deletedmom351 Furkan35 Canım bence normalse hiç sezaryene bulaşma herkeste aynı olmuyor ama toparlamak uzun ve ağrılı sürüyor.
Alyamelekeren Furkan35 canım ben hiç bı sorun yok ama daha öncede vajinismus la uğraştım uzun zaman o yüzden çatı muayenesini bile yaptıramadım sezaryen olcam cumartesi
Kuzucum Furkan35 cnm bnde agustos da istege baglı sezeryan olucam. Bünye meselesi normal yapabileceğimi düşünmediğim için kendimi zorlayıp o an yıpranmak istemiyorum. Kimilerine göre normalden daha da rhaat geçiyor. Temennim o. Ne kdr gerçi normal yada sezeryan istesek de bebiş gelmek istediği gibi gelir. Hayırlı kolay dogumlar hepimize.
Bilgesevgec Furkan35 benn malesef ama bir düşük yaptım sunı sancıyla normal yolla 15 haftalık çok sıkıntı cektım korktuğum için.. Ayrıca çatı muaynem çok kötü gectı bebegımın herseyı uyumlu normale ama sezeryan istedim 39+2 perşembe günü olucam çok heycanlıyım ve korkuyorum 😞😞
MeltemCankurt Ben istıyorum37+4 bugün 2tane normal doğumum var bunu sezeryan istıyorum çünki kordonlarımı baglatmak için yarın gıdıp gün alıcam bakalım nezamana verecekler🙏🏻
SevDin MeltemCankurt kordonlar normal doğumda bağlanmıyor mu ila sezaryen mi olmak gerek eğerki öyle değilse 2 normalden sonra hiç sezaryene bulaşmayın
Womane Alyamelekeren bende cok ugrastim vajinismusla cati muayenesinden nasil korkuyorum 😞 vajinismus olup cati muayenesine izin vermeyen zorunlu sezeryan yapiyorlar diye okumustum ama dogru mu acaba
Yabrukus Bilgesevgec korkma korkcak ne var ben isteğe bağlı sezaryen olucam kendimi yıpratıp parçalayamam olanların hepsi iyileşip unuttu bile kendini sonraki güzelliklere odakla herkes olabiliyorsa ben de olabilirim de sadece.
Alyamelekeren Womane canım ben geçen hafta gittim doktor biraz denedi aslında hiç acimadi ama ben ilerlemesine izin vermedim doktorum biliyodu vajinusmus gecmisimi bana normal doğum esnasında defalarca bu işlemin yapılacağını o zamanda böyle yaparsam kendimide bebeğinde strese sokacagimi söyledi durum sezaryeni gösteri yo dedi bende kabul ettim canım
Gudigudi Womane iste o benim canim😓 36. Haftada acilmam oldu sancim oldu. Doktor elle muayene etti ortaligi ayaga kaldirdim. Sen normal doguramazsin dedi sezaryene gun verecek.
