Merhaba canım anneler 🙋 https://www.hizliresim.com/bjn3h48
Bir doğurdum paylaşımı da benden gelsin dedim. 7 Ağustos sabahı spinal sezaryen ile doğurdum kızımı bugün 15 günlük olduk bile. Biraz uzun olacak ama her detayını aktaracağıma söz verdiğim kişiler vardı 🙈
Sorunsuz bir hamilelik geçirdim taa ki son zamanlarımda birden ödem tutunca üstüne tansiyon yüksekliği yaşayınca doktorum preeklampsi başlangıcı olduğunu söyledi ve 37+4e doğum için gün verdi. 7 Ağustos sabahı hazırlandım hastaneye giriş yaptık hemen odam ayarlandı. Sonrası aşırı hızlı gelişti hemen önlük ve terlik verildi bunları giy bekle dediler. O sıra annemi evrak için, eşimi de giriş işlemleri için çağırdılar. Bir baktım ebe sandalyeyi almış geldi haydi gidiyoruz diye. Aha dedim kuru kuru yapayalnız gidiyorum ya 😂
Eşimi aradım o tam asansöre girerken yetişti birbirimizi gördük ve ameliyathaneye geçen asansöre geçiş yaptık. Olay jet hızıyla ilerliyor tabii ameliyat hanede her şey hazır direkt sedyeye çıktım bir doktor kollarımı önde birleştirip kafamı suçluyu karakola götürür gibi aşağı bastırdı. Tabii o pozisyonda ben sanıyorum ki çok acıyacak. Kolunuzu tutabilir miyim diyip beni tutan doktorun koluna yapıştım, kendimi hazırola aldım ama damar yolu daha acılı bir islemdi. Daha sonra ayak uçlarımda bir sıcaklık hissi ile birlikte hemen yatırdılar beni. Daha zaman geçmeden uyuşmuştum.
Bacaklarımı karnıma çekip hemen sondayı vajinamdan taktılar tabii ben bir şey görmüyorum önümde perde olduğu icin. Zaten uyuşuk o yüzden hiç his yok haliyle. Zor mu girdi nasıl oldu bilmiyorum. Karnımı sildiklerini hissettim ama doktorum henüz gelmeyince tam panikleyecektim, gayet pozitif bir şekilde giriş yaptı içeriye ve 30 saniye kadar zaman içinde ameliyat başlamıştı.
Kesilme hissi yok ama midemde inanılmaz baskı, ağırlık ve ağrı hissettim hatta bir ara mideme bir şey oluyor, mideme ne yapıyorsunuz vs demeye başladım ve bulantı geldi. Biri gayet kibar bir şekilde korkma sorun yok ilaç veriyorum geçecek dedi ve bir iğne enjekte etti. Kısa bir süre içinde bulantı hissi gitti ama midemdeki baskı hâlâ vardı. O sıra kızımın ağlamasını duydum. Tamam dedim ne ağrı ne bulantı herşey kabul 😍
Ameliyata girmeden anestezi ekibinden birine telefonumu vermiştim video ve fotoğraf için kızımı yanağıma koydular bir kaç poz verdik ve götürdüler. Ondan sonra sanırım 10 dk daha içeride kaldım ve odaya çıkarttılar beni. Ayak, bacak hiç bir his yok. Haliyle henüz acı da hissetmiyorsun ama salak gibisin. Biri geldi serum taktı ve bebeği emzir dedi gitti. What?
