Aycaaaaa Burada "valla ben her şeyden yiyorum bebeğim de çok iyi"diyerek vebal alan ve hamileliği normal bir rutinmiş gibi gören çok anne adayı var. Gelin görün ki gerçek yüzü öyle değil,evet hasta değil hamileyiz işte tam da bu yüzden yiyip içtiklerimize çok daha özen göstermek gerekiyor. Bi başkası yedi bir şey olmadı diyerek faydalı olmayan besinler tüketmek ne derece doğru..kapsamlıca düşünülmeli.
Evvela sakatat grubundan uzak durun(kokoreç,işkembe vs)
salam,sosis gibi ısıl işlem görmüş çiğ etler listeria adlı bakteri taşıdığı için hamilelikte tüketilmemesi gereken besinler arasında
Midye ve civa içeren balık türleri yine bebeğin beyin ve sinir sistemini olumsuz etkilediğinden yenilmesi kesinlikle önerilmez
Meyvelerde şeker oranı yüksek olanları kararında tüketmek hem kendi sağlığımızı hemde bebeğimizin sağlığını esas alır
İçecekte kola,gazoz,meyveli sodalardan zaten bahsetmeyeceğim. Bir bardak şekeri içmenizle eş değer. Varın gerisini siz hesap edin. Aşerdiğiniz takdirde magnezyumu yüksek doğal maden suyunu tercih edin,mide asidinizi de artıracağından sindiriminizi de kolaylaştıracaktır☺️
şalgamda tuz oranı yüksek olduğu için yine onu içmektende imtina edin. Son olarak adaçayı,sinameki gibi düşüğe sebebiyet veren bitkisel çaylardan uzak durun
Fazla maydanoz tüketimi düşüğe sebebiyet verdiğinden yenilmez deniliyor fakat kimse bir oturuşta demet demet maydanoz tüketmiyor😊 kararında tüketildiği sürece sıkıntı arz etmez. Ben her kahvaltımda birkaç dal tüketiyorum,yumurta ile.
Çay ve kahve ile aranız nasıl bilmem ama onları da günde ½ bardağı geçmeyecek şekilde tüketmeniz yine hem sizin hemde bebeğinizin sağlığı için fayda sağlayacaktır🤗