esra572 almilaumay12 almila ve Umay gerçekten harika size bir yakınlık duydum doğrusu 🥰😻 öz turkce gibisi varmı. Ben hep diyordum Umay diye devlet kuşu olduğunu biliyordum ama sonradan mitolojideki anlami tanrıçadan dolayı biraz tedirgin olmadim değil şirke mi girer bilmiyorum bu konuda düşünceniz nedir peki
almilaumay12 esra572 Her ismin birçok anlamı oluyor ki eskiden biz Allah diyorsak eski Türkçede tengri deniliyordu sonrasi ise tanrı dilimiz bir çok evreden geçerek şimdiki halini aldi ki birçok ismin anlami arapçaya dayaniyor oysa oda bizim dilimiz dgil .Bana kalirsa şirk koşulacak bir durum degil kendi fikrim ki Tanrı denildiginde Müslümanliktan çıkmış olmuyorsun önemli olan niyet.Biz Devlet kuşu ve bolluk ve bereketin sembolu anlamlarindan direk koyduk ki şimdi ise ikinci kizimiz olacak ona da Almila koyacagiz insallah.Rabbim evlatlarimiza saglikli uzun ömürler versin.🌹
esra572 denizdalgasi1 çok teşekkürler ama tanrıça ismi konulması doğrumu dinen acaba hep aklımda bu soru isareti
denizdalgasi1 esra572 bence bir sakınca olduğunu düşünmüyorum fakat aklınızda çok soru işareti kalacaksa güvendiğiniz bir hocaya sorun derim
esra572 Elfcm ah Göktuğ çok çok güzel bende erkek olursa hep Göktuğ koyarim diye düşünüyordum Rabbim kız evlatlar nasip etsin sizede❤️🥰
almilaumay12 esra572 Rica ederim ne demek herzaman öz benligimizden ve dilimizden vazgecmeme taraftariyim 🌹🤍
Gamzeblt esra572 insanlara hiç sormadım ailemde ve eşimin ailesinde hiç Umay yok ben arapça kökenli değil Türk kökenli bi isim istedigim için ve liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım dedigim için isimler belliydi erkek olursa Alparslan kız olursa Umaydı 🙂
Ouzc esra572 kesinlikle isim konusu çok önemli bence. Ben de o yüzden henüz net emin değilim %90 belli ama insan içine tam sinsin istiyor.
Momydemet almilaumay12 kişilik olarak nasıl☺️ ben ismin insanlar üzerindeki etkisine çok inanıyorum. Bizim de kızımız olacak ve Umay istiyorum
llFatma esra572 cinsiyet kesinleşmeden önce kızımız olursa Umay koyalım mi demişti eşim ilk defa duymuştum ben aslında neymiş Umay marşı diye😜 ama erkek olacak. Anlamlarında tanrıça görünce bir tedirgin oldum bilemedim ya.
Cansu13 esra572 ben kızıma koydum Umay ismini. Umay İkra koyduk eşim çok istiyordu. İkra ismi de kuranda geçsin diye o yüzden aklımda soru işareti kalmadı 🌸😏
Xxxseliiiin esra572 ben anlamını çok beğenerek koydum yanına birde lina ekledim Umay lina olacak Allah izin verirse karakter analizi olarak da hoşuma gitti isimde ilk baktığım şey karakter analizi 😂
esra572 Xxxseliiiin Umay ve linayi çok araştırdık ve bunun vebali çok büyükmüş alamadik o riski çünkü zamanında tanrıça denilmiş bile isteye koymakta olmayacagni söyledi sorduğumuz bir kaç hoca
gbyalcin esra572 çok yakın arkadaşımın da kızı oluyo o Umay koyacak, o koymasa bizim seçeneklerimiz arasında vardı 😂 bi de eşim de ben de Arapça, Farsça isim istemiyoruz Türkçe olsun istiyoruz o yüzden zorlandık biraz isim seçerken 😅
esra572 gbyalcin evet ÖzTürkce bir isim Umay ama türk mitolojisinde zamanında tanrıça olarak geçtiği için ve isim konusunda ahirette hesap verecegimiz için ben vazgeçtim. Çok araştırdım bende arapca koymayacagim ama tanri tanrıça anlami olmayan isimler araştırıyorum k
annesinin_beybisi esra572 umay diye bebek ismi mi olurmuş kim çıkarttı bu ismi ya millette takıntı oldu sürekli görüyorum ama şahsen hiç beğenmiyorum 😁