Kader_180 hipregnancy kesinlikle pilates topuyla Elçin Demirel diye pilates hocası var onun yaptığı hareketleri yapmak (tabi doktor onayıyla)
Ozlem2904 Ben 26.haftadayim 22.haftadada youtube dan bellystrong un haftalik egzersizlerine baslaidm haftada 3 gun onu yapiyorum 2 gunde hamile kardiosu yada yuruyus. 4 haftada inanin cok fark etti kendimi enerjik hissediyorum cok. Evim 5.katta ve asansorsuz onceden nefes nefese cikiyodum simdi rahat inip cikiyorum karnim buyumesine ragmen. Dogumumda faydasi olacagina inaniyorum🙆♀️
GizeemmmEceemm hipregnancy Canim bu benim ikinci gebeliğim. İlk doğumum aşırı kolaydı çok şükür 🤲 inşallah bu doğumunda öyle olur. Öncelikle çok hareketliydim gebeliğim boyunca.. Sonra dizlerimin üzerine çöküp tüm evi ellerimle silerdim evet o koca gobekle çok zor oluyodu ama ise yariyomus doktorum önermişti viledayi kullanma doğuma kadar ellerinle sil yerleri demişti ve eğilerek tüm halılarını silerdim yıkama imkanım olsa halilarimi kendim yikardim ama siliyodum o zamanlar yerim olmadığı için oda acilmada faydaliymis bide merdiven çıkmak yokuş çıkmak günde 1-2 saat yürüyodum 1 saat sabah 1 saat akşam yürümek çok önemli. Benim hatirladiklarim bunlar şuan bide kolay doğum için eğer suyun gelmediyse sancini evde çekmek.. benim doğumum başlamış ama anlamadığım için 2gun evde sancı çekmiştim suyum gelmedi ve biraz ağrım var diye gittiğimde 7cm açıklığim vardı 1saatte kızımı kucağıma almıştım rabbim herkese öyle güzel kolay bı doğum yaşatsın inşallah faydalı olmuştur mesajım Allah yardımciisi olsun tüm annelerin🤲🌸
HaticeBerkayBalat3103 @hipregnancy Allah herkese kolay dogumlar nasip etsin bende normal dogum istiyorum Allah nasip ederse inşallah kolay olur ilk gebeliğim 😊🙏
Maideee1 Kubraozd atmak mı gerekiyor yani? Sudan çıkarıp bir yere koysak olmuyor mu? Daha sonra başkalarıda kullanabilir veya sonraki doğumlar için saklanabilir
DamlaMehmetali Maideee1 atmayın sudan çıkartın ve bi kenarda kurusun bir sonraki doğumunuzda tekrar kullanabilirsiniz ☺️ ben şuan ikinciye hamileyim Allah nasip ederse bu doğumumda da kullanıcam ☺️
Kubraozd Kubraozd yani sudan hemen çıkmasındaki mantık ta rahim benzetilen bir bitki olduğu için o açıldıkça rahim açılıyor sudan çıkarılmadığı taktirde de rahim kendini toparlayamıyor kanama devam edebilirmiş mantığı bu
Ozlembahoz47 Kubraozd bir sorum olucak neyi suya koyup atmamaniz gerek doğuma ne gibi faydaları var merak ettim de😁
Omerhatice aesrp özellikle yürüyüşün çok faydasi var.. Ve sıkıntınız yoksa yasaginiz falan ilişkiyi öneririm odaha büyük etki ediyor
Ask_hosmus DamlaMehmetali ayyy yaa ben attım bişi olurmu acaba günah falan değil dimi hiç internet ten de bakmadım salak gibi sonra attığıma bin pişman oldum yaa 😔
Aynrgkagc Bol yürüyüş,bol plates topu,banyoda sıcak suyu çömelip belime tutma = 8 cm aciklik ve 5 dk icinde doğum
H_myra1 hipregnancy kapı sildim cam sildim yürüdüm oturmadı hiç açılmam vardı sancım yoktu suni sancı ile dogum yaptım şimdi 3.gebeligim hiç oturmuyorum bakalım ne olucak
Omerhatice Mihricannnnn bir kaba su bırakıp içinde o otu bıraktım temiz su biraktim bide.. Eğer alma şansın varsa abdestli daha iyi olur ama alamıyorsan sorun değil.. Ben ilk sancıları evde çekiyordum o yüzden abdest alabilmistim.. sancilar başladığında veya suni verildiğinde yapmaya başlıyorsun.. otu suya bıraktıktan sonra 3 er kere Felak Nas ayetul kursi İnşirah fatiha ihlas sürelerini okuyup suya doğru üflüyorsun .. en sonda 3 kere rabbi yessir Vela tuassir rabbi temmim bil hayr diyorsun ve 3 yemek kaşığı besmele ile ağzına alıyorsun.. Bu kadar.. Ve sanci sırasında o rabbi yessir duasını hiç dilinden düşürme bak o zaman gör mucizeyi ☺
Kubra190506 hipregnancy bboooll su içmek ve hurma bide fatıma ana otu diye bi ot var kuru ot siz doğuma girerken birisi niyetinize okuyup suya ıslayacak. Arabistan dan getiriliyor
Irm_brk12 Senaasd nişan akıntı geldimi geldiyse nasil bisey 1 cm açıklık olduğunu doktor mu söyledi acaba
Senaasd Irm_brk12 hayır gelmedi kasılmalarim çok vardı karnımda kotnrole gittim alttan muayene yaptı açıklığın var hazırlıklı ol dedi ama gelen giden yok
ZAslan2323 Size komik ve tuhaf gelebilir ama bir kase manda yoğurdu yiyin bir kaç güne doğuma gidersiniz hatta bir iki gün yiyin ayni şekil