MMmerve_ öyle düşünme. Tiksindiğim veya bulantını artıran yiyecekleri seçmeye çalış bir kaç kez olunca özellikle anlıyorsun. Mesela benim sade su, soğan, et ve patlıcan a karşı hassasiyetim vardı su içince kusuyordum şimdi düzeldi. Ete azaldı ama patlıcan bir çatal bile ağzıma atamıyorum hemen kramp girip kusuyorum. Onlardan uzak dur, diğer şeyleri yemeye başla ben ilk 12 haftada 5 kilo verdim yemeye çalışmama rağmen az yiyip sık kusmam nedeniyle. Şimdi yeniden kilo almaya başladım. Bebek hep normaldi kilo vermeme rağmen onda sıkıntı olmadı. Yanü kusmak bebeği kötü etkilemiyor. Yağlı baharatlı şeyler bulantıyı arttırır. Yemek ile su içmek bulantıyı tetikliyor. Yemekten 1 saat sonra içmeni öneririm 🌸 Eşin seni düşünüyor ve inan ne yapacağını bildiğini sanmıyorum. O sendeki değişimi izliyor anlamaya çalışıyor ve yardımcı olmak istiyor. O da çaresiz sen ona o da sana destek olarak geçirin bu günleri, sen sendeki değişikliği ona anlat o da senin sendeki zorluklarla karşılaşmanı, onlara nasıl aşılacağını öğrenmeni, anne olmanı gözlemlesin. Sen şu an anneliğe erişiyorsun. Babalar babalık gibi bir duyguyu bebeği kucağına aldıklarında anca anlayabiliyorlar🌸🌾