Merhaba güzel anneler 🙋🏻♀️
Sonunda benimde buraya doğum hikayemi yazmak nasip oldu. Öncelikle Rabbim evladını kucağına almayı bekleyen anneleri sağ salim evlatlarına kavuştursun, isteyen dileyenlerin kucaklarını da boş bırakmasın 🤲🏻🥰
Bizim hikayemiz cuma günü kontrolde netleşti. 39+4 iken kontrolde sıfır açıklık, nstde de sıfır sancı vardı 🤷🏻♀️ Belirtim zaten hiç yok denecek durumdaydı, bende doktorumda 40′tan sonra bekleme taraftarı değildik ve 30 Ağustos Pazartesi için hastaneden gün aldık. O günde tam 40+0 oluyorduk. Eğer cumartesi ve pazar oğluşum yine kendisi gelmezse pazartesi kesin sezaryen olacaktım kararımız bu yöndeydi ☺ Ve gerçekten 2 günü yine sıfır belirtiyle geçirdim 😅 Pazartesi sabahta hazırlıklarımı tamamladım, doğum 15.00 de olacaktı 13.00 de de hastaneye giriş yapacaktık. Duş almadan lavaboya girdim birde baktım ki nişanım gelmiş 😅🤦🏻♀️ Hastanemize geldik odamıza yerleştik damar yolu açıldı vs derken ameliyathaneye indik (eşimde doğuma girdi) Yalnız dehşet heyecanlıydım ve içimde tarif edemediğim tuhaf bir korku vardı. Herhalde sakinleştirici isteyeceğim diye düşündüm ama ameliyathanede doktorumu görünce sakinleştim.. Benim sezaryenim epidural+spinal oldu. Şunu söyleyeyim ki iğne hiçbir şekilde acıtmıyor 🌸 zaten enjekteden sonra ayaklarınız ısınmaya birazda karıncalanmaya başlıyor. Sonrasında ameliyat esnasında sadece ufak tefek çekiştirmeleri birde karnımı bastırmalarını hissettim ama Oğlumu görünce hepsi geçti.. Öyle garip tuhaf ve mükemmel bir his ki.. Nasıl yani diyorsunuz.. Bu benim bebeğim mi 🤭 Oğlumu giydirip muayenesini yapıp odaya çıkardılar ben dikiş için kaldım, dikiş sırasında biraz mide bulantım ve kalp çarpıntısı oldu. Doktorumun sakinleştirmesiyle hepsi geçti. Ardından bende odamıza çıktım ve oğlumla kavuştum. Ben geldiğimde ağlıyordu, ben gelince sustu 🤭 Birde süt gelmesi konusu şöyle, hiç kafama takmamıştım hamileliğim boyunca, sütümde hemen geldi çok şükür 🤲🏻☺ Bende sezaryenden 6-7 saat sonra ayağa kalkıp yürüdüm, bir saat sonrasında da gaz çıkarabildim. Şimdi oğluşum uyuyor, bende biraz uyuyacağım. Öncesinde sizlerle hikayemi paylaşmak istedim. Eğer sormak istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz. 🥰🌸
Bu arada şöyle bir durum daha vardı kesi atıldıktan sonra doktorum şaşıracak e senin suyun yok suyun mu geldi diye sordu, muhtemelen suyum gelmiş ben farkında olmamışım sabah duştayken gelmiş olabilir nişandan sonra 🤷🏻♀️ O an eşimle beraber baya bir şaşırmıştık