Ozgrrr yaparsn canm merak etme ilk gebeligimde bende oleydimde ole bi cesaret gelioki kimseye vermedim kendim yikadim canini acitirlar die 😄
Bebek yıkama
Ben lavaboda yıkardım bebeği 🙈 çıkardığım kıyafetlerini altına serip önce vücudunu yıkardım sonra vücudunu havluya sarıp kafasını yıkardım geriden yüzüne su gelmeyecek şekilde 😊 şu an 3.bebeğim olacak aynısını yaparmıyım bilmem 😬🙄
Ozgrrr bebek küvetlerinin filesi oluyor ya yatırın fileye yıkayın güzelce göbeği içinde güzel kurulayın kurutucu fıs fıs vermişti mikrop kapmasın diye doktor ondan sıkın ben kızımda böyle yapmıştım 1 hafta içindede düşmüştü zaten göbeği
@Ozgrrr hastaneden geldiğim ilk gün annemle kaynanam yıkadı ben yorgundum yeni çıktım hastaneden dedim sonra tabi ne anneme de kaynanama elletmedim 3 aydır tek yıkıyorum bazen eşimle. gobegi 6 . Gün düştü yıkarken göbeği ıslatma fazla sadece .Ama bence yıka ağırlığı gitsin .Doğurduktan sonra doktor öyle rahat davranıyordu ki bebeğe dedim demek o korkulacak derecede tirsak davranmamaliyim bebeğe . Altına file olan duş seti var bebekler için .koy filenin üstüne bebeği oh rahat rahat yıka korkma
Damlamuratalparslan sağolasın kuzum ablasının var. Filesi küveti onla yıkarım.
[silindi]
Ozgrrr çok kolay bebek yıkamak. Ben anlatayım. Önce mutfağı güzelce ısıtın. Masaya tüm gereçleri koyun. Bebeğe soyun ayaklarını bacaklarını ıslatın sonra karnını boynuna kadar hemen köpükleyin ve durulayın eşiniz yardım edecek. Sonra dirseğinize kadar penye ağız bezi vs bişey serin bebeği balkondan bakar gibi kollarınıza koyun ve poposundan diğer elinizle destekleyin. Eşiniz sırtını yapsın poposunu. Sonra hafifçe başını ıslatın aşırı şampuan kullanmayın zararlı başını köpürtün bebeği baş aşağı gibi tutarak (yüzüne asla su gelmez ve kulaklarına bu şekilde)hemen durulayın. En son yüzünü ıslak elle silin. Kulaklarına başı yıkarken pamuk tıkayın. Sonra hızlıca pamuğu alın. Mutfak masasında güzelce ğiydirin battaniyeye sarıp diğer odada emzirin sonra toparlasınız mutfağı. 1 ay bebek böyle yikanır. Bebek küveti uygun değil bebek çok ağlar. Ve asla başını başta ıslatmayın hasta olur ve banyodan korkar. Biz hastanede bebekleri böyle yıkıyoruz. Yurt dışındada bebekler evde hep mutfakta yıkanır YouTube izleyebilirsiniz. Çok basit bir işlem. Ağlıyorsa duymayın panik yapmayın ama bu şekilde bebek ağlamaz sadece başı yıkanırken biraz ağlar o kadar.
Ozgrrr Siz tutun, anneniz sabunlayip su döksün onu da yapar sanırım. Veya küvet setlerinde bir videoda üstüne yatırılan bir file görmüştüm yastıklı gibi öyle birşey de alabilirsinz bulabilirseniz
Deletedmom_33 yapar cnm.