Herkese merhaba ☺️
Tamamen pozitif bir doğum yaşadım hep okuyordum doğum hikayelerini hep istiyordum böyle yazmayı çok şükür nasip oldu sizlerle paylaşmadan duramazdım herkese umut olsun hikayem biraz uzun olabilir şimdiden hakkınızı helal edin ☺️
37 günlükken sabah eşimi işe uğurladıktan sonra belimde hafif sancı hissettim şu son zamanlarda olan yalancı sancılar gibiydi ama biraz şiddetliydi. Doktorum bugün yarın doğurursun dediği için bebeğimizi zaten bekliyorduk erkenciydi benim oğlum biraz taa 28 haftalıkken baş aşağı dönüp 31 haftalıkken kanala girmişti erken doğum çok barizdi. Biraz riskli bir gebelik yaşadığım için kendimi öyle ağır işlere çok vermedim, hamileliğimin son dönemlerinde biraz sinir biraz stres yaşamıştım ama değmezmiş hiç bir şey için kendinizi üzmeyin tamamen sağlıklı bir hamilelik geçirmeye bakın derim ben. Her neyse saat 07.00 da eşimi yolcu ettim sağ tarafıma yatayım biraz daha uyuyim dedim tam dalmışım belki bir 10 dk olmadan içimde bir balon patlaması yaşadım ve sıcak sıcak engel olamadığım suyum geldi asla ama asla tutamıyordum şakır şakır akıyordu geceliğim yatağım parkeler tamamen su içinde kalmıştı o heyecanla yataktan fırladığım için ayakta bir süre öylece kaldım o şoku atlatınca saat 07.13’dü eşimi aradım adam işe ayak bastıktan tam 10 sn sonra aramışım apar topar geldi ben o sıra hemen duşa girdim abdest aldım hazırlandım çantaları aldım ve hastane yolunu tuttuk hastaneye saat 07.45 de geldik yatışım 07.55de yapıldı daha sancım sıklaşmamıştı hafif hafif vuruyordu ama dayanılacak gibiydi açıklığım 3 cmdi nstye bağlandım sancım çıkıyordu hep yata yata bekledik artık sancım belimi ve kasığımı zorluyordu ama inanın nefes egzersizleriyle ve dualarla o sancıları çok rahat karşıladım o yüzden nefes egzersizi çok önemli. Bu arada annem meryem suresini suya okuyup bana vermişti otu almaya fırsatım olmamıştı ama inanıyorum o su bile benim açıklığıma destek sağladı. Sonrasında nstyi söktürdüm yatmak istemedim yer çekimine güvenip squat yaptım sürekli gezdim eşim ablam annem belime masaj yaptı çok iyi gelmişti saat 09.20 gibi açıklığım 5 cm olmuştu sancım arttı dayanamayacak gibi olduğumda çok güvendiğim bir duayı okudum “ Sümme Sebile Yasserah” Anlamı; (Sonrasında Allah tüm yolları açtı kolaylık sağladı) ve duanın gücüne inanın kendinize de inanın Rabbim asla çaresiz bırakmıyor ben ki normal doğumdan korkan kendimi hemen en ufak bir şeyde sezaryene teslim etmek isteyen biriydim ama asla aklıma gelmedi çok şükür normal doğurdum Rabbim herkese nasip etsin. Ardından doktorum geldi açıklığıma baktı tam 7 cm olmuştu epidural yapalım rahat rahat doğur dedi tamam dedim ve inanın Allah o epidurali çıkarandan razı olsun tamamen uyuşmuştum ağrı acı hiç bir şey hissetmiyordum aradan belki 6 belki 8 dk sonra rahimde baskı hissettim tam makata vuruyordu dedim heralde kaka yapıyorum tutamıcam ebelere söyledim benim tuvaletim geldi tutamıcam ıkınasım var dedim bir bakalım dediler tam 9 cm açıklığım vardı sen doğuruyorsun maşallah dediler ve ıkınma isteğin geldiğinde tutma kendini ıkın dediler Allah hepsinden razı olsun çok iyiydiler çok güzel ilgilendiler. Hemen doktorum geldi maşallah bu ne hız daha beklemiyordum ben epidural tamamen etkisini gösterseydi bari deyip güldü başımı okşadı bana moral verdi güç verdi Allah razı olsun. Sonra ıkın dediğinde güçlü bir şekilde ıkındım aferin sana bebeğin kafası çıktı çıkacak diyordu doktorum 3 kez kuvvetli ıkınmamla oğlumu kucağıma almam bir olmuştu Allahıma şükürler olsun çok güzel bir duygu Rabbim herkese nasip etsin asla doğum esnasında acı çekmedim kafasının çıkış anı biraz zor ama inanın sancıdan zor değil o da anlık bir şey sakın korkutmayın kendinizi ben tam 6 saat sancı çektim 7-8 dakika da doğum yaptım hamdolsun. Doktorum estetik dikiş atalım biraz toplansın dedi ve 3 dış dikiş attı hiç hissetmedim sonrasında biraz onların acısını çektim ama batma hissi oldu sadece onun dışında evladım için her şeye değer 😍 Şimdi ise küçük kuzumla birbirimize alışmaya çalışıyoruz oğlum 3500 kilo 48 cm doğdu çok şükür ben ise 85 ile hamile kaldım geçen zaman içerisinde kilo verdim ve 84 ile doğum yaptım😍
Tavsiyelerim;
- Tamamen kendinize güvenin bebek doğum şeklini kendisi belirliyor ama normal doğumdan asla korkmayın Allaha ve kendinize inanın kolay doğumlarınız olsun inşallah.
- Sancıları düzgün nefes alıp vermeyle karşılayın gayet kolay olacak sizin için.
- Depend gayet iyi bir ürün ama ben hasta beziyle daha rahat ettim ikiside iyi geldi benim için.
- Dikişten korkmayın doğumdan korkmayın kendinizi şartlandırmayın moraliniz yüksek olsun kolay doğumlarınız olsun inşallah ben hamileliğimin son 3 ayında bol bol yürüdüm temizlik yaptım eşimle ilişkimi kısıtlamadım bunlar sayesinde pek zorlanmadım diyebilirim sorularınız varsa cevaplayabilirim okuduğunuz için teşekkür ederim 🥰😍