metehaninannesiii Kizlar doktoruma sordum ne zaman yaparsiniz cati muayeneso diye oda bana 39.haftada yapiyorum bebegin kilosu dusukse yapmiyorum bebek iriyse 39.haftada yapiyorum seninkinide 39.haftada yaparim demişti. 39.hafta cati muayeneso icin biraz gec değil mi ya hadi o zamana kadar doğum oldu diyelim nasil olacak normal dogum icin burda bakiyorum 35.haftada yada 37.haftada yapılan var bana biraz geç geldi ama 39.haftada cati muayesi olan var mi ?
Zeyyyn metehaninannesiii bence güzel birşey aslında strese girmiyorsunuz ee zaten 39dan önce doğum başlarsa haliyle çatı kontrolu yapacak bir bildiği vardır doktorun hepsinin farklı hareket edişleri
Mom8237 metehaninannesiii 37+3 de oldum ama benim sancılarım da olduğu ve bi kaç kere açıklık kontrolü olduğu için erken yaptı. Doktorların çoğu geç olmasının daha iyi olduğunu öngörüyor. Bebek aşağı indikçe kemik yapısı daha esnediği içinmiş
metehaninannesiii Esraali aaa niye oyle bir sey oldu ki yani normal dogum icin uygun olip olmadığını erken bakilmasi lazım değil mi
metehaninannesiii Zeyyyn yani normal dogum istediğimi soyledim oda bana bu sekilde dedi zaten dogum olmuş olsa o sirada nasil bakılacak onu anlamadkm en azından normale uygun veya uygun degil dese kendimi ona göre hazirlasam dogum sekline
Zeyyyn metehaninannesiii normale hazırlanıp dönende var son anda sağlık sebebiyle siz kendinizi normal yapacak diye düşünün gerisi Allahın takdiri bebek doğum şeklini kendi belirler sağlıkla doğsunlar yeterki
metehaninannesiii Esraali aynen oyle birşey de varmış ilginc acikcasi normal dogum olabilir veya olmayabilir seklinde nasıl diyebiliyor acaba
Kuben metehaninannesiii Zaten ben çözemedim suyum azalmış kordon var rahim ağzım açılmak üzere bugün iki kez nst çekildim ama hala bekliyoruz. Vardır elbet bir bildiği diyorum
metehaninannesiii Esraali nasil belli oluyor acaba benim bebegum daha dönmemiş yani sorduğumda bana catu muayenesi yapip anlayabilirum demişti
Svmmhv Devlet hastanesinde dogum başladığı zaman çatı muayenesini açıklık kac cm olmuş diye yapıyorlar, benimde 39. Haftada sancim başlayınca yaptılar. Ozelde ama dogum seklini belirlemek icin daha erken yapabilirler
Birkuzucukbeklerken metehaninannesiii geçen hafta kontrole gittiğimde 38. Hafta da yapıyorum demişti benim doktorum haftaya yapacak yani canım
miniksevdamm metehaninannesiii bence bu güzel birsey benim doktorumda 38 den sonra yapacağım dedi ameliyat olsa bile erken alma taraftarı değilim ben dedi
Tezgyulkayi Bebeğin kafa boyutuna ve kilosuna göre belirliyor doktorlar çatı muayenesini. Kiloluysa erken başlıyorlar çatı muayenesine 37. Haftada. Ama zayıfsa kafa boyutu küçükse 39. Haftada başlıyorlar. Korkulacak bir durum yok canım geç yapıyor olmasında. Bebek kanala yerleşmediyse çatı muayenesi yapması da seni yorar zaten o yüzden gerilme tatlım
metehaninannesiii Tezgyulkayi saol canim benim kilosu kucuj bebeklere yapmıyorum ben hic cati muayenesi ama kilolu iri bebeklere yapıyorum seninkide iri dedi o yuzden 39.haftada yapicam dedi
Tezgyulkayi metehaninannesiii evet kilolu bebekler için daha çok gerekiyor canım ama 39. Hafta geç değil. Benim bebişte kilolu 38+3 te yapılacak çatı muayenesi. Biraz da kasılmalarına göre karar veriyorlar. Normalde bana 36.haftada kasılmalarım çok olduğu için yapacaklardı daha sonra kasılmalarım azaldığı için 38.haftaya attılar canım. O yüzden doktor herşeyi değerlendirerek karar vermiştir. Son zamanlarımız korkuyoruz ister istemez ama inşallahhh herşey bir çırpıda sağlıkla olur diyelim 🙏🏼🤗