Melek__55 İdrar ve kan tahlili vermiştim bir hafta önce bugün doktor baktı Cmv enfeksiyonu dedi bebekte göz ve ciğerde hasar bırakabilir dedi enfeksiyon doktoruna yoladi beni geçiren varmı bu enfeksiyonu bebeği sağlıklı doğan varmı lütfen bakın 😭😭😭😭😭😭
aksu5334 Melek__55 ben geçirmişim bağışıklığım olmuş. Ne ara geçirdim haberimde yok. İlk gebeliğimde bakılmamıştı bile. Gebelik öncesi mi gebelikte mi geçirdim bilmiyorum. Oğlum gayet sağlıklı. Doktorda hiç bişey demedi
Aysegul9371 Melek__55 korkutmak istemem ama bir arkadasimin bebeği cmv enfeksiyonlu 33.haftada doğdu çok problemli bebeği sürekli hastanedeler. Tabi sizinki veya arkadaşımın nasıl bilemem içeriğini tam olarak
Mazala Melek__55 beni de doktorum çok korkutmuştu. Ama ikinci bi test daha var onu yaptırınca önceden geçirdiğim anlaşıldı. Bence seninki de öyledir içini ferah tut 🙏🏿
Melek__55 aksu5334 doktor beni çok korkutu napcm bilmyorm başka bir test yapckmis önceden mi geçirmişm şimdi mi geçiriyorum diye şimdi geçiriyorsam ne olck 😭😭😭
evetbenavukatiyim Melek__55 Daha önce geçirdiyseniz bağışıklığınız vardır bu durumda kesin bebeğe geçer diye bir şey yok. Hafta küçükmüş evet ama iyi beslenin normal bir gebeden çok daha dikkat edin 20. Haftalarınızda detaylı ulturasonda yahut amniyosentez ile bakılıp içiniz rahatlatılabilir ki anne olmadan önce bu hastalığı geçirmemiş olma ihtimaliniz çok küçük
Melek__55 Aysegul9371 yarın test yapcm daha önce mi geçirdim yoksa yeni mi diye inşallah daha önce geçirmişmdir😭
Melek__55 evetbenavukatiyim ben yedi haftalıkken sağlık ocağı aynı cmv ve rubela testinde pozitif çıkmış ikisi ve rubela IgM da negatif internette eğer rubela ıgg pozitif ise enfeksiyonu daha önce geçirmişsin Yazyor nekadar doğru acaba
evetbenavukatiyim Melek__55 Korkmayın daha önce geçirmişsinizdir bu durumda bağışıklığınız olur ve bebeğe geçmez bende sağlıkçıyım
Melek__55 evetbenavukatiyim ben biraz araştrdm da bu enfeksiyonu geçiren hep 6 7 haftalık geçirmişler ben on beş haftalığım önceden geçirsem diğer tahlilerimde çıkmazmydi 😔
2-prensesannesiii Melek__55 İgg ise korkmayın çünkü bende 7 haftalıkken yaptırdım 500 çıktı sonuç doktor önceden gecirmissin dedi . Hatta ekran görüntüsü atayım bakın isterseniz.
Kuzeymom Melek__55 ıgg de korkma kuzum bu daha önceden geçirdiğinin göstergesi ama ıgm pozitif olsaydı kork derdim puan geçirmediğin in çocuğuna hiç etki etmez
Melek__55 2-prensesannesiii ama ben 15 haftalıkken çıktı sonuçlarda fark edermi gebelik haftasına göre
Buketylz944 Melek__55 cmv testini genelde 13 14. Haftalarda bakıyorlar canım. Sadece cmv ye bakılmadan anlaşılmaz cmv geçirip geçirmediğin. Cmv enfeksiyon değil virüsmüş ayrıca. Grip gibi geçiyormuş üst solunum yolunda oluyormuş. Sizin doktor da tuhafmış biraz sonucu bilmeden korkutmuş sizi