Ayyy nereden başlasam ki utandım şimdikk😁 Galiba doğuruyorum diye 1.5 haftadır başınızın etini yemiş olabilirim 🤣 evet doğurdum sonunda🙆🏻♀️😎 Bu benim 3. Gebeliğim daha önce iki kaybim var maalesef. Oğluşum sürpriz yumurta dan çıkar gibi geldi girdi hayatımıza.🐣❤️ 2 yıldır hep bu anı bekliyordum. Hoşgeldin Umut Ege diyerekten selamlıyor ve başlıyoruz 😁 Gelelim hikayemize;
1.5 - 2 haftadır düzensiz sancılarım vardı. Anneme sürekli Ayy anne Bugün kesin doğuruyorum dedim ertesi gün turp gibiydim annem de artık bana inanmıyordu 🥴🤭 Bu arada dip not (31. Haftadan beri nst’de 40-60 arası sancılarım çıkıyordu magnezyum takviyesi yapıldı. 36. Haftada ise rahimde yumuşama vardı. 38+4 haftalıkken de doğurdum)
4 gün önce hafif hafif sancılarım vardı dedim ki yine yalancı sancı olabilir. Uzandığım halde bile geçmiyordu sancılar ve bebek göbek deliğimin etrafında 3-4 dakikada bir sertleşiyordu. bu defa dedim işte ahaa geliyo bizimki😁 Saat 9 gibi Takipli olduğum Çam ve Sakura şehir hastanesine gittik eşimle. Tabi yolda giderken taksi şoförü hayatımı kaydırdı😁 eşim heyecanlı taksi şoförü heyecanlı 😁 herhalde taksiye suyumu bırakıcam diye korktu jsjsjaj🤣 Hastaneye geldik adamın yaptığı ilk şey arka koltuğa bakmak oldu 🧐 merak etme abi işemedim kıymetli taksine dedim ve hastanenin aciline giriş yaptık 💃🏻 Şikayetlerimi anlattım, alttan muayene edildi bir büyük parmak açıklık ve bebek hala tersti karnımda yani başı yukarıdaydı🤯 yatış verildi, bol bol yürü dediler yarım saat yürüyüş sonucunda 4 cm açılma 🤭 tabi ben o kadar sancı hissetmiyorum 🙈 2 saat sonra tekrar gel bu arada yine yürüyüş yap dediler belki bebek dönebilir diye. 2 saatin sonunda hala 4 cm’di açıklık 🤭 Saat sabahın 5′inde odaya çıkardılar artık ordan da ameliyathaneye. Tabi hemen annemi aradım hastane çantası vs. Hepsini getirdi. Bu arada da eşim sancılandı hahaja anladınız siz 😁😁 korku, heyecan,stres yaptı herhalde 😁 Ameliyathane çalışanları, doktorları, ebeleri vs. çok ilgililerdi ya kendimi bebek gibi hissettim🤭 anestezi uzmanı geldi omuzlarını yorgun düşür sanki yıllardır omuzlarında yük varmış gibi dedi ve aklıma Cengiz Kurtoğlu’nun yorgun yıllarım şarkısı geldi, kendi kendime mırıldanırken bı baktım ki ayaklarımı hissetmiyorum 😁😁😁 ameliyata başladılar sonra bende orada bı ebeyle dedikodu yapıyorum, telefonumu almadigim için bebeğimle fotoğrafımızın çekmesini rica ediyorum. Numarami falan istedi derken bı baktım ağlama sesi🤯🙈 Allah’ımm o ne güzel bı sess o ağladı, ben ağladım 🥺❤️ tosuncuk diye sevdi doktorlar halbuki 3.500 gram doğdu 😁 Öptüm, kokladım fotoğraflar çekildi ve bebeğim gitti kontroller için ☹️❤️ doktor da bana diyo ki aynı kaynanan hshshsh yahu sen ben kaynanamı nerden tanıyorsun ki🤣🤣 o da kaynanadan muzdarip galiba sjjsjs dakika başı kaynanam ile ilgili sorular soruyo napıyordur şuan diye uyuyordur kesin dedim 😁 kaynana meraklısı bir doktor ile sonunda ameliyatın sonuna geldik 🤣🤣 bu arada oğluşum doktor amcasının üzerine de işedi aklıma direk @midekoruyucu sen geldin sidikli kızınla ❤️😁 odaya çıkarıldım zarıl zarıl titriyorum tabii. Neyse ki üşümem yarım saatte geçti. Uyuşukluğum da 3 saat sonra geçti ☺️🙏🏻
Buradan da edindiğim tecrübelere gelecek olursam;
💫 İlk yürüyüş acı veriyor tabii ki çok doğal bir durum bu. İlk gün mutlaka bol bol yürüyün aman suram ağrıyor azcikin oturayım demeyin çünkü o kadar çabuk iyileşirsiniz🌸
💫 Depend gerçekten hayat kurtarıyormuş 😁 mutlaka alın, aşırı rahat🌸
💫 Yanınıza mutlaka yelek, eşarp, sıcak su torbası alın. Aman doğum yaptım şuram güzel gözüksün demeyin. Eşarp sayesinde basım ağrımadı. Yelek sayesinde de ne omuz ne sırt ne de bel ağrım oldu☺️ Sıcak su torbası da ağrı için birebir. Normal doğum yapacak olursanız da mutlaka alın🌸
💫 İlk emzirme çok önemli. Ben yanlış emzirdiğim için bir tık göğüs uçlarım yara oldu. Göğsünüzün kahverengi kısmını bebeğin ağzına ne kadar koyabilirseniz koyun mutlaka. Gümüş kapak aldım fakat bende ise yaramadı. Ama lansinoh krem hayatımı kurtardı diyebilirim 🌸
Ayyy daha ne anlatsam acaba 😁 sormak istedikleriniz varsa sorun lütfen 🙏🏻 hepinizi çok seviyorum 🥰 çok güzel arkadaşlıkları edindim 🤭 bu da veda konuşması gibi oldu yahu 😁 ama gitmicem 🤣🤣