Merhaba hanımlar ben 35+4 haftalık hamileyim. Çatı muayenesinde pelvis kemiğin dar dedi doktorum. Normal doğumum zor olurmuş bizde sezeryana karar verdik ama çok kararsızım tinerde son ana kadar beklemek istiyorum bu durumla karşılaşan varsa yardımcı olur musunuz lütfen🤗

Tugba_blg1 merhaba canım ben çatı muayenesi yaptırmamıştim normal doğum yaptım doğum sırasında ebe muayene olmadınmi demişti bende hayır dedim bir sorunmu var dedim yok ama çatın dar demişti bana biraz korku oldu ama bir sorun olmadı çok şükür

Tugba_blg1 özele mi gidiyrosunuz ?
      Baska bir Dr daha gidin derim dar bile olsa sezeryan yapacaksanız erkenden almasına izin vermeyin bir sorun yoksa bebek anne karnında 1 gün bile kalması çok faydalı der benim Dr um aslında doğum doğal bir süreç bir çok Dr erkenden çatıya bakılmasını istemiyor ki devlette bakmıyor zaten doğum anında bakıp bebeğin gelişimi de incelenip karsr veriliyor şuan bebek kaç kg mesela baş çevresi nasıl sadece dar diyip sezeryan önermeleri kolaycilik

Susamtanem2 evet özele gidiyorum. Suanda 2500 kilo bebeğim. Her şeyi gayet normal 38+0 da sezeryan için gün aldık 16 Eylül’e denk geliyor. Normal Doğum yapamazsın demedi ama çatı kemiğim dar olduğu için daha fazla sancıya dayanmam lazımmış. İlk hamileliğim SP ana kadar bekleyip denesem mi bebeğimi de riske atmak istemiyorum o kadar kararsızım ki benim için önce bebeğimin sağlığı🤲🏻

Fatosaksoy 34+ 1 de çati muayenesi oldum sancım vardı erken Doğum riski var mı diye bakıldı. Daha sonrada dr çatı darlığın var dedi normal Doğumun zor olur Bebek sıkışabilir dedi. Sezeryana zorlamıyor ama anlattıkları sezeryana mantıklı kılıyor. Bende karar veremedim işte

Rukiiii ne kadar güzel Allahım bana da nasip etsin. Nasıldı peki Doğum süreciniz

Tugba_blg1 benim de öyle, 38+6′yım, cumartesi günü çatı muayenesinde dar çıktı, nst’de de yüksek sancı çıkmasına rağmen açıklığım hiç yok, doktor muayenede rahmimin de yumuşamadığını ve bebeğin de başının istediği pozisyonda olmadığını eğer istersem yine normal doğum yapabileceğimi ama çok zorlanacağımı bebeği olası bir ihtimalle vakumla çekebileceğini söyledi, bunları anlatıp kararı sana bırakıyorum en doğru kararı sen verirsin dedi ben de sezaryen için karar verdim genel anestezi olarak, yarın sabahtan yatışım yapılacak inşallah, hepimiz için hayırlısı olsun hep normal istemiştim ama demek ki nasip böyleymiş diyorum

ftm2946 kesinlikle öyle. Allah kolaylık versin inşallah sağ Salim alırsınız bebişinizi kucağınıza🤗

Tugba_blg1 valla benim çatı dar olmasına rağmen çok şükür doğurdum hatta sancı çekerken alttan muayeneye geliyorlar ya sürekli onda hemşirem ebemiz sürekli geldi baktı yaşın küçük olduğu seni sezeryana almak istemiyorum lütfen dayan felan sürekli beni böyle teselli ettiler Allah razı olsunlar

Tugba_blg1 şöyle diyeyim benim çatım üstten basık devlet yaparsın dedi evet zor bir doğum oldu şimdi ozele gidiyorum 34-35 de bebeğim 2900 çıktı özeldeki Dr uma söyledim durumu çatıya bir de siz bakar mısınız dedim ilk normal olmuş bunda da son ana kadar bekleyeceğim dedi açıkçası herhangi bir sorun yoksa 39-40 da sezeryan olun 38 erken ama siz bilirsiniz birde sancı ve ağrı çekmek kötü bişey değil vücut normale hazİrlar son anda sezeryan olursunuz hormonlar normal doğum gibi algılar ve sütünüz bile ona göre erken gelebilir bununla ilgili çok videolar var bı araştırın derim illa normal yapın demiyorum ama acele aldırmayın

Rukiiii normal mi yaptınız kaç kg doğdu bebek birde ikinciler cidden hızlı mu oluyor benimde çatı üstten basık ilki zor ve uzun sürmüştü