- Düzenlendi
40+3 te gelen minik oğlum …..19 agustos saat 5 gibi kaynanamda oturuyoduk esim ben kaynanam eltim sohbet baya koyuydu benim sancılarım böyle hafif sırtımdan belime vuruyodu adet sancısı gibi ben pek umursamadım. neyse eşimle eve geçtik akşam bu böyle devam etti aksam yemeğimizi yedik ablam.bize çaya geldi cayımızı içtik ablam eve gidince bizde yúrúyüş yapalım diye onunla beraber çıktık ama yolun yarısına vardık baya sancılarım siddetlendi ama dayanılmayacak kadar kötû sancılar değildi eşim eve dönelim dedi döndûk 4. katta oturuyoruz merdiven çıktım her zamanki gibi tabi ben hala normal sancı diyodum kendi kendime uyuduk gece 12 gibi uyandım sancılar baya sıklaşmıştı ve 15 dakikada bir geliyodu gece 2 ye kadar evin içinde dört döndûm dayanamadım eşimi uyandırıp ablamıda evinden alıp hastanenin yolunu tuttuk ebeler kontrol etti 2 cm açıklık var dediler moralim baya bozuldu çünkü sancılarım çok siddetliydi ve nst dede baya cıkıyodu ama açıklık azdı diye eve yolladılar neyse sabaha kadar evin içinde sguat yapıp sıcak suda oturdum sancılarım tabi dûzenli gelip 5 dakikada vuruyodu kahvalti yaptik yine 5 dikakada 1 gelen sancıda ben kendimi yerlere atıp dua ediyodum dayanamıyodum esim gelip masaj yapıyodu o bile beni bunaltıyodu bi yerden sonra saat 12 oldu biz yine hastane yolunu tutttuk kesin 5 6 cm olmustur diyoduk çünkü ben dayanamıyodum ve sancılarım arada 3 dakikada 1 geliyodu nefesimi kesecek derecede vuruyodu bide ne duyalım ebe nst de sancıların çok ama hala açıklık aynı dedi ve ben orda yıkıldımm yine eve döndük tabi ben hala sguat yapmaya devam ediyorum en sonunda dayanamadığım anda gidip sıcak suda oturdum suyun icindede siddetlenince eşim kaynanama. haber verdi tuğba dayanamiyo hastaneye gidincede eve yolluyolar napalım diye kaynanam Allah razı olsun hemen kosup geldi sırtima masaj yaptı eli o kadar hafiftiki baya iyi geliyodu bana sonra namaz kılıcam dedi bende yatağımda uzaniyodum bi anda çok sert sancı geldi cığlık attım kaynanam kostu geldi yine masaj yaptı ben ayağa kalktım ayağa kalkmamla suyum bi anda bacaklarimdan aşağı indi kaynanam nasıl korktu anlatamam bu arada saat 5 buçuk olmustu 😆tabi ben hala sancıdan kıvranıyodum üstümû degistirdiler kaynanamla ablam ,yine hastaneye gittik ebe alttan muayene etti açıklık 5 cm dedi ve bebeğin başı pozisyonu çok güzel bi yarım saate doğumun olur dedi bana indim cataldan beni nst ye bağladılar orda sancılarim havada uçuyodu resmen hem dûzenli hemde çok siddetliydi dakikada 1 geliyodu ben hep dua ediyodum ve arada cok siddetli çığlik atiyodum farkli bi ebe geldi odaya çok aşırı ıkınma hissi geliyo dedim ooo ilk gebelikler genellikle cabuk ilerlemez sen daha çok ıkınırsın diye gúlúp takıldı bana nst me bakıp tekrar gitti kendisi ama ben nasıl ıkınıp çığlık atiyorum odamdaki diger abla saolsun tekrar ebeyi çagırdı kız dogurucak gelin diye ebem geldi hemen muayene etti ve acıklık 9 cm sen ıkın dogumhaneye alıcaz seni şimdi dedi 2 dakika geçmeden beni catala aldılar ebeler bana her dediklerini bire bir uyguluyodum 5 güçlû ıkınmadan sonra tam 20 ağustos saat 18.15 te minicik oğlum göğsûmdeydi nasıl rahatladım ebeler beni çok övdûler bize hiç zorluk çıkarmadın ilk doğum olmasina rağmen cok güzel ilerledi herseyin dediler saolsunlar çok memnun kaldım onlardan devlet hastanesinde oldu doğumum 4 dikişim var belkide o kadar çığlık atíp kendimi yormasaydım daha güzel gûclü ıkınıp yırtığım olmazdı ben nefes egzersizlerine bakmıstım siz siz olun yapın faydasını görüceksiniz dogumum toplam nst odasındaki zamanla birlikte bi 40 45 dakika sürdü uzun oldu baya hakkınızı helal edin benimki gibi güzel kolay dogumlarınız olsun inşallah normal doğum çok güzel sadece sancılar biraz yoruyo insanı emin olun bebeği göğsûnûze verdiklerinde hersey unutulup gidiyoo😊🤗
sormak istedikleriniz varsaa sorabilirsinizz:)