teletabi lavininannesii ahh ben o hataya düştüm. Kendi annem dedi hatta yermiyo çocuk ağlıyo doymuyo diye. Bende bilmiyorum tabi çaresiz mama verdim. Meğerse yetiyormuş sütüm daha sonra meme reddi yaşadık çok zor bir süreçti. Eğer dediğim gibiyse göğüslerin emzirmeden önce doluysa bebek emerken aktif emiyosa tutkunuyosa doyuyordur. Kilo takibide önemli eğer kilo alımı varsa ki bunu sağlık ocağına götürüp tartırabilirsin. Doğduktan 3 gün sonramı 5 gün sonramı neydi. Topuk kanı için gitmen gerek mesela sağlık ocağına o arada tartıyorlar. Orada eğer kilo almışsa sütün yetiyor demektir hemşire zaten söyler sana. Sakın sütüm gelmiyo yetmiyo diye düşğnme bilinçaltı süt üretimini etkiler. Negatif düşünürsen negatif olur. Bebeğinin bezlerini takip et eğer gün içerisinde 4 yada 5 çişli bez alıyorsan altından yetiyordur doyuyordur. Çevredekileri dinleme bebeğine odaklan devamlı. Bak instagramdan ebe tülin buluru takip et onun postlarında storylerinde daha detaylı açıklamalar var hem seni aydınlatır hemde ferahlatır. Bebeğin memede kalıyorsa emerken huzursuzlanmıyorsa yutkunma sesi geliyorsa bazen duyamıyoruz ama yanaklarından anlayabilirsin emerken yanakları doluyorsa yetiyordur sütün birde emzirirken mesela onunla göz teması kur bebeğine bakıp onunla ilgili güzel şeyler düşünmekte sütünü artırıyor. Hiç üzme kendini bol sıvı tüket 10 dakika bile uyusan kestirsen sütüne etki eder inan. Sen sütünün olduğuna inan ve emzirmeye devam et gerekirse memede kalsın hep. Emdikçe çoğalır dediğim gibi işk günler şakr şakır gelmez süt. Bebeğin mide kapasitesine göre üretilir süt. Ve muhakkak ılım duş al ılık duş süt kanallarını uyarır ve süt üretimine artısı olur onun dışında ütü ile ılıttığın bi havluyu yada bezi göğüs çevrene uygulayabilirsin emzirmeden önce. Aklıma gelenler bunlar kuzum
Asena17 lavininannesii incir hurma sogan bulgur ve bol bol su tuket rezene cayi icebilirsin cemen otu ve bebek uyurken sende uyu dinlen yorgun olma
Egeninannesi_16 lavininannesii canım mutlaka günde 3 litre su içmelisin en önemlisi su ,aktardan doğal rezene çayı aldır onu iç düzenli lohusa şerbeti ve evde yapılmış kayısı suyu varsa tuvaletede çok rahat çıkarsın birde bebekler ilk doğduklarında çok az süt bile yeter onlara mideleri zaten çok küçük göğüs ucunu sıktığında süt ucuna geliyorsa sütün var denektir canını sıkma yeter o bebeğe
-derya-anne- lavininannesii sık sık emzir canım benim 2.ci doğumum olmasına rağmen ve normal doğum yapmış olmama rağmen sütüm 3 gün sonra adam akıllı gelmeye başladı ama ben devamlı emzirdim uyanmasını bekleme sen uyandır uyanmazsa topuğunu sık ayağının altını gıdıkla altını aç ağlar diye korkma ağlasın uyandırman lazım ve sık sık emmesi lazımki sütun çoğalsın Allah muhafaza bebeğin sarılık olur kuveze koyarlar ve sütün yetmiyo diye direk mamayı dayanırlar çocuğa benim ilk çocuğumda idrar yolu enfeksiyonu oldu sütüm yetmiyo diye direk mama verdiler sen gidince durmuyo ağlıyo susturamıyoruz dediler onların yüzüne kızım beni bıraktı emmedi emmeyince sütüm hepten kesildi ve kızım mamayla büyüdü oğlum emiyo çok şükür. Ve bol bol su iç sütlaç ye bulgur pilavı yoğurt salatalık biliyosan sütlü pirinç çorbası yap ondan ye kuru incir kuru üzüm bunlar ve aç kalmamaya çalış benim oğlum 1 ekimde 2 aylık olucak gece gündüz boğazım boş durmaz habire biseyler yerim eşim dalga geçer benle 3 buçuk senedir doyuramadım seni habire yiyon der bazen eşime ekmeye çikolata falan sürdürür yerim gece sabaha karşı falan çünkü emzirdikçe daha sık acıkırsın dediğim gibi mümkün oldukça aç kalmamaya çalış ve bol bol emzir
