Seddos 👏🏻👏🏻👏🏻 Aynen öyle, zaten inanın burda gebelik şekeri tanısı konulan kişilerin yüzde 70-80i sizin gibidir. Çok kişi gördüm bin pişman olan.. insanlarda bir algı var ailede şeker yok, kilolu değilim şekerim düşmüyor doktorumda gerekli görmedi diye.. Doktorlar ne ikili test ne detaylı ultrason ne şeker yüklemesi gibi durumlarda keskin yorum yapmaz. Bu böyledir kişinin tercihine bırakır. Eğer doktorunuz durduk yere gerek yok diyorsa bence sorgulamanız lazım. Tek doktora bağlı kalınmamasını tavsiye ederim, Şeker testi yaptırdı diye bebeği ölen, şeker hastası olan yok literatürde fakat yaptırmadığı için bir çok kötü durum yaşayan malesef o kadar fazla ki. Hadi kendin yaptırmıyorsun eminim ama karşındaki kişiye bu konuda anti yorum yapmanın vebal olabileceğini düşünüyorum. Herkes keşke araştırsa, bu böyle dedi diyip çekilmese. Şimdi bana sen doktordan daha mı iyi biliyorsun diplomasını sana versin diyenler gelebilir 😅😂 ben de diyorum ki bir hekim olarak neyin ne olduğunu bilmekle birlikte, benim doktor arkadaşlarım ve doktorum kesinlikle şeker yüklemesi yapılması gerektiği tarafında diyerek simdiden cevap vermek istiyorum.. Umarım herkes bebeği ve kendisi için en doğru araştırmayı yapıp,kararı verir.