GulcanDongel Bebegim4 ilk üç ay öyle aldım ama artık dayanamadım, içiyorum, dün sordum alttan mı alsam daha etkili olur diye, oda farketmiyor içebilirsin dedi. Çok canım yanıyordu, bide şimdi serklaj durumu oldu ellemeye korkuyorum o yüzden içmeye devam.
Bebegim4 GulcanDongel ben ilk bir hafta içtim ama sonra serkaj olan arkadaşlarla konuştum vajinal daha etkili dediler vajinal alıyorum kaç haftadır günde üç tane birde
Bebegim4 EGILMEZ_16 onu Allahtan başka kimse bilemez ki kuzum sen kendini sakın ona odaklanma burda açıklığı olup haberi olmayan rutin muayane sonucu öğrenen hatta kesenin bile çıkmaya başladığı durumda ittirilip serkaj yapılan arkadaşlarımız ver yada cm açıklıklarla 23 ay giden benimde detaylı ultroosonra rahimde hunileşme yumuşama ve kısalık verdı fark edildi 2 gün sonra serkaj oldum yaklaşık 1 aydır yatıyorum wc harici kalkmıyorum ayaklarımı yüksekte tutuyorum ama garanti hiç bir doktor veremez rabbim bilir canını sıkma dicem sıkıcaksın haklısın ama stres yaptıkça çıkmaza giriyo herşey
EGILMEZ_16 Bebegim4 bahsettiğiniz durumu yaşayan çok kişiyi okudum burada. Ama risk alıp eve gidemiyorum. Tut ki bişey olsa bu defa kimsenin dilinden kurtulamazsın🤦🏻♀️ napcm bilmiyorum doğrusu. Tabiki rabbimden başkası bilemez. Hayırlısı olsun artık ne diyelim
Bebegim4 EGILMEZ_16 çok haklısın evlat bu herşeyden önce can, sen tabi hastane de kal zaten çok tutmazlar seni duruma bakıp gönderirler az daha sabır inşallah
EGILMEZ_16 Kubrakozcelik serklaj yapılmadı pesar takıldı. Çocuk hayati fonksiyonları kazandığı için serklaj yapamıyoruz dedi doktorum.
iremgun EGILMEZ_16 bursadasınız sanırım hangi doktorda takiplisiniz? Hastahnedne çıkarmadıpına gör ebir bildiği vardır herhalde. Pessar da gayet iyi bir işlem bu durumlarda yapılıyor illa serklaj yapılmıyor. Bazı doktorlar pessar tercih ediyor ve pesaarla 39a gelen kişiler biliyorum. Stres yapmamaya çalışın stres etkiliyor inşallah siz de görürsünüz o günleri.
EGILMEZ_16 iremgun evt bursa şehir hastanesinde perinatoloji doktoru aliye hanıma takipliyim. Elbette vardır bir bildiği. Sadece erken doğum olsun istemiyorum o sebeple sormak istedim. Bilgileriniz için teşekkür ederim 🌹
iremgun EGILMEZ_16 rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah 😊🙏💜 güzele odaklanalım güzel olsun. Hatta size umut olayım serklajlıydım 39. Haftaya geldim şükürler olsun🤲 inşallah siz de ben gibi bu haftaları göreceksiniz. Dua edeceğim siizn için🍀
minikane21 EGILMEZ_16 17 haftada 28 mm oldugunu öğrendim. Pruluton haftada 1 ve progestan sabah akşam kullanıyorum. suan 35 mm bazen 30 ölçüldüğü de oluyor. pruluton 3 gunde 1 oldu ve doktorum rutin hayata devam kendini yormadan dedi bende 2 gun evde isem 1 gun çıkıyorum yürüyüş yapiyorum. Şükür şimdilik sorun yok 24.haftafayiz. senin doktorun biraz abartmış bu yatarak iyileşen bisey olsa herkes yatıp 40 da doğururdu. Kimisi yat iyo yine erken doğum oluyo Allahtan başka bilen olmaz bunu
EGILMEZ_16 minikane21 dün itibari ile doktorum çıkış verdi ama eve gönderirken tedirgin etti beni doğrusu. Umarım vaktinden önce gelmez ufaklık. Bilginiz için teşekkür ederim
minikane21 EGILMEZ_16 gelmez inşallah iğne ve ilac desteği ile zamanında doğuran cok var ilaçları aksatmayın ağrınız olduğu an dinlenin.
Beyza0789 EGILMEZ_16 Benimde aynı sekildeydi igne fitil hap kullandım..Şükür hap fitille 36 haftya kadr geldim..Benim rahim kısalığından kanamam bile olmuştu..