Kuzucccum lavininannesii süt gelsede gelmesede sen göğsünü hep ver çeke çeke gelecektir süt saat falan tutma çünkü uyandırana kadar baya zaman geçıyor zaten, kendimden biliyorum bebegım uyanmıyordu . kayısı komposto ıcıyorum onun faydasını gördüm Süt yapıyor bide bestkal damla var öneri ile aldım
Seda_nrr lavininannesii bestlak damla kullandım ben süt için efsane süt yapıyor buradan arkadaşım önermişti doktorda tavsiye etti
MelH lavininannesii süt nssil gelir bilmiorm ama bol bol emzirmeye devam edin eğer bebek doymuorsa bnce biraz mama takviyesi yapın çünkü sarilik olabilir doktorunuzada danışın tabi ama kuzenimin bebeği çok ciddi bı sarılık atlattı sütü var sanıp veriormus meğer süt yeterli değilmis bebek baya sıvı kaybetmiş mutlaka önemseyin derim hastanede yatmak zorunda kaldı
lavininannesii Hepinize çok teşekkür ederim çok sağolun önerileriniz için🙏🏻🙏🏻15 dk bile durmuyo hep ağlıyo mahvetti beni yoruldum napacağımı şaşırdım
Kuzucccum lavininannesii alışıyorlar canım git gide şuan 25 günlüğüz biz cok şükür şimdi emıyor 🙏 Zor durum kuzum ama sabır bırakma az da olsa emsin ver yeter ki uykudan uyandır sen
Kuzucccum lavininannesii kendı sütümü verıyordum alabıldıgınce her ıkı goğsüde sonrası 30 cc mama verıyordum doktorda verebılırsın dedı
Fatma_cnr34 lavininannesii arifoğlu anne çayı var onu deneyin isterseniz görümcem kullandı iyi geldi baya
Selinn773 lavininannesii Benim de sütüm başlarda çok az gelmişti sürekli emzirirdim sürekli emmek isterdi doymadığını bildiğim halde devamlı emzirmek istiyodum mama almasın diye ama yanlış yapmışım canım 3. günümüzde sarılık olduk maalesef ve doktor mama vermekten korkma demişti her emzirmeden sonra düşük ml mama ver dedi öyle yaptım şimdi toparlandı çok şükür sütüm de çoğaldı ama bazen hala yeterli olmuyor o zaman da mama desteği yapıyorum sen de doymadığını düşündüğünde yapabilirsin. Süt artırmak için de bende en çok işe yarayan hummananın süt artırıcı çayıydı bir de bol bol su tabiki 🌸
Rabiakoksal lavininannesii bir tutam arpayı iyice yıkayıp iki bardak suyla kaynatıp içerseniz çok faydasını görürsünüz ben günde 3 4 kere içiyordum çok faydasını görüdüm. Birde bulgur pilavı ve dere otu çok süt yapmıştı bana
Aybuss Göğüslerine lütfen masaj yap.. Kimyon çayı kullanabilirsin.. Göğüsündeki damarları açabilmek için bol bol masaj canım… Zeytin yağı ile masaj yap
Sema0708 Kuru üzüm hoşafı müthiş süt yapıyor. Pompanız varsa sağın ve kaşıkla verin. Sağdıkça süt damarlarınz iyice açılacak.
Pinarrsu lavininannesii bol sıvı tüket, yeme icmedwn ziyade sıvı alimi sütü cogaltiyor. Komposto hoşaf filan yapabilirsin, birde rezene çayı süt cogaltiyor, humana marka alabilirsin eczaneleede satılıyor. Birde ne kadar sık emzirirsen okadar cogaliyor süt..