YagmurMerveEren Kizlar bn 8+ 5 günlük gebeyim iki kez test yaptırdım ilk ay 3.5 diğer ay 3.8 çıktı kadın doğum ilaç kullanmana gerek yok deger normal endokrin kullan diyor bu degerlerde olup ilaç kullanan yada kullanmanladiniz var mı
busra5501 YagmurMerveEren canım ben tiroid hastasıyım. Gebe kaldım ilacımın dozu bile arttı. İlk üç ay 2.5 hatta 2 altında isteniyor tsh sonraki aylar 3 ve altı yeterli. Senin değerim çok yüksek değil birşey olmaz Allahın izniyle ama endokrin doktorunun tavsiyesine uy derim çünkü o ilacı bebeğe yan etkisi yok. 🌼
Kamusbuglem YagmurMerveEren benımde öyle çıkmıstı ilk vermedi şuan 14 haftalıgım 3 ü biraz geçmiş en düşük doz verdı
Happyboyy YagmurMerveEren benim ikinci gebeliğim ilkindede yüksekti kaçtı hatırlamıyorum ama bunda 3.2 ve yine aynı ilaca başladık levatiron ve doğuma kadar devam edicem. Önemli diye biliyorum 2 nin altına çekilmeli değerin
Suzanne Hamilelerde bu değerin 2.5 altı olması gerekiyor benim 4.60lardan 1 aylık ilaç kullanımı sonrası 2.80e düştü ama yine de devam edeceksin dedi doktorum zaten bunun için euthroxy ilacı veriliyor kullanın derim
YagmurMerveEren Suzanne sizin ilk haftalarda mi değer bu şekildeydi bı de bu ilacın kaç mg iciyorsunuz
Zeyzeynoo Suzanne bende 18 gündür kullanıyorum o ilacı 25 mg sabah aç karnıma içip yarım saat sonra kahvaltı yapmamı söyledi dahiliye doktoru 1 ay sonra gel aç karnına kan ver dedi değerim 3,21 inşallah 2,5 altına düşer 🤲🏻
YagmurMerveEren Kamusbuglem sizin ilk kaçıncı haftada çıkmıştı ve kaçtı değeriniz kadın doğum mu ilaç verdi
Kamusbuglem YagmurMerveEren 8 haftalıktım 2.9 cıktı vermedi şuanda gerek yok dedi işk 3 ayda normalmiş şimdi 14 haftalıgım 3.1 cıktı sınır 3 yine de baslayalım dedi ikinci 3 aylık dönemde öyle oluyomus verdi basladım
Suzanne YagmurMerveEren evet hatta doktorum emin olmak için yine istedi 4 civarı çıkınca 25 mg’a başladım
Suzanne Zeyzeynoo umarım aslında doktor benden tsh değeri ile t4 değerini istedi postta yazdığım gibi tsh düştü ama t4 yükselmiş biraz anlayamadım da kullanıyorum mecbur ilacı
Yagmur2210 Doktorların bir söylediği bir soyledigini tutmuyor kafa karışıkligi yaratıyorlar bn ilaç icmeme taraftarı değilim bnde kullanmak istedim iki doktorda hem kad doğum hem dahiliye ısrarla degerin normal sadece kontrol altında ol diyor
Yagmur2210 Dilara0606 kadın doğum mu verdi size bu doktorlar neden farklı yönlendiriyorlar anlamıyorum bir de gittiğiniz hastane özel mi devlet mi
Yagmur2210 Happyboyy bnde öyle biliyorum ama işte doktorlar bn özele gidiyorum özel içme dedi endokrin devlet o iç demisti kendi doktorum ısrarla gerek yok diyor 🤷
Brryy Benim de 0,097 çıktı doktorum endokrinle görüş düşük bu değer dedi ama internette 0,1 alt değer olarak görünüyo ilk trimesterda anlamadım