Suzanne İnşallah bir şey yoktur ama tansiyon takibi yapmanızı öneririm tansiyonum yüksek çıktığı için bana ani kilo alışı, bacaklarda ödem vs var mı diye soruldu. Tansiyonunuz yüksek çıkarsa doktorunuza başvurun
PrensesFiona Neyneyy tabi canım öncelikle ilk 3 aylık dönemde bulantım olduğu için tam uyamadım bu yazacağım listeye ama elimden geldiğince uydum. Sabah : 1 veya 2 yumurta haşlanmış veya tereyağında ya da zeytinyağında +diğer kahvaltılıklar + canın istediği domates salatalık ya da yeşillik Ara öğün : 1 bardak süt + kuruyemiş(çiğ olmalı) Öğle : sebze yemeği Ara öğün : yoğurt veya ayran + meyve Ara öğün : sade maden suyu Akşam: et, tavuk veya bakliyat haşlama veya fırında tercih etmelisin az yağlı tabi. Ara öğün : acıktıysam yapıyorum her zamn değil En önemlisi SU 2.5 - 3 litre mutlaka içmelisin Tabiki arada kaçamaklar yapıyorum. Ama dozunu kaçırmamak önemli. Ara öğünlerinde meyvenin yanına süt veya yoğurtu diyetisyenler özellikle tavsiye ediyor. Kan şekerini dengelediği için. Eğer bulantın yoksa kahvaltıda 2 yumurta yemeni tavsiye ederim daha tok tutuyor. Ayırca çok tuz tüketimi de ödem yapar bende böbrek taşı olduğundan mecburen tuzu azalttım ve faydasını da gördüm . Karbonhidratı dengeli tüketmeye çalışıyorum. Tabak porsiyonlarına gelecek olursak kısmıyorum kendimi sağlıklı yediğim için. Ama herkesin metabolizması bir değil. Mutlaka gebelik rutin kanlarınıza baklımalı.
Cerkes Ben de 14 haftalığım ve bir kilo aldım dışardan kimse hamile olduğumu anlamıyor üzülüyordum doktora gittim bugün ve çocuğun bir hafta ileride olduğunu söyledi kilo alıyor ama belli etmiyormuş 😂
teletabi Neyneyy siz bi sağlık ocağıyla yada doktorunuzla görüşün normal değil 6 haftalık daha çünkü çok yeni
SusamTanecigi Neyneyy 15+3 üm gece yemeklerim de var gece sık uyanırım uyanınca meyve yemelerim var hiç kilo almadım vitamin de kullanıyorum ama