Gunlerden 5 eylül. 38+4 haftalik hamileligimde gece tuvalete gittikten sonra uyuyamayıp sonrasında başlayan mide bulantım bu arada uyuyamama nedenim genel bir uyku problemi ve 3 yaşındaki oglumun da uyanması. Neyse Yürürken karnımın sertlesmesiyle hastaneye gitmeye karar verdim. Yalniz karnımın sertlesmesini elimle anliyordum bana bir rahatsızlık vermiyordu . Dokununca aa sert sonra iste yumuşadı gibi. Ama cok midem bulandi içten içe. Gece saat 2.30 bu arada . Esime de hastaneye gitsek mi demeye çekiniyorum bi mide bulantisina hastaneye gidip nst ye bağlanıp hic sancim çıkmayıp bosa naz yapmış gibi olmak istemiyordum cunku o dedikleri 10 dk da 1, 5 dk da 1 gibi kasaiklara vuran bisey yaşamıyordum. Ebemi aradim o da git bir nst çekin at bana dedi. Sonra hastaneye gittik saat 3 . Odaya aldılar nst bağlandı 20 25 dk biraz sancim var ama yani bebeğin sert hareketini tekmesini hissetmek gibiydi. Ben dedim sancim var mi bilmem ama biraz altimda baskı var gibi . Bu arada hamileligimin cogu kısmında hissettim o baskıyı yani extra bisey yoktu . Sonra açılmama baktı eli cok ağırdı bayagi canımı yaktı ve 6 cm dedi hemen ebemi ve doktoru aradi . Doktorum disardandi . Onlar geldi yarim saat sonra fln baktilar 8 cm fln . Ilk bakanın eli cok ağırdı ama ebem ve doktor baktığında hic rahatsızlık duymadim zaten ilkinde canımın acimasinin nedeni kac cm olduğunu anlamak için cok zorlamasiymis nitekim aslinda acilmam 6 degil 7 8 mis. Sonra suyumu patlattı doktor ve lavman yapıldı. Yarim saat sonra dogumhaneye indim. 3 kere sancim gelince yere çömelip ikindim . Sonra çatala alındım 4 ikinmada kesili dogum yaptim . Saat 4.50 . Bebeğim 3.490 gr ve 51 cm olarak doğdu. Toplamda nst bağlanıp dogum saatine kadar anca 1.30 saat surdu tüm işlem. Bu ikinci normal dogumum ilkinde de kontrole gitmiştim normal bi sekilde ve hemen yatış yapıp doğuma alinmistim onda tamamen suni sancıydi 8 cm acilmam vardi hastaneye gittiğimde. Bunda da mide bulantısı dışında bi rahatsızlığım olmadan geldim ve yine acilmam iyiydi ve sancimin geldiğini son 45 dk da şiddetli adet agrisi gibi hissederek anladim. Ve son zamanlarda acayip yorgunluk halsizlik yaşıyordum her fırsatta devrilip yatıyordum . Oyle squatlar caylar yürüyüşler yapmadım yapamadım cunku hic halim yoktu. Demem o ki dogumun kesinlikle fizyolojik olduğunu düşünüyorum mutlaka yapılan şeylerin etkisi vardır ama benim gibi olup kolay dogum yapan da cok vardır. Bu ikinci hamileligim ve hic o dogum olacağı gün evi kirkladim enerji bastı fln gibi şeyler olmadi aksine cok cok yorgundum. Bu arada 3 gun once mukus seklinde nisanim geldi yapısı akintidan farkli slime gibiydi boyle yapis yapis anladim onun farkli olduğunu ama hic kan fln degil akıntı rengindeydi. Suyumu doktor patlattı. Söyleyeceklerim bu kadar herkese kolay doğumlar diliyorum soru sormak isteyen varsa seve seve cevaplarim😊