Nehir35 Kızlar bir sorum olacak. Eski bir adet. Yeni doğan bebekleri yıkarken tuzluyorlar biliyomusunuz. Yani benim annem bütün çocuklarını (ben dahil) hepimizi tuzlamış. Şimdi çocuğum olacak bebeği tuzlarız diyor yani bu doğru birşey mi bilemiyorum. Varmı bunu bilen annelerimiz varsa ne düşünüyorsunuz bu konuda. Siz tuzlayacakmısınız. Bu arada bebek kokmasın diye tuzlama yapıyorlar.
buse_yildiz24 Nehir35 evet bana da annem söyledi bana yapmış allah nasip ederse torununada yapıcakmış şimdi vardır bir bildikleri 🙄
Duygue Nehir35 benide eşimide tuzlamışlar tertemiz valla sanki çok terlesem öyle pis kokmuyo bende bebeğimi tuzlıycam inşallah sağlıkla doğarsa
tgcaty Nehir35 evet teri kokmasın diye yaparlarmış bzde ama bn yapmam ztn göbegi düşene kdr ylkanmicak
Sezen07 Ya gördüğüm duyduğum en saçma şey annem de diyo tuzlu suyla durulucakmis çocuğu ya bişey de denmiyor ne yapcam bende bilmiyorum
Nehir35 Sezen07 banada saçma geliyor valla bir de yenidoğmuş bebek insan nasıl kıyar tuzlu suyu dökmeye ama işte annelerimiz :(
Dncnjms İnternette biraz araştırma yaparsanız ne kadar riskli bir uygulama olduğunu görürsünüz. Bknz: https://www.google.com.tr/amp/s/www.cnnturk.com/amp/saglik/kokmasin-diye-tuzlanan-bebekler-oluyor
Busraszgn O ciltleri zarar görmesin diye yağliyoruz masaj yapiyoruz o kadar bide tam tahriş edici tuzu mu sürücez kesinlikle yapmam yaptırmam öyle bisey
Syma Duygue bu yüzden kaç bebeğin ölümüne sebep olunmuş ama bunuda bilelim ondan sonra yapıp yapmamak size kalmış😕
gulsumklc2 Kızlar gecen dr televızyonda dyordu sakın yapmayın eski yanlıs bir adet. Cok zararşı ve riskliymıs dr danısın istersenız
Nehir35 Ummi işte ne yapacağımı şaşırdım bi yanda annem tuzlamak lazım diyor bir yanda bunları duyuyorum :(
Saganak Nehir35 dün hamileanneler instagram sayfasında paylaşım yaptı bi doktor yazmış bazı bebeklerin bu sebepten beyin kanaması geçirip öldüğüne dair.Bi bakın derim