Ben yatıyorum, bebek minnacık bizimkiler başladı beni damızlık gibi sündürmeye sırf tutabilsin bebek diye. Ben süt vs gelmez, bebek tutup ememez falan sanıyordum. 75 beden sütyen kullanıyordum ve meme ucum mercimek kadar ancaydı, hamilelikte biraz büyüdü ama çok değildi. Baktık zor oluyor dedim hemşireyi ya da ebeyi çağıralım yardımcı olsunlar. İlkini onlar tutturdular ve emzirme deneyimim başladı. Bir bebeğin memeyi böyle sıkı tutacağına inanmak o kadar zor ki resmen vakumluyor minnacık ağzı ile 😂
Akşam 5e kadar yat sonra ayağa kalkacaksın dediler. Ve 2 adet sırayla büyük serum takıldı. Sonrası stabil devam ederken saat 4 gibi hemşire geldi hadi kalkalım diyerek sondayı söktü. Her şey burada başlıyor zaten resmen travma yaşadım. 😔
İlk ayağa kalkmak bahsettikleri kadar zor ayağa kalkmanla tüm vücudun acıyor. Bir kolumda hemşire bir kolumda eşim ayakta ilk durdum ama baya zorlandım zaten adım atmakta zorluyor 3 adım anca gittim o da sürünerek. Baktık olmuyor tamam biraz daha dinlen istersen zamanın var dedi geri yatırdılar beni. (Sonda çıkmıştı)
Peşinden doktorum geldi nasılsın vs diyerek yine gayet güler yüzlüydü. Yürümedim diyince sorun yok diyerek yanındaki hemşireye yeni bir serum hazırlattı içinde güçlü narkotik bir şey var iyi gelecek dedi ve gitti. Serum yavaş akış takıldı. Bu arada ayağa kalkmayınca ağrı vs hissetmedim ayaklarıma his gelse bile acı hissi hemen gelmiyor serumlar rahatlatıyor baya. Aradan biraz geçti serum bitti tabii bana da bol bol sıvı tüket kahve iç vs dediler ya bende sürekli yiyip içiyorum.
Derken bir sancı başladı ki tarifsiz. Resmen normal doğum yapıyorum sanki. Belirli aralıklarla geliyor git gide şiddeti artıyor. Her sancı gelmesinde ben kendimi kaybediyorum, sedyeyi tırnaklıyorum. Dayanamayıp çığlık atarak ağlamaya başlıyorum. Eşim hemşireyi çağırdı ve hemşire kullanılan şeylerin daha fazlasını veremeyiz gayet yeterli bunlar dayanmaya çalış dedi. Tamamda bu ağrı değil ben sancı cekiyorum diyorum. Hiç doğum yapmadığın halde resmen doğum sancısı bu olmalı diyorum çünkü dayanılacak bir sancı değil böğüre böğüre ağlıyorum falan.
Eşim dedi ki ayağa mı kalksak artık, hadi dayan bir deneyelim. Ayağa kalktım ama ilk deneme gibi zaten acı var çünkü öncesinde hiç yürüyemedim ya. Ayakta durdum 2 adım anca attım ki çişim olduğunu anladım. Yatarken kesinlikle bu his yok ayaktayken fark ettim ama adım atamıyorum hem aşırı ayrı hemde baskı var. Benim çişim var sanırım dedim ama yine kıvranıyorum.
Eş seçimi çok önemli diyorlar ya o an onu anladım. Saçlarımı okşuyor, tamam aşkım tutma bırak altında bez var gerekirse taşsın ben temizlerim kimse görmez diyerek beni sakinleştiriyor. Son bir sancı geldi ve ben o an kocamın göğsün yığıldım. Çiş ve kan aynı anda boşaldı. Ayakta altıma işedim resmen😔
Sonrası bir rahatlık. Sancı gitti, normal yürüme ağrısı var ama öyle ilk kalkmak gibi değil yine zor da dayanılır yani. Yeni bez istedik yeniden sarıldı vs geri geldim yattım biraz yürümeye çalışıp. Sonra düzeldi herşey normal sezeryan süreci çekiyorum herkeste duyduğum klasik süreci yaşıyordum ama çiş olayına gelince geri kalan her tuvalette canımdan can gitti. Her çişe gittiğimde sancı ile dizlerimi tırnaklayarak yapabildim. Bu arada cumartesi günü doğurdugum için doktorum falan yok gitmişti. Hemşireler de sürekli değişiyordu 2 saatte bir yeni birini gördüm kimse yeterli bilgiye sahip değildi.
Ameliyathanede mi zorlandı takılırken yoksa çok beklediği için mı zorlandı bilmiyorum ama çişimi yaparken hala acı çekiyorum. Ben de başka bir hastaneye ürolojiye randevu aldım çünkü durum sezaryan değil idrar yolu ya da mesane sorunu yaşıyorum. Tahlil falan verdim sonuç bekliyorum bakalım. 🤷
Biraz uzun oldu ama her detayı anlatmak istedim. Umarım sizi korkutmamıştır yaşadıklarım. Sizler bu süreçte tuvalet hissi olmasa bile sonda sonrası mutlaka arada tuvalete gitmeye çalışın çünkü yatarken kesinlikle his olmadi bende. Şuan baya toparladım ama o psikolojiyi tam yenemedim hala aklıma gelince berbat hissettiriyor 🤦