Durunbigeldim AseLenaMom 2 gün önce sezeryan oldum ve sadece şunu söyliyim dediklerinizin hiçbiri zor ve acılı değil sontayı ne takarken ne çıkarırken hissetmedim. Spinal anestesi oldum iğne ufak bi yanma yaptı o kadar. Ama doğum sancısı çok zor 4 5 saat çektim
AseLenaMom Durunbigeldim Herkes zor diyo zaten 🙄 bilmiyorum ne yapacağım ben çok araştırıyorum izliyorum sanırım benim yaptığım hata bu 😒
madame genel anestezi idi benimde öncesinde takıldı evet benimde canim tatli olduğu icin asiri zor geldi bana da ama aslında kendimizi sıkmasak aslinda oda saniyelik islem ama korkumuz bunun önüne geciyor bir iki hafta benimde doğumum olacak yine ayni şeyleri yaşayacağım hersey yavrumuza kavuşmak için ne yapalım katlanacagiz bu acılara sonra geçip gidecek
AseLenaMom madame Neden genel oldunuz sizinde mi panik atağınız var benim direk tansiyonum yükseliyor burun ameliyatı oldum ameliyathaneye girer girmez ben kötülendim girmek istemedim bağırdım hemen sakinleştirici vurdular sonrasını hatırlamıyorum uyandığımda tek hissettiğim şey burnumdaki acıydı
AseLenaMom Omerhatice Kocaman hortum gibi şeyime takıldığının düşüncesi bile beni ürkütüyor 🥺sakin kalmaya çalışıyorum ama kafam İşte beni stresse sokuyor gıcık düşünceler
Pinarrsu AseLenaMom ya genel anestezide ilac kokusu vs den sütün kimi zaman birkac gün gelemeyebiliyor, ve ayılma sürecin gec olur. Panik atağın varmis ama, biraz disini sıkıp epidural olsan, hem bebisinin dogusuna tanik olsan, okqdar güzel bi duygukii 😊😊
AseLenaMom Pinarrsu Bunu bende düşünüyorum hayatta ki en güzel duygu bu diye ama panik atak elimde olan birşey değil gerçekten 🥺 bende isterdim herşeyi düşünmemek ama aklımı yiyor düşünce
Orsta AseLenaMom benim hep korktugum ve utandihim bu sonda meselesiydi. Hemsire ameliyathaneye gitmeden once odaya yanima geldi, odadaki herkesi cikardi, yatar pozisyonda bacaklarimi actirdi sonra hic hissetmiceksin sondayi takicam ddi. Ben cok korkuyodum ama gercekten bisy hissetmedim. Hele cikarirken hic bisy hissetmedim. O yuzden korkma yani
AseLenaMom Orsta Sakin kalmaya çalışıyorum yarın doktorumla görüşeceğim işte bakalım neler beni bekliyor hayırlısı olur inşallah 🙏
Cerenlisa AseLenaMom sizin sorulariniz bendede var her kafadan ses çıkıyor kimi aci hissetmiyorsun dokunuşlari hissediyorsun diyor kimi hic anlamiyorum diyor bilemedim yaşayip görücez sanirim 🥴
madame AseLenaMom bebeğe giden kan akımı yavas olduğu icin ben kan sulandirici kullanıyordum o sebep ile doktorum genel anestezi yapılması gerektiğini söyledi
Mr1517 AseLenaMom Allah herşeyin sabrını veriyor inan buna o an o korku denilen şeyden eser kalmıyor doğurma psikolojisi ile hareket ettiğin için biran önce kavuşayım düşüncesi ile herşey halloluyor canım korkma ben iğneden kaçan insandım şükür geçiyor alışıyor insan
AseLenaMom Durunbigeldim Hayır ben bide gidip canlı sezeryan doğum videoları felan izliyorum 🙄🙄🙄 hata bende kendi kendimi korkutuyorum ne yapacaksın yani izliyorsun salak kafam 😀😀
