Bende almanyada dogum yapıcam ama tam olarak sistemi çözemedim siz kaç haftalık hamilesiniz , hastane ayarlamasını kaçıncı haftada yaptınız 🙄

msschemist ya aslında Türkiye gibi değil sadece hangi hastanede doğum yapmak istiyorsan gitmeden arayacaksın veya gidip bilgi de alabilirsin zaten sabit doktor veya ebe olmuyor artık o an şansına kim varsa ama şöyle de içini rahatlatacak bişey söyleyeyim Almanya da ki çoğu doktor ve hemşireler melek gibiymiş ki şahit oldum insanın annesinden çok destek oluyor ve bakıyorlarmış Türkiye de ki gibi yüzleri asık değil aksine çok güleryüzlüler 🥰

Benim normalde gittiğim doktor türk çok memnunum ama doğuma girmiyormuş o üzüldüm :/ hastane için baktık biraz aradıkta ama 30. Haftadan sonra görüşelim dediler . 30 dan sonra hastanedeki doktor mu kontrol ediyor yoksa doğumda mı direkt gidiyorum bilmiyoruz henüz 😬 ebe konusunda da bişey yapmadım bi tane bulmuştum evime yakın doluyum dedi bana ocak ayı için 😅 siz neresindesiniz almanyanın :) Mihriban_27

gulo6161 Bende Köln de kalıyorum canım burada Troisdorf Krankenhaus var orda doğum yapıcam 32. Haftamda Anmeldung yaptırmıştım şimdi ctg için 2 günde bir gidiyorum her gittiğimde farklı ebeler hemşireler var ama yardımcı oluyorlar gayet anlayışlılar eşimin doğuma girmesini bende istiyorum yarın gittiğimde sorucam tekrar odalar 2 kişilik önceden aile odası ayarlayamadıgım için pişmanım ozaman eşin yanında kalabiliyor diye biliyorum birde sizler Hebamme ayarladınız mı 🌸

msschemist 30uncu haftaya girince dogum yapmak istediginiz hastaneye ariyorsunuz size randevu veriyor. Pandemiden dolayi randevular artik telefonla oluyor. Mesela beni aradilar iste bikac soru sordular vs. en son dogumda görüsürüz diyio kapattik.
          Maalesef ki kendi doktorlarimiz dogurtamiyor bizi o anda hangi doktor ve ebe varsa hastanede o dogurtuyor. Dogum öncesi ve sonrasi icin ebe istiyorsaniz 20inci haftalarda aramak gerekiyor cünkü cabuk bulunmuyor . Ben 29uncu haftaamda zar zor buldum. InsaAllah hersey gönlümüzce olur🥰

Daniay Privatzimmer lar kapali degil mi kölnde. Bende istedim privatzimmer en azindam esimde kalir diye ama pandemiden dolayi odalar hep
            kapali dediler. Cok sacma geldi bana😪

Arzuu_t merhaba ebeyi ayarlamanın bize ne gibi katkıları oluyor doğum öncesi ve sonrası. Yani tam olarak işlevi ne oluyor. Ben de buraya geleli çok olmadı bilmediğim için sormak istedim

Arzuu_t Daha önceden ayarlamak gerekiyormuş bana öyle söylenildi benimde sonradan aklıma gelmişti familienzimmer iyi olurdu aslında pandemi döneminde yabancı birileri ile aynı odada kalmamak en iyisi olurdu ama bilemiyorum her hastane farklı sanırım 🌸

ecmell10 Mesela benim ilk hamilelik ilk cocuk. Dogum öncesi istedim cünkü dogum egzersizleri ögreticek kolay dogum olabilmesi icin vs.
                  dogum sonrasida cocugun banyosundan tutun annenin rahim toplanmasina (normal dogumda)kadar veya sezeryansa yara iyilesene kadsr masajlar yapiyor kendi dogal krem veya ilaclar cabuk toparlanma egzersizleri vs yapiyor

Daniay Aynen bencede tek veya esle olmak daha güvenilir suanda. Ben sordugumda direkt kapali dendi bana. Bakalim hayirlisiyla olsun insaAllah
                    kacinci hafta senin ki canim 🥰

Selam hanımlar ben almanyada yaşıyorum her hastanenin kendine göre kuralları var eşim doğumda yanımda olabilecek günde 1 saat yanıma gelebilir,Aile odası isteyenler doğum günü hastaneye geldiğinizde orada hemen söylemeniz gerekiyor artık şansa aile odası boşsa eşinizle birlikte aile odasında kalabilirsiniz..AOK da sigortalıysanızsa AOK o Aile odasını karşılıyor. İlk önce bankanızdan para çekiliyor sonra hastaneden aldığımız belgelerle AoK ya haber ederek paranızı geri yolluyorlar bankanıza

Birgul88 aok nin ödedigini bilmiyordum
                        Ben gidecegim hastane günlük 111,00 euro istiyor
                        biz daha fazlasini verelim bile dedik yeter ki ayri odamiz olsun diye ama kapaliymis 🙃

Arzuu_t 40+6 olduk oğlumla 💙 Yarın termin var yine ben artık suni sancı ile başlatın dicem çünkü çok zorlanıyorum 😒 Siz kaç haftalık oldunuz bakalım nerde kalıyorsunuz bu arada 😍

Daniay oo masaAllah pasa bey yerinden memmun gelmek istemiyor demek 😅
                          ben tam 36+0 oldum 00:00 dan sonra benimkide oglan. Ben suanda bile cok zorlaniyorum cok ödemim var bakalim bebis nezmn gelmek isticek 🥰
                          ben hagende kaliyorum.

Arzuu_t Aaa çok uzak değiliz aslında 😍 Sağlıkla gelsin inşallah tüm minikler zamanında 🙏🏻Demek ki çok memnun oğlum aynen 😂ama biz çok sabırsızlanıyoruz eşimle gelmiyor bir türlü 🤷🏻‍♀️ Ödem zor valla bende de var ayakta durduğumda yemek yaparken yürüyüşe çıktığım da ellerim ayaklarım şişiyor hemen sadece terlik giyebiliyorum 41 nummer düşün oda artık küçük geliyor 😂 Ama soguk su iyi geliyor bana soguk suda masaj yapıyorum öyle hafifliyordu canım sende deneyebilirsin Arada 🥰

Daniay Bende sürekli soguk suya giriyorum yada ayaklarimi soguk suya koyuyorum ama pek fayda etmiyor gibi. En son terminde isirgan otu cayi ic demisti doktor ödemi atiyor hatta dogumdan sonrada ic iyi gelir diye ama ben korktum acikcasi icmeye. Bizde sabirsizlaniyoruz valla cokta merak ediyoruz nasil bisey kime benzicek falan 🥰

Arzuu_t Deniz suyu da iyi geliyormuş ama denemedim canım İnşallah hamilelikten sonra geçer zor çünkü 🙏🏻 Bende çok merak ediyorum oğlum hangimize benziyor diye 😂ama buradaki ultraschall cihazları çok eski değil mi hiç net göremedik bu zamana kadar 3D foto istiyordum o bile net değildi birde ayrıca ücret ödüyorduk hiç birşey anlamıyoruz sinir oluyorum 🤦🏻‍♀️ İsim ne miniğin bu arada 🥰

Daniay aynen cok net degil burdakiler. 2D ultraschall zaten bisey anlasilmiyor 2 defa 3D yaptirdim ondada net degildi. Türkiyedekiler tam
                                  net oldugu gibi gösteriyor. Bide ben bisey ödemedim canim