acısından emzirmek böyle kötü bir şey acılı bir şey gibi düşünüyor insan o yaralardan kurtulunca o kadar zevkli bir şey ki Allah her anneye bol süt versin bebeğini emzirme duygusunu tattırsın eğer ben o koca karıların lafını dinleseydim biberona alıştı daha beni almaz diyip pes etseydim bu duygudan bende bebeğimde mahrum kalacaktık sabır istiyor ve emek istiyor sakın pes etme açta bırakma kimseyi dinleme bu yazdıklarımı kulak ardı etme 🥰😘