Belirlenmedi benim engeldi. Çünkü süt hormonumu yükseltip yumurta tembelliği yapıyordu. Tüp bebek ile 10 adet beşinci gün embriyom oldu. Dördüncü yıla giricem bu ayın sonunda iki yıldır istiyorduk ama bakıldığında eşimde de bende de sorun yoktu. Çok oluruna bıraktım ama hamilelik olmadı hatta yumurta takibi yaptırdım dört ay yine hamile kalmadım. Dedik artık yaş oldu 27-28 tüp bebeğe başvuralım. O zaman öğrendim ben tiroid sorunum olduğunu. Ve şuan iki aylık ilk seferde tüp bebek ile ikizlere hamile kaldım. Rahim güzeldi. Yumurtalar çok iyiydi. Çünkü zaten hemen tiroid ele alındı ilacını içince yumurtlama sorunuda kalmadı. Hatta doktorum sana önceki yumurta takibi yanlış yapılmış istersen bir de beraber yapalım dedi ben kabul etmedim. Belki o zaman da kalabilirdim ama nasip tüp bebekmiş. Doktorlar düşük evrede olan tiroidi ele almıyor ama çocuk için en önemli faktörlerden biri. Dikkat edilmediğinde amh düşmesi olabiliyor yani yumurta tembelliğinden artık düşük rezerve düşmüş olabiliyor insan. Ya da hamile kalıyor embriyo tutunamıyor erken düşük yaşıyor. Birçok faktör var ben bukadarını diyim. Diğerleri moral bozucu. Bu yüzden korunmadığınız halde kalamıyorsanız ilk tiroidi ele aldırın. ☺️