AsliTurgut Gul76 bunu nerden cikardiniz deneyiminiz var mi? Ben erken dogum yaptim 1 aya yakin bebegim yogun bakimda kaldi hergun o pompayla süt sagip goturdum ve sütüm hergün cogaliyordu 3-4 saatte bir sagdim hep. Kesinlikle katilmiyorum söylediginize
Gul76 AsliTurgut kullandığınız pompa nasil pompadan degisiyor ozaman benim kullandigim manuel pompa elektirikli hic kullanmadim o farkli olabilir manuel pompa sütü cekmedigi icin cok çektiği için ozaman oyle oldu elektirikli tamamen cekiyosa ona bisey diyemem kullanmadigim bisey hakkinda bilgi veremem kullandigim hakkinda konustum
Gul76 BusraUras evet pompa azaltiyo ve kesiyoda çünkü benimkinide oyle yapti doktor bana elinle sağ demisti ben pompayi attim elimle acidi diye kolaya kaçtım elimle sagdigim göğsüm sütüm geliyo doluyo ama pompa attigim göğsüm digeri gibi degil boş asil suanki nesil kulaktan duyma seyler yaptığı için öyle oluyo annem söyledi ben dinlemedim dedim belki hani eskiden pompa yoktu gibisinden ondan bilmiyordur diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm varmista bilerek pompa atmiyolarmis elle sağmak en sağlamı bizde biliyoruz süt akmadan olmıyacağını
AsliTurgut Gul76 gogus yaralari yanlis emzirme pozisyonlari ve bebeklerin memeyi kavrayamamasindan oluyor 2aya yakinsaniz artik bebisin bu isi cozmus olmasi gerekir, kahverengi alani iyice kavratmayi deneyin ve mutlaka sirtinizi bi yere yaslayin🙏🏽
Gul76 AsliTurgut aslinda kahverengi yere kadar ağzına aliyo ilk gunden beri ve oturarak sirtimida kesinlikle bi yere yaslaniyorum tabikide çünkü insanin sirti agriyo başka türlü ama onunla alakali oldugunu sanmiyorum pamukcuktan oldu benimki çünkü benim.gogsumde herkeste olduğu gibi ilk 1 hafta 10 gün yara oldu iylesti çocuğumun agzi pamukcuk olduktan sonra tekrar oldu ama bu sefer cok kötü oldu iylesmedi ve dediginiz gibi eğer yanlis pozisyondan olmuş olsa 2 aylik olan bebek artik az cok benimsemis emme seklini rahat emiyo çünkü
Gul76 Mltm07 bende olan seyde emin olduğum icin konustum ve eğer 2 cocuk doyuyorsa kullandığı pompa farklıdır ki kim ne derse desin pompanin 2 cocuk doyurmasi imkansiz pompa sütü bebegin emdiği sekilde asla yapmaz ve yine söylüyorum bebegin emdiği gibi bosaltmadigi icin o süt yine azalir 2 cocuk nasil doyuyo gözümle gormesem inanmam bir insanin sütü ne kadar cok olursa olsun yanina ek gida yada mama vermediği sürece tek bi çocuğu bile doyurmaz net. Acaba doyuyo dediniz cocuklar kac aylik ve kilolari nasil onuda bi sorsaydınız
Mltm07 Gul76 biri iki yaşında biride 5 aylık gayette doyuyorlar sizin sütünüzü azattı diye herkesinkini azaltacak değil gayette dolu dolu süt göğüsleri siz becerememişsinizdir kullanmayı
Zeynep16100 Gul76 benim ikiz bebeklerim şuan yoğun bakımda ve sağım yapıyorum mecburen sütümde azalmadı günden güne artıyor ve iki tanesinde yetiyor
AsliTurgut Gul76 ben elektrikli pompa kullaniyordum manuel biraz can acitir gibi geliyordu bir de yeni dogum yapmistim 🙏🏽 Ama gogusu uyarmak gerekiyor tabiki pompalar bebek gibi cekemez hastane tipi pompalar bile bebis gibi bosaltamaz ama ilik bi dus ve sagim gogusleri rahatlatiyor
AsliTurgut Gul76 ah yavrum ya cok gecmis olsun onunda damlasi var kullanmissinizdir bizde de oldu 2 gün icinde kayboldu ama ben ilerlemeden fark ettim hemen kaynamis sogumus suya agiz mendili batirip damlayi mendilin ucuna döküp bebisin agzini komple öyle siliyodum. Pamukcuklu bebisler emerken cook zorlanirmis o yuzden meme reddi bile olurmus ama neden tekrarlar bilemedim gogusunuzu karbonatli suyla silin desem yapmissinizdir umarim bi daha olmaz 🙏🏽🙏🏽
sacmalamakizim Gul76 Neden kessin ki pompa sütü ben neredeyse 1 aydır kullanıyorum kesilmedi Allah’a şükür.
zizi1985 Sonucta bebek emmeyi bırakmıs göğsü pompa dısında ne ile uyarabılır ki hanımefendi? Bence dogru yapıyor.Bıberonu anne memesıne benzer zor cekıslı bıberonlardan alabılırsınız .Medela gibi.
AdenEva Gul76 pompa sütü mü kesiyor ? Aksine doğru zamanda doğru şekilde kullanıldığında sütü arttırır