Merhaba arkadaşlar, burada kendi hikayemi anlatarak evlat hasreti çeken ve umutsuzluğa kapılan kişilere umut olmak için yazıyorum. 2 yıldır evliyim ama benim tedavi sürecim ve kaygılarım nişanlıyken başladı. Ben kendimi bildim bileli şiddetli adet sancıları çekiyorum, yine bir adet döneminde çok şiddetli sancilarim oldu ve o zaman nişanlım olan eşim beni doktora götürdü, ilk olarak devlet hastanesine gittik eşim disarda bekledi Ben içeri girdim tabi o zamanlar pandemi yok aynı anda 4-5 hasta içeriye alıyorlar hasta mahremiyeti diye bir şey yok, ultrasona aldı baktı senin çok büyük kişilerin var kötü huylu olabilir dedi (karından yaptığı ultrasonla doktor hanım bana kanser teşhisi koydu ve kötü huylu olduğuna bile karar verdi). Tabi ben dışarı çıktığım da bembeyaz olmuştum eşime anlattım aldı beni hemen özele götürdü özelde doktor baktı serumlu bir tomografiye soktu ertesi gün sonuç çıktı ve tekrar gittik, tabi gidene kadar benim ki bana yetti, gidince doktor hanım normal kist olduğunu söyledi yasmin diye bir ilaç verdi geçer dedi kist büyüktü ama ilaçla eriyebilirdi tabi ben derin bir oh çektim, çektiğim gibi sevgili doktorum bana ama senin rahminde perde var dedi bir şok daha, o ne demek demeye kalmadan doktorum pes pese saymaya başladı hamile kalamiyabilirsin kalsan bile erken dogum olabilir falan, alttan tedavisi lazım şu anda kabul etmezsin herhalde evlendikten sonra gel dedi. Neyse aradan zaman geçti ilacı kullandım kistlerim yok oldu biz evlendik. 3-4 ay sonra çocuk yapmaya karar verdik, tabi benim aklımda hep perde mevzusu var, aylar geçiyor beb bir türlü hamile kalamiyordum yine özele aynı doktora gittik rahim filmi çekmem lazım dedi neyse çekti film raporun da perde diye bir şey yazmıyor bu sefer doktor bana küçük perde varmış sorun yok dedi kalırsın hamile ama ben soru sordukca o kadar kötü davranıyor ki sanki param ile gitmemişim. Hamile kalamayinca özel de başka doktora gittim oda iki kere klomen tedavisi uyguladı olmadı, olmayınca üniversite hastanesinde özel profa gittim oda bana yumurtalık rezervin az erken menopoz dedi dediği zaman yaşım 26 ydi. O da bana iki kere aşılama tedavisi yaptı sonuç yine olumsuz, 3. Kez yapalım mı aşılama tüp bebeğe mi geçelim dedi aşılama boşa hocam tüp bebek yapalım dedim ters sınırlı bir hocaydi bana tüp bebekte bile senin şansın yüzde 30 dedi bir hastanın yüzüne de böyle denilmez yani sınırlı bir şekilde. Üslubunu beğenmediğim için bir daha gitmedim o doktora. Eşim Halime çok üzülüyordu hiç tüp bebek raporunu bile beklemeyelim dedi bahçeciye gidelim dedi ertesi güne biletleri aldık ankaraya uçtuk, tedaviye karar verdik amh 0.58 çıktı erken menapoz yumurta rezervi sıkıntısı dedi. İlk transfer negatif oldu, bir ay sonra 2. Ye gittik bu sefer kan verdim pozitif ama sonuç 8 büyük ihtimal kimyasal dedi doktor ve öyle de oldu ilaçlarımı bıraktım düşmesini bekledim. Tabi biz bu sırada hem maddi hem manevi olarak çok yıprandık, maddi olarak kendimi toplayıp tekrar deneyeceğiz dedi eşim sen sakın üzülme, tabu o sırada ben kimden ne duysam onu deniyorum otlar falan, bu sırada da otlarla karaciğerimi iflas noktasına getirmisim. Tabi kafam da sürekli hamile kalma düşüncesi eşimle yakinlasmalarimizdan bile zevk almaz olmuştum. Eşim dedi ki ocak ayında borçlar hafifliyor tekrar deneyebiliriz o sırada da kurban bayramı geldi tatile gidelim dedi kafanı boşalt ocakta tedaviye hazır ol dedi, gerçekten o tatilde hiç bir şey düşünmedim affedersiniz hemen kalkıp banyo yapıyordum eskisi gibi bekleyeyim amu da kalkayim yok, giyinip süslenip geziyorum sürekli aquaparklardan kayiyorum denize atlıyorum, ve araba ile gidip geldik çok uzun mesafeleri, dönünce görünce evlendi onun koşturmasi peşine kuzenim evlendi ben hiç açıp ne zaman adet olacağım diye bile bakmadım sancim var yakındır diyorum kına da düğünde topuklularla oynuyorum, düğünler bitti el etek çekildi kuzenim bana dedi ki yüzün değişti hamile misin, ben de güldüm biliyorsun yaşadıklarımı yok ya bak açayım programı daha kaç gün vardır dedim açtım programı şok adetim 4 gün gecikmis şok oldum tabi çünkü benim asla gecikmez saati bile neredeyse hep aynıdır, hemen o alsam özele gittik kan verdik sonuç 345 çıktı nasıl ağlıyorum eşime diyorum hamileyim annem babama söyledim onlar ağlıyor, kayinvalidem kayinpederim ağlıyor çok şükür hiç bir sıkıntım yok şu an 11 haftalık hamileyim. Biraz uzun oldu ama benim gibi olan insanlara umut olsun istedim, gerçekten ne zaman unutur hamilelik için yasamazsaniz minik mucizeniz gelip sizi bulur, Rabbım isteyen hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın 🤲🥰