dakpinar- Arkadaşlar ben öğretmenim cuma günü son adet tarihine göre 24+0 oluyorum ve idari izin için rapor alcam. Fakat şunu sormak istiyorum, bebeğin gelişimi 1-2 hafta önde ben cumadan önce mesela yarın gidip idari izin için rapor alabilir miyim ?
Calisananne25 dakpinar- benim de perşembe günü tam 24+0 oluyor benim de önden gidiyor ama ne olur ne olmaz bekliyorum perşembe gününü. Bazı arkadaşlar 24 haftalık hamiledir diye raporu sağlık ocağından almış bilginiz var mı bu konuda? Özel Muayenehaneye gittiğim için bu raporu devletten almam gerekiyormuş.
Hayris21 dakpinar- benim bebeğimde de 2 hafta ilerde gidiyordu ama son adet tarihine göre 24 haftalık izne ayrıldım.
dakpinar- Calisananne25 benim bilgim yok malesef ben özel hastaneden alacağım raporumu devlette sıra bulamadım 🥰
Calisananne25 ZumrutHanim ben özel Muayenehaneye gidiyorum ama doktorum sgkya bağlı bir kurumdan alman lazım dedi yani devlet hastanesi de olur özel de olur ama sgkya bağlı olmalı dedi kendisi veremiyormuş. Ben de sağlık ocağından alan birini duydum burda eğer öyleyse çok kolay olur
muallimehanimmom5 dakpinar- benim gebeliğimin basından beri hep 1 hafta önde kese görüldüğünde bile erken döllenme denmişti özel hastaneden aldım ben raporu SAT göre değil gördüğüne göre verdi gerçi farketmedi 24 üstü olduğu için Su an 28. Haftadayım ama SAT da 27 olmam gerekiyordu doktorunuz nasıl görürse o şekilde verir diye düşünüyorum ama tabi siz sorun doktorunuza
ayisigii dakpinar- son adet tarihine göre vereceğini düşünüyorum çoğu doktorun. Benim de öndeydi gelişimim ama gününde aldım raporu. Zaten raporda 24 haftaya uyumludur yazıyor sadece. Sağlık ocağındaki raporun geçerli olacağını sanmıyorum devletten alın veya özelden garanti olsun. Ama özelde takiple doktorunuz varsa yine muayene ücreti alarak raporu verecektir
marbling10 ayisigii sağlık ocağı, devlet hastanesi giriş yaptıysa zaten günler ortak gidiyor. E nabızda da haftamız görünüyor p yüzden sağlık ocağı da verse geçerli olur bence çünkü e nabıza göre çıkarıyorlar raporu zaten
ayisigii marbling10 sağlık ocağında ultrasonla bakılmıyor ki. Bence bi kadın doğum uzmanının muayene ederek ultrasonla bakarak vermesi daha mantıklı geliyor bana
marbling10 ayisigii sağlık ocağımızda haftamız ve günümüz kayıtlı, ultrasona gerek yok raporu vermesi için
muallimehanimmom5 marbling10 hocam benim ablam aile hekimi önce ona sormuştum hastaneye gitmeyim diye ama ben veremiyorum onu bir kadındoğum doktorundan alman gerekir demişti o sebeple bir kadın Doğum Doktorundan aldım zaten okula gönderdiğim raporda muayene sonucu … gebelik haftasındadır yazıyor du sanırım bu kontrolü ancak kadın doğum doktoru yapabilir tabi siz yine de araştırın derim
marbling10 ayisigii sizdeki bu inat neden onu anlamadım🤷 siz istediğiniz gibi yapın benim zaten 24 te doktor randevum var. Ama sağlık ocağından alanlar varken ısrarla alınmaz demenize cevap veriyorum. Denediniz de vermediler mi?