thetkc Mom87897 Ben folik asit bitince devam ettirmedi doktorum.. 13+6 Haftadan beri; Gynoferon, Euthrox, OmePa VM, OmePa Omega 3, Ocean D3K2 kullanıyorum 15+2 deyim..
Hayal11 Mom87897 bende 3 aydan sonra folik asidi bıraktım balık az tükettiğim için i Mom balık yağı kullanıyorum aynı zamanda sidefer toz kullanıyorum Demir için birde d vitaminim var kullandığım natural d3
Tubaaacakir Ben mide bulantısı için kullanıyorum. Pligram diye bişey galiba doktor verdi onu içmeyince sürekli istifrA ediyorum 😔. Bir de kan ilacı ve vitamin verdi onları kullanıyorum. Benim hamileliğim çok zor geçiyor umarım sizlerin öyle değildir ☺️
Serpil-Harun21 Tubaaacakir mide bulantısı hapına aslında hiç gerek kalmıyor bidliğiniz sade soda okadar rahatlatıyorlar anlatamam günde iki kere içtim hep bazen üç kez hiçbir zararı yok aksine bebeğe kilo aldıran şeylerden birtanesiymiş(sonradan öğrendim )uyanır uyanmaz salatalık hafif tuzlayıp giyiyordum yemek yedikten sonra mı önce mi ona göre soda içtim okadar rahat geçti ki mide bulantım bir ay sürmedi
Gizemin-minnakI @Esmabbrhan olucam inşallah . Düne kadar olmam diyordum ama korktum . Doktorumda kesinlikle ol dedii
Esmabbrhan Gizemin-minnakI ben çok kararsızım bu konuda ne yapmam gerekiyor bilmiyorum bazıları bebeğin kaslarına kemiklerine zararlı diyor bazıları yapın diyor ne yapacam bilmiyorum 😔
Canan26 Mom87897 ihtiyacımız yok aslında doğal yollarla çok daha rahat alınabilir benim ikinci gebeliğim çok şükür ilaçsızım 😇
Canan26 Burcuuuu_67 ihtiyacınız yok demekki ne kadar güzel .. bizim millet de bir acayip değil mi ilaç vermeyen röntgene sokmayan doktordan şüphe ediyor
Serpil-Harun21 Mom87897 il aydan beri ethrox (guatr ilacı)Demir ilacı gaynfron ve b12ilacı kullanıyorum ama hiç düzelme olmuyor ipne ye başladık bu hafta doğuma kadar devam edecek folik asitte ilk üç ay üç ayın sonunda kullanma gerek yok diyor zaten ilk üç ay için geçerli
Canan26 Merveikratanem Berru folik asiyle ilgili bir ara haber vardı otizmi tetikliyor diye ona da gerek yok aslında hiçbir ilacı değerlere bakıp vermiyorlar ihtiyaç var mı yok mu diye
Merveikratanem Canan26 canım o folik asit değil folik asit fazlalığı evet ilk hamileliğimde araştırmıştım her hamilelikte yeteri kadar kullanılması gerekiyor onada zaten belli zamana kadar veriyorlar o haberi ben kızıma hamileyken yayınlanmıştı izlemiştim
Gizemin-minnakI @Esmabbrhan20. Haftadayım . Bende düne kadar emin değildimm. Ama nezle oldum teste gittim negatifti yine de korktum doktor aşı ol dedi . Kendi doktorum aşı ol 2 gebemi kaybettim bir tanesi şuan yoğun bakımda dedi . Ayrıntılı ultrason İçin bu cuma kontrolüm var yine sorucam. Ama olmayı düşünüyorum
Tubaaacakir Serpil-Harun21 ben bunun için hastaneye bile yattım ama benim mide bulantısı ile birlikte sürekli istifrA edip hiç bişey yiyemiyordum 2 gün doktor kontrolunde yattım sonra ilaç başladılar işte. Kendi imkanlarım la neler denedim olmadı keşke ilaç kullanmadan geçirebilseydim 😔
246810 Mom87897 Bende bir ay B12 demir d vitamini magnezyum kullandım sonra doktor değiştirmek zorunda kaldım şu an gittiğim doktora vitaminlerimin bittiğini söyledim bana demir ilacını doğuma kadar kullanmam gerektiğini söyledi yemek yiyebiliyor musun diye sordu benm de yemekle bı problemim yok ilk aylar çok bulantım oldu ama artık yiyebiliyorm doktorumda yemek yiyebilene vitamin çokta gerekli değil dedi ve bana vitamin vermedi 🤷
1425 Burcuuuu_67 Aynı sıkıntı bende de var😒 Sağlık bakanlığının doktorlara zorunlu kıldığı Devit 12.haftada tüm gebelere yazılması ve önerilmesi gerekiyor. Doktor bana hiç bilgi vermiyor ben edindiğim bilgileri sorunca da zoruna gidiyor açıkçası. İNŞALLAH gebeliğimiz iyi bir şekilde ilerler ve sağlıkla kucağımıza almak nasip olur İNŞALLAH amin ecmain🤲🏻
Kilicbebek 1425 ahahha aynı benim doktor bide özel benim ki bildiğimi söyleyincede aksi konuşmalara yapıyor alışmış herşeye hee diyenn susan hastalara heralde bilmişi karşında görmek istemiyor
Kilicbebek Mom87897 ferritinim sıfırlandığı için demir ilaci maltofer,vitamin decavit kullanıyorım 25. Haftamda da magosit verdi magnezyum kramplarım için