Ayselik7c AseLenaMom 39+4 te yaptım zamanında doğdu bebeğim iki gün hastanede yattım yanımdaydı son gün taburcu olucakken huzursuzluk başladı bebeğimde sürekli agliyodu sesi gidiyodu resmen ağlamaktan ateşi falan cikiyodu böbrek enfeksiyonuyla doğmuş gebeyken idrar yollarimda iltihap vardı doktor ilaç tedavisi uygulamadı suyla geçirmeye çalışalım dedi o iltihap çocukta enfeksiyona neden olmus malesef bu yüzden kuveze alındı. Ama doktorumuz geçici bı durum olduğunu söyledi . Fakat yinede insan o kokuyu bı kere aldıktan sonra evladından ayrı kaldığı hergun ölüm gibi geliyomus beş yaşında annemi kaybettim yurtta büyüdüm ama benn bu yaşıma kadar hiç biseyin canımı bu kadar yaktığına şahit olmadım çok farklı bı duygu Allah herkese nasip etsin inşallah ❤️🙏
AseLenaMom Ayselik7c İçimi parçaladın 😔 Hayatın en dibini görmüşsün acıda herşeye rağmen evlat sahibi olunca insan ondan bir dk bile ayrı kalmak hayatın sonuymuş gibi geliyor insana . Evlat acısı çok zor derler Allah kimseye yaşatmasın. Sende en kısa zamanda alırsın inşalah kucağına bebişini oda senin kokunu çok özlemiştir annesi🥰🥰
Elifdikel AseLenaMom kişiden kişiden işlemi yapandan yapana elbet değişiyordur bende uyuduktan sonra yapılmasını istemiştim ama benim çok acildi zaman kaybı olmaması için yapmadılar kötü bir anı da hatırlamıyorum bende mesela kovid testinden çok korkuyorum geçen sene yaptırdim canımdan can gitti şimdi Çarşamba bir daha yaptircam ödüm kopuyor inşallah sıkıntısız atlatırız
Ayselik7c AseLenaMom Amin kuzum çok teşekkür ederiz inşallah Rabbim seninde yardımcın olsun herşey bianda olsun bitsin kolaylıkla kucağına al evladıni 🙏
Ygtm44 ArasisMom benimde canim cok yanmisti. Arastirmada sezeryan oldum acisini bildigim icin bayildiktan sonra takin dedim. Hic tinlamadilar beni. Gozlerimde yaş geldi resmen..
Busrayilmaz2 Merve2333 spinal nasıl epitural ile farkı nedir birde kan pıhtılaşmam var çok tereddüt ediyorum 😓
AseLenaMom Busrayilmaz2 Bildiğim kadarıyla spinal sadece iğne yapılıyor omuriliğin içine tek seferde uyuşuyorsun ama epidural da belinde katater kalıyor omuriliğin dışına iğneyi vuruyorlar doz doz aşama aşama gidiyor o şekilde biliyorum tek ayıran şey katater olayı . Umarım doğru anlatmışımdır 🌺
sukufee01 AseLenaMom oğlumda bayılttıktan sonra takmişlar uyandım 2 saat sonra sonra çıkardı hemşire acıdı ama yani acıdı ama en cok acıyan karna bastırma meselesi en korktuğun şey de o benim sonda onun yanında ne ki ? Zaten karnın acıyo gelip bastırıyor karnına alttan kan miktarına bakıyorlar filan ay cok zor ya.. çoğu kişi de yapmıyorlar bunu mesela aynı hastane doğum yapan arkadaşa yapmadılar doktor istiyor demekki bastırma işini onu anlamadım
AseLenaMom sukufee01 Neye bastırıyorlar anlamadım 😵 anlatır mısın lütfen detaylı yeni birşey daha öğrendim sanırım
Elfvli AseLenaMom epidural sezeryan oldum ama hiç hissetmedim ben. Çıkarırken de. Zaten saniyelik bir şey. Korkmayın bence. Sakın olun.