Ozlem16 Benm bu gece saat 12 de yatism yapilack kızlar suni sanciyla acilma bekleneck normal dogm icin.eger olmazsa sezaryana girecm artk yolun sonuna geldim rabbim hepimizi kurtarsn bebeklerimize kavustrsn
Gulsummldr Furkan35 ben istiyorum sezeryan. Çok korkuyorum normal doğumdan. Acı eşiğim düşüktür. Bu nedenle tercih ettim. Nasip tabiki hiç belli olmaz ama düşüncem şuan bu yönde
gizemgnll Furkan35 spinal oldum ertesi gün bayramdı ayaga da kalktım sütüm de geldi herkese de hizmet ettim abartıldığı gibi değil
gokturksmom Ben de normalden çok korkuyorum ve sezaryen istiyorum eşim normal daha sağlıklı diye biraz karşı ama sonuçta ben doğurucam benim fikrim önemli. Kızlar benim merak ettiğim şu var mesela normal Doğum yapanlar oradaki dikiş 1 2 aya iyileşiyo oturmakta sıkıntı yaşıyoruz falan diyorlar beni normal Doğumdan korkutan da o kesi ve sonrasındaki dikişin iyileşme aşaması. Ama sezaryen olanlar 1 haftaya ayağa kalkıyoruz bi şey kalmıyor diyorlar ben bu yüzden sezaryen istiyorum normal Doğum yapanlar beni biraz aydınlatabilir mi o dikiş çok zorluyor mu
SevDin gokturksmom normale cesaret edemeyen çoğunluk sezaryeni çok güzel anlatıyor ne yapsın tercih etmiş kötülermi sezaryen üzerinden 10 yıl geçmiş hala üşütünce dikişlerim ağrıyor diyen arkadaşlarım var yada Doğumdan 2 hafta geçmesine rağmen iki büklüm yürüyen insanlar var ben size sezaryen yada normal olun diye diretemem herkesin kendi tercihi ama herşey yolunda iken adı üstünde normal doğumu tercih etmemek kişinin kendisine yaptığı bir haksızlıktır ikiside sancılı ikiside kolay değil bende normal istiyorum ama nasibimde de yoksa yapacak bişey Yok oğlum nasıl gelmek isterse ama bile bile sezaryenide tercih etmem
Gulsummldr gokturksmom ablamın 15 dikişi olmuştu neredeyse. Tam hatırlamıyorum yalan olmasın. Ve iki ay boyunca kanamıştı. İşte bu yüzden sezeryan istiyorum
Rabiaphlvn Furkan35 vajinismus hastasiyim yinede inat edip normal dogurucam dedim sonuc 18 saat cektigim sanci sonucu cati muayenesi bile yaptiramadigim icin kendi istegimle spinal anestezi ile sezeryan oldum. Eger kafanda basindan sezeryan olmak varsa ve normal dogumdan cekiniyorsan hic kendini zorlamadan sezeryan ol. Evet normal dogum gibi degil ameliyattan sonra agrisi sizisi cok ama yinede herseye deger diyorsun 😊
gokturksmom SevDin ben de bi yandan öyle diyorum nasıl gelmek isterse öyle gelsin diyorum şartlarım uygun mu normale bilmiyorum ama uygun olup da sezaryen diye diretirsem de sonradan pişman olur muyum onu da düşünüyorum ama dediğim gibi normal doğurup o süreci dinleyebileceğim kimse olmadı merak ediyorum haliyle ve tek korkum da o dikiş sanırım
Yabrukus SevDin neden insanları gerip korkutmayı amaçladığınızı söylermisiniz çünkü burada vajinismus yaşayan, yada zorlu dönem geçiren birçok kadın var ve sizin bence bu yazdığınız çok yersiz her yerde vardır sizin gibi insanı tedirgin eden tebrikler.
SevDin gokturksmom İnan’ın bende korkuyorum ama çoğunluk normal ol faydasını çok göreceksin diye dedikleri için normali tercih ettim ve bunu söyleyenler hep sezaryen olanlar şimdiki aklım olsa normal doğururdum diyorlar evet her iki Doğumun kötü ve iyi hikayleri var bizim başımıza hangisinin geleceğini kimse bilemez yaşayıp göreceğiz sonunda ölüm yok ya hakkımızda hayırlısı ne ise olsun ben kendimi normale çok şartladım sağolsun doktorumda o yönde ilerliyor şuan 39+3 deyim sancılarımın gelmesini bekliyoruz gelmezse suni sancı ile Doğuma gireceğim şuan herşey normal ilerliyor
SevDin Furkan35 keşke hep eskisi gibi olsa sezaryen hiç bu kadar moda olmasaydı herkesin kişisel tercihi ama şartlar normal doğumda ilerliyorsa sezaryeni seçmek kişinin kendisine yaptığı haksızlık diye düşünüyorum