gulsumnur 26 yaşındayım 12hft 5gunluk gebeyim ikili tarama testinde NT 0.57 MOM PAPA=2316ml 0, 7MOM free hcg 7969 ml 2.37MOM T21 riski 1/326 çıktı boyle sonuç çıkıp sonucunu ne oldu acaba
gulsumnur Pinar17 İkili tarama testi için kan verdim sonuçta ise yazıda hesaplanan risk tarama tarihine göre hesaplanmıştır. Düşük risk. Anne yaşına bağlı T21 riski diyor T21 grafiğinde ise sınırda çıkıp değer 1/326 çıktı
Pinar17 gulsumnur tam anlayamadım hangisi için düşük risk diyor ki. 326/1 orta risk oluyor çünkü. Yaş yazmışsınız sanırım yaş değeri 326 /1 o zaman takılmayın 30 yas üstü herkese risk diyorlar. Önemli olan kombine de istatik değeri o kaç? 3 tane oran yazması lazim. Kombine -yaş-kan biyokimyasal değer. Doktorların geneli kombineye bakıyor. Fotoğraf atın isterseniz daha rahat yorumlanır. Bir de 2li gibi tarama testlerinin güvenilirliği çok düşük. Bir perinatoloğa gidip erken detaylı ultrason yaptırabilirsiniz .En azından içiniz rahat eder. Perinatolog yorumuna göre karar verirsiniz
gulsumnur Pinar17 ve yaşımda 26 grafikte down sendromu için 1/326 çıktı ve ilk yazdığım NT degerleri var
Beno gulsumnur yüzde oranina galiba doktorum bana sesli mesaj göndermişti şey diyodu 1000e kadar olan oranları riskli görüyoruz benim 4000kusurlerde çıkmıştı ekstra bı tarama yaptırmaya gerek yok dedi ama sunuda unutmamak lazım bu bı yüzde oranı yani kesin bilgi değil.
ozge07070 gulsumnur Google hızlı resim yükle yaz çıkan linke tıkla canım fotoğrafı oraya kopyalayıp buraya yapıştır
nur_T Trizomi 21 riski yüksek çıkmış. Ama sadece bu sonuca göre bir riskten soz edilemez. Detaylı ultrason sonuçları daha önemli. Bir risk varsa o zaman belli olur. Bu sonuçlar elinizde referans olur. Hiçbir şey olmayabilir. Ayrıca istatik değil istatistik arkadaşlar 🙄
Pinar17 gulsumnur yaşınız 26 ama neden yaştan risk vermiş anlamadım. Evet riskli cıkmış ama iyi bir perinatologa gidip detaylı ultrason yaptırmanızı tavsiye ederim. Sadece kan değeriyle alınan bir test ve tamamen bilgisayar ortamında ki istatistiklere göre çıkıyor doğruluğu çok düşük. Ultrasonda zaten her şey belli olur. Benim de 2li testim riskli geldi. Detaylı ultrasona girdiğim hem 14. Haftamda hem de ileri haftalarda. Iyi bir perinatolog da girin onlar zaten her şeyi söylüyor ama hiç stres yapmayın çoğu kişinin böyle geliyor. Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲🙏
Mucizemannesi21 Bende 19 haftalik gebeyim benimde yaş riskim 446 trizomi21 336 cikti 2 hafta sonra detayliya giricem insallah bi sorunu yoktur oglumun
gulsumnur Mucizemannesi21 inşallah canım haber eder misin banada sonucunu ayrıyeten kafaya ve burun kemiğine de baktır
Mucizemannesi21 gulsumnur ederim tabi suan burun kemigi ve ense kalinligi iyi pazartesi kontrolum vardi gelisim olarak gayet iyi dedi doktor
gulsumnur Mucizemannesi21 o zamn birşey çıkmaz inşallah Allah hepimize hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin