Smyye97 Sedefege Ay canım benim okuyunca bir nebze de olsa rahatladım 😍 o an ameliyat ortamı gözümü korkutuyor sesler falan. Tek olmaktan çok korkuyorum doktorum eğer izin verirse eşimin de yanımda girmesini istiyorum bakalım hayırlısı 🙏 dediğin gibi herşey minnoşlarımız için sağ salim kucağımıza alalım da bir kaç acıya da dayanırız napalım😊
Smyye97 Edoliiiii Nefes alırken falan zorlanmalar yaşanıyormuş öyle duydum her kafadan bir ses çıkınca ister istemez korku oluyor. Amin canım benim inşallah 🙏
Edoliiiii Smyye97 eşim söyledi ameliyattan çıkınca horultulu nefes alıyormuşum ama uyanınca öyle şeyler yaşamadım ben
Merveee34 Smyye97 3 sezaryen doğum yapmış,4.ye hazırlanan bir kişi olarak tüm gerçekçiliği ile anlatayım :) Hiçbirsey bilmeden gireceğin için haliyle korku dolu ve heyecanlı oluyorsun . Hele hastaneye yastık olunca damar yolu açılırken hasta önlüğü giydirilirken kan alınırken çok çok daha korkuyorsun . Sana tavsiyem bol nefes egzersizi yapman .. bebeğini kucağına alacağını düşün .Herseyin sorunsuz geçeceğini düşün . Ameliyathane ürkütücü ve soğuk . Oraya girince birden buz kesiliyorsun . Herkes basında ve haliyle heyecan yapıyorsun . Burada bol bol ayetel kürsi okumanı ve sevdiklerin içğn dua etmeni tavsiye ediyorum . Kendini sakinleştir.gerçi o esnada hemşirelerin ilgisiyle oraya alışıyorsun . Spinal olacaksan ilk önce oturr pozisyona geçip,basını eğiyorsun . Kesinlikle iğneye bakma . Panik ataklı birisi olarak söylüyorum ki belden yapılan iğneyi asla hissetmiyorsun . Bazı hastaneler bu esnada sondayı takıyor . Spinal hafif olduğu için bir takım hisler hissediyorsun ama kesinlikle acı yok .kesilmeyi asla hissetmiyorsun . Ameliyat sonrası bas ve bel ağrısı yasamak istemiyorsan basını sağ sola çevirme ve kendini hiç kasma . Bebek çıkarken yukardan bastıracaklar karnına o his biraz zorluyor . Miden bulanıyor .kusma durumu olabiliyor bazen ama ben yaşamadım . Bebeği görünce zaten tüm Herseyi unutacaksın :) biran önce kucağına almak isteyeceksin . Odaya çıktığında seni kaldırırlarken sakın asagıya ve yukarıya bakma .dümdüz karşıya bak . Yoksa bayılırsın . 5-10 dakika oturduktan sonra kalkacaksın .ilk yürümeye başlayınca biraz zorlanacaksın . Ama tavsiyem yatma bolca yürü bolca su iç ki gazını çıkarabilesin ve daha çok çabuk iyilesebilesin . Şimdiden hayırlı sağlıklı kolay bir doğum dilerim .Herkesin bünyesi bir değildir . 3 doğumu da çok çabuk atlattım çabuk iyileştim .Darısı basına diyorum 🤲🏻❤️
Smyye97 Merveee34 o kadar güzel anlatmışsın ki çok teşekkür ederim canım 🙏 amin inşallah kolay bir şekilde geçer benimki de 🤲
Smyye97 Burcu4135 ay çok geçmiş olsun dikkat edin kendinize. Önemli olan izlemek o sesleri duymaktan korkmamak benim en çok korktuğum o ortam 😂 kesilirken falan hissetmekten çok korkuyorum mesela 🥲
Gonul_enes Smyye97 ne ses duydum, ne kesigi hissettim, ne cekistirildim leyla gibiydim ki igne fobim var benim.. asiri korkarak girdim ama ameliyat isin en kolay.kismi
Burcu4135 Smyye97 bende korktum ne yalan söyliyim. 😁 Ama acı 0. Zaten bebek cıkınca sakinkestirici vuruyorlar kafa mis gibi oluyor o hissetmek saniyeler sürüyor. Orda da dua devreye giriyor. Cok tesekkür ederim. 🥰
Elifdikel Smyye97 16 gün önce ikinci sezeryanimi oldum ilki geneldi bunu spinal istedim çok daha iyiydi benim için ameliyathane de biraz heyecan yaptıgim için kötü oldum basım döndu midem bulandı ama hiç bir şekilde acı hissetmedim sonrasında zaten 3 4 saat ağrınız olmuyor ağrı yavas yavaş geliyor benim ilk kalkisimda çok iyi oldu çok korkuyordum ilk kalkistan ilk dogumumda kötüydü ama o acil seseryandi kan değerlerim vs kötüydü bu planlı olunca benim için daha iyiydi gaz çıkardıkca rahatlıcaksiniz 3 güne toparlarsiniz inşallah zaten
Smyye97 Elifdikel Kesin bende ameliyathaneyi görür görmez panik olur heyecanlanırım çünkü o ortamdan çok korkuyorum 🤦♀️
Smyye97 Ysmn311111 keserken falan hissiniz oluyor mu? Çıktıktan sonra acı çok mu fazla oluyor? Nefes alıp verirken falan
Ysmn311111 Smyye97 ben komple bayılttıldm acı ben ne yalan söylüyüm çıktıktan sonra hissetmedim uyuşuktu göğüsten aşşası yokmuş gibiydi nefes alıp vermedede sorun yaşamadım Gine olsa sezeryan olurum kesinlikle memnun kaldım
Smyye97 Ysmn311111 bende genel istiyorum o ortamı görmemek için genel olunca da ayılmak vs sonrası kötü oluyormuş. Bir yandan spinal olmak istiyorum bebeğimi göreyim diye bilmiyorum valla nasıl olur o an 😊
Gonul_enes Smyye97 vala bende oyleudim arladasim, 2 normal dogumum var bu sezeryan oldu, karalar bagladim o ameliyat nasil olacak diye,ama.isin ennnn kolay kismi o ameliyat inan bana, ne oldugunu bile anlamadan olup bitiyor hersey,allah yardimcin olsun
Elifdikel Smyye97 korkulacak bişey yok aslında ama verilen ilaçlar sanırım kötü yapmıştı beni çünkü Allah korusun kötü bişey olsa bile müdahale edecek ekip mevcut oluyor hiç korkmayın zaten spinal olursanız 5 dakika içinde bebeğiniz çıkıyor görüyorsunuz o meleği :)
Ysmn311111 Smyye97 cnm bebeği Zaten her türlü görüyorsun bana doktorum pakolojin açısından komple bayıltıcz dedi bi girişimi hatırlıyorum bi çıkışımı 15 dakika sürmüş ameliyatım gözümü açtımda odamdaydım 🥰
slnydyr Ysmn311111 neden komple bayıltıldı anlayamadım. Biz şuan için normal bekliyoruz ama aksi bir durum olurda sezaryana dönerse bende genel istiyorum. Tansiyonum hep yüksek sınırda seyrediyor ve ameliyathane ortamı durumu düşününce bile beni geriyor. Spinal bile olsam kesin tansiyondan bi sebepten bayıltırlar gibi geliyor 🤷🏼♀️😂
aselnannesi Smyye97 canim hic korkma kendini kasma 10 gün önce spinal sezeryan oldum ve çok güzel geçti :) Ayaklarımın uyusklugu geçtiği an bol bol yürüdüm ve sıvı tüketmeye özen gösterdim :) Spinal ignesini hiç hissetmiyirsun zaten ilk kalkış için beni çok korkutmuslardi ama ben kendi başıma kalktim ve kalktıktan sonra çok oturmamaya özen gösterdim