HappyMom Cevap almak istediğiniz soruları yoruma yazabilirsiniz. Sırasıyla ve genel olarak yanıtlayacaktır. Sorunuzu iletmeden önce konuğumuzun profilinden (@Seymatolaman27) cevapları okuyabilirsiniz. 🥰 Şeyma Hanım’ın instagramdan paylaştığı bilgilendici yazıları takip etmek için profilini ziyaret edebilirsiniz. https://instagram.com/dyt.seymatolaman?utm_medium=copy_link
ArenAsilmomm HappyMom merhabalar. Tam bir cips bağımlısıyım ama gebe olduğunu öğrendiğimden beri törpülemeye çalışsam da bugünlerde canım çok çekiyor kaç günde bir ne kadar yemeliyim 😌
Biricigimmm HappyMom merhaba doğumdan ne kadar sonra diyet yapmalıyız ya da emzirirken diyet önerir misiniz
elsaa00 HappyMom Doğumdan sonra mide botoksu olmayı düşünüyorum ne kadar süre sonra olmam daha doğru? Kaç ay sıkı diyet uyguluyoruz?
anneyimmm_ HappyMom merhaba, reflü problemim oluştu gebelikte. Şu an 28. Haftamdayım çok rahatsız olmamak adına yemekleri biraz erken yiyorum. Yatarken ve ya uyanınca hafif açlık hissim oluyor o zamanlarda ne yersem hem sağlıklı beslenmiş olurum hemde midem rahatsız olmaz?
Mervek92 Merhaba 16 haftalık hamileyim düzenli beslenmeme ve çok fazla yemiyor olmama rağmen 3 kilo aldım ve göbeğim hızlı bir şekilde büyüdü neden olabilir merak ediyorum
Seymatolaman27 Mervek92 Merhaba Merve hanım öncelikle gebeliği 3 bölüme ayırıyoruz 1,2 ve 3. Trimester olarak . İlk 2 Trimesterde ayda 1 kilo alımını normal kabul ediyoruz siz 2. Trimesterde 3 kg almışsınız ortalama 1 kg fazlanız var diyebiliriz hamilelikle göbek bölgesinde yağlanma normalden bir tık daha fazla görülüyor bu sebeble anormal değil fakat bunun önüne geçmek için en önemlisi karbonhidrat tüketiminizi dikkate almanızı öneririm
Gmzplt23 Merhabalar 20+2 haftalık hamileyim düzenli besleniyorum meyve dengesine filan boyum 169 kilom 58 di ancak şuan 62 aldım bu kadar hızlı neden kilo alıyorum ne yapmam gerek 😪
Seymatolaman27 Gmzplt23 merhaba Gamze hanım hamilelikte iştah artışı gerçekten bilimsel olarak kanıtlandı fakat tüm bilinenlerin aksine hamilelikte en hızlı kilo alımı ve yağ kütlesi artışının karbonhidrat kaynaklı besinlerin tüketiminin artmasından kaynaklandığı bilimsel bir gerçek bu sebeble ekmek, aşırı meyve ve paketli gıdaları azaltmanızı tavsiye ederim
Seymatolaman27 ArenAsilmomm merhaba Kübra hanım cipste bulunan MSG (monosodyum gulutamad) dediğimiz madde cipse olan bağımlılığı artırıyor ve maalesef bu madde kanınıza karışarak gebeliğinizi ve bebeğinizin beslenmesini etkiliyor bebeğinizin böyle yabancı bir madde ile anne karnında tanışmasını istemezsiniz sanırım o sebeble bence gebelikte ara vermeniz daha iyi olacaktır
bebisinannesi16 ArenAsilmomm merba ben 64 kilo ile hamile kaldım 12 haftalık hamileyim ve çok fazla yememe rağmen 54 kiloya düştüm ne yapabilirim gerçekten aşırı derecede iştahım açılmış herşeyi de yiyorum ama çok fazla kilo kaybım oluyor .
Lilikk meraba, ben doğum yapalı 5 ay oldu. 73 ile doğuma gittim şu an 59 kiloyum. Emzirdiğim için hiç diyet yapmadım ama artık ek gıdaya geçeceğim için biraz daha kilo vermek istiyorum. Nası bişey uygulayabilirim?
Seymatolaman27 Lilikk merhabalar öncelikle emziren annelerle ek gıdaya geçmeden asla diyet önermiyorum ve çalışmıyorum ama ek gıdaya geçtikten sonra sağlıklı beslenme üzerine bir uzman eşliğinde takipli diyet yapabilirsiniz Online diyet için bana da ulaşabilirsiniz
Seymatolaman27 Biricigimmm merhaba doğumdan 6 ay sonra bebeğinizin ek gıda ile tanışmasıyla diyet sürecine girebilirsiniz
elsaa00 Merhaba 18.haftalık hamileyim 1 buçuk kg aldım normal mi? Diger gebeliğimde sağlıksız gebelik yaşadım 3 ayda 20kg aldım. Şimdi fazla almiyorum normalmi
Seymatolaman27 elsaa00 merhaba kilo alımınız çok az bu şekilde olursa vitamin mineral eksikliği yaşayabilirsiniz şu ana kadar toplam 4 kg almanız gerekiyordu
Pnrasel Merhabalar.. 22+6 haftalığız. Bebeğimin suyunu biraz fazla görmüştü doktorum ve şeker takibini önerdi hergün düzenli bir şekilde ölçtüm. Aç ve tokluk kan şekerimin düşük olduğunu söyledi doktorum. Bunu nasıl dengeleyebilirim.
Fasulyeninannesi1 Merhaba beslenmeme cok dikkat ediyorum fakat 70kg ile basladigim hamileligimde ilk trimester 75 kilo ile bitti. Son 9 gunde 2.5 kilo aldigimi fark ettim dun. Neden boyle oldu anlamadim tiroid sorunum vardi duzeldi hormonlarimda da sorun yok. Ekmek hamur isi yemiyorum bir turlu cozemedim sebebini. Acaba ikinci trimesterde nelere dikkat etmem gerekli?
Seymatolaman27 anneyimmm_ merhabalar reflü probleminde yağsız ve baharattan eksik beslenmeniz gerekiyor özellikle de lifli ve sindirimi daha hızlı besinlere yöneltebilirsiniz (sebzeler ve kurubaklagilden zengin bir beslenme programı size uygundur)
fnurahmeet Mrb hocam ben 25 haftalık hamileyim bebeğim 2 hafta önde doktorum meyve ekmek ve tatlıyı kesmem lazım dedi hepsini kökten mi keseym azaltym mi?
Seymatolaman27 fnurahmeet bu süreçte kaç kilo aldınız ekmeği asla tamamen kesmemelisiniz vücut enerjinizi özellikle de gebelikte karbonhidrat tan karşılıyorsunuz.
Nihalgmsbs Merhaba Şeyma hanım 30 haftalık gebeyim. 57 kilo ile başladım gebeliğe şu an 62 kiloyum. Doktorum biraz kilo alsan iyi olur dedi. Nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler şimdiden
Seymatolaman27 Nihalgmsbs Merhabalar nihal hanım 30. Hafta son trimesterdesiniz , ilk 2 trimester ayda 1 kg kazanımı normal kabul ediyoruz ortalama şu ana kadar 7,5 kg almanız gerekiyordu kaşar,ekmek ve muz tüketiminizi artırmanızı öneririm
Seliminhaticesi HappyMom merhaba Şeyma hanım, gebelikte özellikle şu ürünleri mutlaka tüketin dediğiniz olmazsa olmazlar neler acaba? Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