emiras59
Üzüm hoşafı
Keçiboynuzu hoşafı
Dereotu
Bestlak damla
Bol bol su
İyi alınmış uyku ve dinlenme
Ve az da gelse bol bol emzirme ve sağma
Önce emzir sonra sağ kuzum çünkü bebeğin emme gücüyle sağma makinelerininki bir olmuyor. Ben bunları yaptım eğer göğsümde artık süt birikirse sağmayı ihmal edersem 200-220 cc arası çıkıyor süt. Birde göğsüne sürekli süt masajı yap emin ol çok işe yarayacak. Ben bide sıcak su tutuyorum göğsüme her duşa girdiğimde sıcak suyun altında masaj yapıp duştan çıkınca hemen bebeğini emzir.
Benim ilk üç gün gıdım gıdım geldi sütüm ama bebeğinin midesi zaten eli kadar olduğundan doyuyor hele ilk gün damla gibi geliyordu ve benim göğsüm hemen yara olup acımaya başlamıştı ona rağmen her istediğinde en en geç 2 saatte bir uyusa da uyandırıp emzirdim. Benim bebeğimin sarılığı 17.4 a kadar çıktı. Mama vermek zorunda değilsin bakma sen kimseye kendini bu şekilde etkilersen sütün hiç çoğalmaz sen önce sakin kal ve kendine sütünün geldiğini ve bebeğini doyurup yettiğini söyle ve sende buna inan. Ve sarılıkta etrafındaki yaşlı insabları dinle çünkü ben doktorların dediklerinden fayda görmedim. Bebeğine su ver arada kaynamış ılıtılmış sarı tülbent ve güneş ışığı mutlaka arkalı önlü güneşlendir çıplak şekilde. Florasan olan beyaz ışıkta yatır bebeğini de