Busramazan09 Merhaba kızlar. Toksoplazma testi yaptıran varmı aranızda. Ben evimde kedi besliyorum yaptırdım sonuclar cıkmıs anti cmv ıgM ( 0.26 ) anti rubella ıgm (0.26 ) anti toksoplazma ıgm (0.23) çıkmış normal mi
Melek__55 Busramazan09 Benim de cmv igg ve IgM pozitif çıktı adivite testi verdim önceden mi geçirmişm enfeksiyonu yoksa yenimi geçiriyorum yeni geciryorsam bebekte sorun olckmis baya bilgisi olan yazarmi lütfen
Ouzc Busramazan09 canım toxoplazma normal. 1 üstü pozitif oluyor. Ama kedi besliyorsan dikkat et igg kaç
Busramazan09 Melek__55 bende pozitif negatif bişey yazmıyor o yüzden buradan yazdım anlamadım sadece değerler yazıyor e nabızdan baktım herhalde kötü olsaydı kırmızı olurdu diye dusunuyorum genelde öyle oluyor ya
Buketylz944 Melek__55 aynı şeyi bende yaşadım avidite testi yaptılar çok şükür gebelikten önce geçirmişim. Sizinde öyledir büyük ihtimal geçmiş olsun
Fasulyeninannesi1 Ben yaptirdim sonucumu bekliyorum, aldığımda tekrar yazayim yarin vereceklermis. Onceden iki kedi besledim su an da bir kedim var. Asilari hep tamdi fakat yine de yaptirip emin olmak istedik.
Busramazan09 Fasulyeninannesi1 evet benimde aşıları tam ama nisan ayından beri götüremedim veterinere cunku hamilelik geçirdi bebek doğurdu kedim o yüzden suan emin olmak için tekrar yaptırdım ama sonuclardan negatif pozitif bişey yazmadığı için burdan yazdım belki anlayan olur diye yarına kadar içim içimi yer yoksa
Fasulyeninannesi1 Melek__55 sonuclari yarin alacagim herhangi bir sey soylemediler pozitif mi degil mi bilmiyorum
Busramazan09 Mrvsmt2502 geçirip geçirmemişliğimi nasıl anlarım sanırsam biri negatif biri pozitifse iyi diyorlar ama sonucların yanında negatif yada pozitif gibi bi ibare yok
Mrvsmt2502 Busramazan09 igg değerleriniz yüksekse önceden geçirmiş antikor üretmiş oluyorsunuz. İgm şuan geçirip geçirmdiğinizi igg önceden geçirip geçirmediğinizi gösteriyor
Busramazan09 Mrvsmt2502 değerlerime göre hiç geçirmemiş ama geçirebilirim anlamınamı geliyor doğru mu anladım 🤦🏻♀️
Mrvsmt2502 Busramazan09 tabiki geçirebiliriz her an hepimiz. Bende 6 ay önce geçirmişim toksoplazma avidite testi ile anlaşılıyor oda .
Melek__55 Busramazan09 benimki çok tehlikeli morlaim çok bozuk 😭 sonuçlarım iki haftaya cikack 15 haftalık hamileyim önceden geçirme ihtimalim yok değil mi
Melek__55 Buketylz944 kaç haftalıken oldu peki ben on dört haftada öğrendim igg ve IgM ikiside pozitif
Mrvsmt2502 Melek__55 benimde şuan ikiside pozitif igg 36 igm 4 küsür değerlerde. 3 kere farklı kurumlarda avidite testi yaptırdık Hamileliğimi anlayamadım ağlıyordum devamlı korkudan. Ama son gittiğim doktor perinatoloji uzmanıydı bana dedi ki igg değeriniz yüksekse çok büyük ihtimal çnce geçirmişsinizdir antikorlusunuz. İgm değeri 1 sene boyunca pozitif kalabiliyor dedi. Stres yapmayın inşallah önce geçirmişsinizdir. Geçirmediysenizde üzülmeyin ilk 3 ay bulaşma oranı %15 ilerleyen aylarda risk artıyor ama bu seferde bebeğe hasar bırakma oranı azalıyor. Üzülmeyin ☺
Buketylz944 Melek__55 yok canım içini ferah tut bende ilk başlarda panikledim ama sonra Allah büyük dedim. 13 14 haftalıkken yapılmıştı 3 ay önce geçirmişin dedi oda hamilelikten önceye denk geliyor. Antikorum yüksek çıktı. Seninkinde öyledir korkma, kaç haftalıksın şuan
Melek__55 Buketylz944 şuan 15 haftalığım inşallah bisy yoktur kahrolyorum öğrendiğimden beri sonuçlarım çıkana kadar kafayı yicm 😔