Umbilik Süt, muz, yumurta, ceviz, badem, kaju, fındık. Bana da doktor hep zayıf geriden geliyor demişti hatta doğumdan 3 gün önce 2900 demişti oğlum 3450 doğdu.
Mrasel Umbilik ultroson yanıltabiliyomu 37 de gittiğimde 2960 dı 10 gün sonra 38+5 de gittim 3060 olmuş çok az almış şaşırdım doktora da söyledim iyi dedi kilosu az almasına şaşırdım son aylar çok alır derler bide
Hesna43 Sebnem9 bana da geri de dedi ya perınatolojıye gıt dedi napcam bilmiyorum size gıdın dendı mı her gün yumurta süt ceviz devam ediyorum bakalım
Sebnem9 Hesna43 ayrıntılı bir şekilde tekrar bakıldı. Plasenta, kordon, kan akışı vs. 2 hafta sonra tekrar gel dedi
Umbilik Hesna43 5.ayda gitmiştim her şeyi iyi çıkmıştı. Doktorum son haftalarda kilosu 12 gün geriden geliyor dedi. Yazdığım şeyleri daha düzenli yemeye başladım, oysaki ultrason yanılıyormuş 38+5′te 3450 gr 49 cm doğdu oğlum.
Merveshah Mrasel ultrason yaniltabiliyor benim oglum 4200 gozukuyordu 38 inci haftada dpguma alindim 3600 dogdu bol bol kakaolu sut ic ben cok icmistim
Hesna43 Umbilik ayy inşallah benim de oyle çıkar ya bende beslenmeye dikkat ediyorum ama düzelicek mi bakalım perınatolojıye de gitmek istemedim pek
DiSaMeKa_2018 Ben inanmıyorum böyle şeylere ya bebekten bebeğe değişiyor inanın ben 24 üncü haftama kadar istifar ettim su içsem çıkıyordu 32. Haftama kadarda mide bulantım geçmedi neredeyse hiç bir şey yiyemedim doğru düzgün 2 güne bir serum yiyodum heralde bı avuç doğacak bu çocuk diye dusunuyodum hep 3.600 gram doğdu hatta o an doktora bidaha ölçün onu siz yanlıştir o falan demiştim 😂 yani herkesin fikrine saygı duyuyorum ama bence doğması gerektiği gibi doğuyor yani
Eklm Sebnem9 benimkiside 2 hafta geride malesef karın çevresi çok zayıf dedi ve sancılarım çok var dinlenceksin dedi
Bkmezc gunesveguney ben YouTube bi doktorun dediği bebek doğası gereği kiloyu alır çok fazla yemek anne adayına kilo aldırır demişti ve bende öyle düşünüyorum benim yengem hiçbirlerim yiyemezdi benek tosuncuk gibi oldu
mcansu Bsraysra yani bildiklerim en azından kendi yediklerim diyeyim muz kaşar peyniri kuruyemiş süt yumurta yulaf kefir meyve abur cubur tüketmemeye çalış. Benim oğluşa doktorlar hep iri diyor boyca da kiloca da ben bunları tüketiyorum. Bir de işte balık tavuk et veya köfte.
Merveennur Bsraysra canım her gün düzenli olarak kaşar peyniri muz süt bunları tüket muz ve kaşar özellikle bebeğe güzel kilo aldırıyor benim bebeğim bunlarla bir haftada 400 gram birden almıştı geçen hafta doktor çok iyi dedii
Pinar2253 Bsraysra merhabalar ikizlere hamiş olan bit anne adayı olarak perinatoloğuma bebeklere kilo aldırmak için bunları yiyorum dediğimde yemesende bebeğin bir kilo alış kapasitesi var dedi farkında olmadan kendine şeker yüklüyo olabilirsin dedi o yüzden akışına bıraktım ve şükür haftalık 200-250 gram arası alıyorlar 26+5 haftalığım ve 1 hafta önde kiloları hep
Kimkibu Bsraysra 3 ay önce 2750gr bebek doğurmus biri olarak söylüyorum🙈 hic bisi işe yaramıyor tamamen genetik olay anne baba kac kg dogduysa bebeğide yaklasık o civar doguyor.. hergün muz yedim süt yogurt manyagıyım hergün tükettim ceviz hergün yedim bebepe faydalı diye kilo alsın die kaşarlar yedim neler neler ama yok bebek ne kadar olacaksa o kadar oluyor değişmiyor.. kücük olsun saglıklı olsın bosverin
Tugcenrtnc Kimkibu aynen öyle katılıyorum Kendim 18-19 kilo aldım herşeyi yiyorum herşeyin dogalini sağlıklısıni bebeğe kilo aldıracak olani ama 2700 anca şuan bebeğim haftalık 50-60 gram alıyor baya da geriden geliyor ama doktorum kilonun önemli olmadığını kan akımı amniyon sıvısı miktarınin önemli olduğunu söylüyor zaten ben baya minyon biriyim haftada 2 kere doktora gidiyoruz ve doktorum normal doğum icin bekliyor Ben günde 2 tane muz yiyen kaşar yiyen badem yiyen yarim kilo yogurt süt içen biriyim ve almıyor kilo😄